ظرفیت سازی ایران برای پاسخ به نیازهای آتی بازار نفت است

به گزارش نفت دیلی ،معاون سرمایه گذاری خارجی و امور بین الملل صندوق توسعه ملی از تدبیر ایران برای ظرفیت سازی کنونی در بازار نفت با پیش بینی بهبود اقتصاد جهانی و کم رنگ شدن تحریم ها و افزایش جهانی تقاضای نفت خبر داد.

دکتر محمد مزرعتی با بیان این که حضور ایران در سطح بین المللی به دلیل بروز و گسترش تحریم ها، در بازارهای مالی و انرژی به خصوص در عرصه نفت و گاز کم رنگ شده است، گفت: با بازنگری و رونق در بخش سیاست خارجی، به طور حتم نقش ایران در عرصه های مختلف پررنگ خواهد شد.

وی اظهار داشت: پروژه هایی از سال ها قبل مطالعه شده و حتی کار قرارداد و مطالعات فنی و اقتصادی آنها انجام شده و برای اجرایی شدن آنها، تنها شرایط بین المللی بهتری نیاز است که پیش بینی می شود این شرایط مهیا شود.

مزرعتی با اعلام این که با کم رنگ شدن تحریم ها امید است برنامه ها و فعالیت های گذشته عملیاتی شود، اظهار داشت: حضور دوباره شرکت های خارجی و بازگشت سرمایه های آنها به طور حتم بخش های مختلف صنعت نفت را احیا خواهد کرد.

نقش تاثثر گذار ایران در اوپک

عضو هیئت علمی موسسه مطالعات بین المللی انرژی با اشاره به نقش تاثیر گذار ایران در اوپک، اظهار داشت: ایران همواره نقش مهمی در سازمان کشورهای صادرکننده گاز (اوپک) داشته  است و همواره  به عنوان یک عرضه کننده مطمئن نفت نقش عمده ای در تثبیت بازار نفت به همراه دیگر اعضا داشته است. ایران مبدع گفتگوی تولید و مصرف کنندگان نفت بوده و به همین دلیل نقش آن در بازار نفت غیر قابل انکار است؛ بدون تردید ایران به عنوان یکی از بنیان گذاران اوپک نقش سازنده خود را در این مجمع بین دولتی ایفا خواهد کرد.

مزرعتی در باره وضیعت بازار نفت و چشم انداز آن در کوتاه مدت گفت: در دوره زمانی یاد شده با توجه به آنکه اقتصاد دنیا به خصوص امریکا و اروپا در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، نمی توان انتظار داشت تقاضا خیلی افزایش یابد، در عین حال رکود اقتصادی در اروپا به حداقل میزان خود رسیده و از این پس شرایط رو به بهبود خواهد بود و پیش بینی می شود طی ١_٢ سال آینده شرایط اقتصادی اروپا به حالت عادی بازگردد.

افزایش تقاضای جهانی نفت

معاون امور سرمایه گذاری خارجی و امور بین‌الملل صندوق توسعه ملی تصریح کرد: میانگین رشد اقتصادی دنیا حدود ٣,٥ درصد برآورد شده و این در حالی است که رشد اقتصادی آمریکا در سال ٢٠١٣ حدود ٠.٢ درصد پایین تر ارزیابی شده که این رشد را در سطح ١.٦ درصد در کل سال قرار می دهد.

وی ادامه داد: این در حالی است که با بهبود شرایط، انتظار می رود رشد اقتصادی به ٢,٥ درصد در سال ٢٠١٤ برسد. منطقه یورو نیز شاهد ٠.٦ درصد کاهش در رشد اقتصادی در سال جاری خواهد بود، ولی پیش بینی ها برای سال ٢٠١٤ خوشبینانه بوده و رشد ٠.٦ درصدی را برای این منطقه نشان می دهد.

مزرعتی تصریح کرد: درصورت حصول بهبود اقتصادی، افزایش سالیانه تقاضای جهانی نفت از متوسط ٨٠٠ هزار بشکه در روز در سال جاری به بالای ١ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

وی ادامه داد: با افزایش تفاضای جهانی نفت، عرضه نیز نیازمند افزایش خواهد بود، بر این اساس با بهبود شرایط اقتصاد جهانی، ایران می تواند بازار بهتری پیدا کرده و آمادگی داشته باشد تولید را به سطح مناسبی برساند، در عین حال تمام این موارد مشروط به کم رنگ شدن تحریم های نفتی و بانکی است.

تجارب ارزشمند مهندس زنگنه در جذب سرمایه خارجی

مزرعتی درباره نقش ارزشمند تجارب مهندس زنگنه در اداره صنعت نفت گفت: تجارب کاری مهندس زنگنه در عرصه های مختلف به خصوص در بخش بالادستی به جذب سرمایه های خارجی و مذاکرات با شرکت های متعدد بین المللی منجر شد، از این رو به نظر می رسد با حضور وی در صنعت نفت، شرکت های خارجی اشتیاق بیشتری برای سرمایه گذاری در صنعت داشته باشند و موفقیت های بیشتری در این صنعت متصور است.

تحلیل گر سابق مدل های انرژی در دبیرخانه اوپک، ثبات در بازار نفت را به شرایط اقتصاد جهانی منوط کرد و افزود: با ادامه رشد اقتصادی چین و هند، رشد تقاضا در این کشورها ادامه خواهد داشت، اما وضعیت نابسامان در بخش عمده ای از کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) و اروپا، نااطمینانی در بازار ایجاد می کند که در صورت از بین رفتن این نابسامانی، قیمت نفت در سطح بالاتری قرار خواهد گرفت.

افزایش قیمت های جهانی نفت به ١١٠ دلار

وی اظهار داشت: قیمت نفت اوپک هم اکنون ١٠٧ دلار در هر بشکه است و سطح قیمت در ماه های  گذشته بین ١٠٠ تا ١١٠ دلار در نوسان بوده که این امر نشان می دهد با وضعیت فعلی اقتصادی، قیمت های جهانی نفت در این دامنه در نوسان خواهد بود، در همین حال با بهبود وضعیت اقتصادی، سطح قیمت ها ارتقا خواهد یافت و انتظار می رود طی یک سال آینده متوسط قیمت جهانی نفت  در سطح بالای ١١٠ دلار در هر بشکه تثبیت گردد.

وی با تاکید بر متنوع سازی فعالیت ها در بازار گاز ، گفت: ایجاد تنوع در بازار گاز در بخش های خط لوله، ال.ان.جی و جی تی ال، و پیش بردن فعالیت ها به صورت همزمان در ٣ بخش یاد شده، برگ برنده ای برای صنعت نفت ایران محسوب شده و در تثبیت اقتصاد ایران و توسعه همکاری های منطقه ای نقش موثری خواهد داشت.

منابع صندوق توسعه ملی برای تثبیت بازارها و توسعه اقتصادی  کشور 

به گفته مزرعتی، از بعد درآمدی نیز به طور حتم توسعه عرضه انرژی می تواند منابع صندوق توسعه ملی را ارتقا دهد، چراکه صندوق توسعه ملی محوری برای توسعه پایدار در ایران بوده و می تواند نقش مهمی در تثبیت سایر بازارها اعم از نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی، صنعت، معدن، کشاورزی، حمل و نقل، خدمات و صادرات کالا ایفاد کند.

معاون سرمایه گذاری خارجی و امور بین الملل  صندوق توسعه ملی با بیان این که صندوق توسعه ملی، توازن بخشی و رشد اقتصادی استانی را مد نظر دارد، تاکید کرد: در شرایط فعلی توسعه بخش انرژی به دلیل تزریق منابع صندوق توسعه ملی ، کمک بزرگی به رشد و توسعه تمام بخش های اقتصادی و همه نقاط کشور است.

وی اظهار داشت: بدون تردید با افزایش سطح درآمدهای نفتی و در نتیجه تزریق بیشتر منابع به صندوق توسعه ملی مطابق آنچه در قانون تعیین شده است، این نهاد به یکی از بزرگترین نهاد مالی برای توسعه پایدار ایران تبدیل خواهد شد به نحوی که تامین مالی بخش بزرگی از سرمایه گذاری های داخلی به کمک این صندوق به انجام خواهد رسید.

معاون سرمایه گذاری خارجی و امور بین الملل  صندوق توسعه ملی گفت: از آنجایی که منابع صندوق برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده است، به نظر می رسد با مدیریت فعلی در وزارت نفت که برون سپاری توسعه بخش نفت و گاز را مد نظر دارد، جذب منابع بیشتری از صندوق برای این صنعت محقق خواهد شد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد