به گزارش نفت دیلی، شرکت دولتی نفت مکزیک (پیمکس) از افت تولید ١,٥ درصدی تولید نفت خام این شرکت در ماه ژوئیه نسبت به ماه پیش از آن خبر داد.
شرکت پیمکس روز گذشته (جمعه ٢٥ مرداد) اعلام کرد: تولید نفت خام مکزیک در ماه ژوئیه گذشته با ١,٥ درصد افت نسبت به ژوئن به دو میلیون و ٤٨٢ هزار بشکه در روز رسید.
صادرات نفت مکزیک در ژوئیه گذشته با ١١ درصد رشد نسبت به ماه ژوئن به روزانه یک میلیون و ٢١٠ هزار بشکه رسید.
مکزیک در گامی تازه در طرح بلند خود برای تنوع بخشی به مقصدهای صادرات نفت، در سال آینده میلادی فروش نفت به چین را دو برابر می کند و صادرات خود را به هند نیز افزایش می دهد.
لوییز فیلپه لونا، مدیرعامل شرکت مکزیکی کومرسیو اینترناسیونال، از زیرشاخه های شرکت دولتی پیمکس، چندی پیش اعلام کرده بود مکزیک همچنین آمادگی دارد واردات نفت خام شیرین سبک از آمریکا را آغاز کند.
پنا نیتو، رئیس جمهوری مکزیک در نظر دارد با جذب سرمایه های خارجی تولید نفت خام شرکت پیمکس را افزایش دهد، در حالی که برخی از مخالفانش وی را به حراج سهام بخش های نفتی این کشور به شرکت های عمده نفتی جهان متهم می کنند.
شرکت پیمکس پیش تر اعلام کرده بود: شرکت پیمکس در نظر دارد تا سال ٢٠١٨ تولید نفت خام خود را روزانه ٥٣٠ هزار بشکه افزایش دهد که این بخشی از هدف این شرکت برای تحقق هدف تولید روزانه سه میلیون بشکه به شمار می آید.
مکزیک یک سوم درآمدهای خود را از محل فروش نفت خام به دست می آورد؛ از این رو هر گونه کاهش تولید بر درآمد و مسائل مالی این کشور تاثیر منفی می گذارد.
از سال ٢٠٠٩ میلادی تا کنون، با مهار افت تولید میدان های بزرگ و قدیمی مکزیک، تولید نفت خام این کشور نوسان اندکی داشته است اما همچنان با نقطه اوج روزانه سه میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در سال ٢٠٠٤ میلادی فاصله دارد.
چنانچه پیمکس قادر به کشف ذخایر جدید نفت و برداشت از آنها نباشد، خطر تبدیل مکزیک از یک تولیدکننده بزرگ غیرعضو اوپک به یک واردکننده خالص، ظرف یک دهه آینده وجود خواهد داشت.
پیمکس تلاش می کند کمبود تولید نفت خود را با پروژه های اکتشافی جدید جایگزین کند و امیدوار است که قراردادهای نفتی مبنی بر طرح های تشویقی که در اصلاحات نفتی سال ٢٠٠٨ تصویب شد، به جذب بیشتر سرمایه های خصوصی کمک کند.
مکزیک سه چهارم نفت خام خود را از میدان های نفتی فراساحلی واقع در آب های کم عمق در خلیج مکزیک برداشت می کند.
مکزیک، هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان و یکی از صادرکنندگان عمده نفت به آمریکاست، اما به دلیل پایین بودن ظرفیت های پالایشی، نیمی از بنزین مورد نیاز را وارد می کند.