به گزارش نفت دیلی،به دلیل بی ثباتی های سیاسی و خشونت در مصر، این کشور گفت وگوها برای واردات ال ان جی از قطر را متوقف کرده است.
طاعر عبدلرحیم، رئیس شرکت دولتی گاز مصر (یی گس) روز گذشته (٢٨ مرداد) با اعلام این مطلب افزود: قصد داریم گفت وگوها برای واردات ال ان جی از قطر را خیلی زود از سربگیریم، اما همانطور که می بینید شرایط در مصر بسیار سخت و دشوار است.
وی افزود: گفت وگو در این باره متوقف شده است و ما در شرایطی نیستیم که گفت وگو با هر کشور دیگری را برای واردات گاز آغاز کنیم.
قطر ژوئن گذشته به مصر وعده داد تا ٥ محموله ال ان جی معادل با ١٦ میلیارد فوت مکعب گاز را به مصر اهدا کند تا شرکای خارجی را که هم اکنون به منظور جلوگیری از افزایش قطعی برق در طول ماه های گرم تابستان، گاز اضافی به بازار داخلی مصر عرضه می کنند، یاری دهد.
هدف از ارسال این محموله های ال ان جی، کمک به مصر برای پاسخگویی به نیازهای انرژی اوج مصرف انرژی در فصل تابستان و جلوگیری از قطع مکرر برق است.
ارسال این محموله های اهدایی، زمان بیشتری را در اختیار مقام های مصری قرار می دهد تا درباره ضوابط یک قرارداد ال ان جی توافق شده در ماه آوریل گذشته مذاکره کنند؛ این قرارداد برای تضمین عرضه حدود ١٣ محموله ال ان جی به مشتریان خارجی دو شرکت صادرکننده گاز مصر (بی جی گروپ انگلیس و پتروناس مالزی) است.
شرکت های یادشده در ازای این کاز، ٥٠٠ میلیون فوت مکعب در روز گاز اضافی تولید شده در مصر را به بازار این کشور عرضه و در غیراینصورت صادر خواهند کرد.
مصر برای مقابله با بحران سوخت، توجه خود را روی تضمین و امضای قراردادهای نفت و گاز با شرایط و تسهیلات اعتباری مناسب با تولیدکنندگان نفت و گاز متمرکز کرده است.
مصر پس از سرنگونی دولت دیکتاتور حسنی مبارک با بحران اقتصادی رو به رو شده است و بسیاری از شرکت های نفتی بزرگ جهان فروش فرآورده های نفتی به این کشور آفریقایی را به دلیل نگرانی از پرداخت نشدن به موقع پول محموله هایشان، کاهش داده اند.
بنابر آمار شرکت بی پی، مصر با ٤ میلیارد و ٥٠٠ میلیون بشکه نفت خام، ششمین دارنده ذخایر بزرگ نفتی آفریقا و با ٧٨ تریلیون فوت مکعب ذخایر گازی، سومین دارنده ذخایر بزرگ گازی این قاره به شمار میرود.
قطر، بزرگ ترین صادرکننده ال ان جی جهان است که ظرفیت صادرات سالانه ٧٧ میلیون تن ال ان جی را دارد.