به گزارش نفت دیلی، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه می به طور میانگین به ٣١ میلیون و ١١٠ هزار بشکه در روز رسیده است.
جدیدترین گزارش پلاتس نشان می دهد که تولید سازمان اوپک ١٨٠ هزار بشکه بالاتر از ماه پیشین بوده و بالاترین تولید ماهانه اوپک از سال ٢٠١٢ تاکنون به شمار می رود.
مارگارت مک کوایل، کارشناس ارشد پلاتس در این باره می گوید: بیانیه پایانی پس از نشست اخیر این سازمان حاکی از این بود که از اعضای اوپک خواسته شده به سقف تولید پایبند باشند. باتوجه به این که درحال حاضر نظام سهمیه بندی این در این سازمان وجود ندارد و در حال حاضر مهم ترین دغدغه اعضا، سهم بازار است این درخواست بسیار سختی است.
به گفته وی، به نظر می رسد در حال حاضر، برای بازیگران اصلی اوپک تنها شاهد کاهش تولید غیر ارادی و ناخواسته از سوی اعضا باشد.
براساس این گزارش، در کشورهایی که در ماه گذشته بالاترین میزان افزایش تولید را داشته اند، به ترتیب شامل عربستان، آنگولا و عراق هستند که در این میان، عربستان تولید روزانه نفت خود را با ١٥٠ هزار بشکه افزایش به ١٠ میلیون و ٢٥٠ هزار بشکه در روز رسانده است و آنگولا و عراق نیز به ترتیب تولید خود را معادل ٧٠ و ٥٠ هزار بشکه در روز افزایش داده اند.
مجموع افزایش تولید اعضا که به ٣٤٠ هزار بشکه در روز رسیده است تاحدودی با کاهش روزانه ٩٠ هزار بشکه ای تولید نفت لیبی خنثی شده است و به گفته پلاتس، تولید نفت کویت، ایران، نیجریه و قطر نیز در این ماه اندکی کاهش داشته است.
پلاتس در ادامه می گوید: به نظر می رسد عربستان در کوتاه مدت مصمم است که تولید نفت را در سطوح بالا حفظ کند؛ وزیر نفت این کشور که قبل از نشست اخیر اوپک به وین سفر کرده بود تاکید داشت که سیاست عربستان برای افزایش سهم از بازار جواب داده است و روند عرضه و تقاضا در بازار نفت در حال معکوس شدن است.
برآوردهای جدید پلاتس نشان می دهد اوپک در ماه می بیش از یک میلیون بشکه مازاد بر سقف ٣٠ میلیون بشکه ای مورد توافق تولید کرده است که معادل ١,٨ میلیون بالاتر از برآورد اوپک از تقاضا برای نفت این سازمان است.
سقف تولید ٣٠ میلیون بشکه ای اوپ از سال ٢٠١٢ تاکنون دست نخورده باقی مانده است، هرچند که این سقف تولید سهمیه تولید هریک از اعضا را به صورت شفاف روشن نمی کند.
درحالی که اوپک جمعه گذشته تصمیم گرفت تولید نفت خود را بدون تغییر حفظ کند، عربستان اعلام کرد آماده است بازهم تولید نفت خود را افزایش دهد تا تقاضا را پاسخ دهد.
انتظار می رود که در شش ماهه دوم امسال، هند موتور اصلی رشد تقاضای جهانی نفت باشد و این درحالی است که وضع تقاضای نفتی چین تثبیت شده است. اعلام امادگی عربستان برای افزایش تولید نفت درحالی مطرح شده است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تازه ترین گزارش ماهانه خود، با رویکردی خوشبینانه به وضع رقبای خود پرداخته و معتقد است مازاد عرضه از سوی رقیبان به بازار کاهش مییابد.
اوپک ابراز اطمینان کرده که همزمان با افزایش تقاضا، رشد عرضه از سوی تولیدکنندگان خارج اوپک کاهش پیدا کند که به این صورت عرضه بیش از حد نفت در بازار کاهش خواهد یافت،علامتی که نشان میدهد استراتژی این سازمان مبنی بر صدور مجوز سقوط قیمتها در حال جواب دادن است.
اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد عرضه تولیدکنندگان رقیب پس از افزایش در نیمه اول سال در نیمه دوم امسال کاهش خواهد یافت. تقاضای جهانی نفت نیز سریعتر از سال ٢٠١٤ رشد خواهد کرد. در این گزارش همچنین آمده است که تولید اعضای اوپک در ماه می به دلیل افزایش تولید عراق و آنگولا و تولید بی سابقه عربستان روزانه ٢٤ هزار بشکه افزایش یافته است.
اوپک سال گذشته به رغم سقوط قیمتها با کاهش تولید خود مخالفت کرد و در عوض برای احیای سهم بازار در برابر تولیدکنندگان پرهزینه نفت آمریکا و دیگر نقاط جهان تلاش کرد.