به گزارش نفت دیلی ،معاون برنامهريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزير نفت گفت: قرار است زير كميتههايي در مسائل حقوقي، قراردادي و فني تشكيل شود و همچنين تدابيري ديده شده كه اين پروژهها به درستي كنترل شوند.
محسن خجسته مهر؛ معاون برنامهريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزير نفت، با بيان اينكه اهم وظايف كميته برنامهريزي براي ميادين مشترك همان مواردي است كه در حكم وزير نفت آمده است، اظهار داشت: برنامههاي اجرايي اين كميته تدوين شدهاند و مكانيزمهاي خاص آن براي ميادين مشترك نفتي و گازي در مناطق خشكي و دريايي مشخص شدهاند.
وي افزود: براي اينكه فعاليتها به طور مستمر پيگيري شوند، وزير چند نفر را به عنوان اعضاي كميته ويژه نظارت بر ميادين مشترك تعيين كردند كه به طور مستمر و ماهيانه پيشرفت اين طرحها را مورد بررسي قرار دهند و خود وزير نيز از نزديك در جريان اين فعاليتها قرار ميگيرند تا اگر مشكلاتي وجود داشته باشد، دستورات لازم را ابلاغ كنند.
معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدور كربوري وزير نفت اضافه كرد: قرار است زير كميتههايي در مسائل حقوقي، قراردادي و فني تشكيل شود و همچنين تدابيري ديده شده است كه اين پروژهها به درستي كنترل شوند.
وي با تاكيد بر اينكه در طرحهاي بالادستي همواره هدف نهايي رسيدن هر چه زودتر به توليد است، تصريح كرد: ميادين مشترك از جهت توسعه و توليد به چند دسته تقسيم ميشوند؛ بعضي از آنها در حال حاضر توليدي هستند كه برنامه ما براي اين دسته آن است كه توليد آنها از سقف موجود پايينتر نيايد چنانكه اين كار نيازمند برنامههايي از قبيل تعميق در چاهها، حفاري چاههاي جديد به صورت ميان چاهي و ساير اقدامات ترميمي است.
خجسته مهر اضافه كرد: براي بعضي از اين ميادين مشترك برنامه افزايش توليد داريم يعني از سقفي كه توليد ميكنند توليد آنها بيشتر ميشود كه برنامهريزي براي آن ميتواند برنامههاي حفاري جديد، احداث واحدهاي نمك زدايي و ساير موارد را شامل شود.
وي افزود: دستهاي از ميادين مشترك در مرحله توسعه اوليه هستند كه بايد سريعا وارد توليد شوند و امكانات موجود بصورت بهينه بايد براي توسعه و رساندن آنها به توليد مورد استفاده قرار بگيرد.
وي با بيان اينكه در عين حال مياديني وجود دارند كه داراي طرح جامع يا MDP هستند، گفت: در اين ميادين فرآيند توسعه به طور كامل دنبال ميشود بگونهاي كه بعضي از اين ميادين قرارداد بيع متقابل دارند و بعضي ديگر نيز با استفاده از منابع داخلي در حال اجرا هستند. در توسعه تمام ميادين از همه توان و تخصص داخلي استفاده ميكنيم و در عين حال از سرمايهگذاري خارجي نيز بهره ميبريم.
معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدور كربوري وزير نفت با تاكيد بر اينكه ما هيچ گونه محدوديتي چه به لحاظ كالا و خدمات و چه به لحاظ توان فني و مطالعاتي در توسعه ميادين به ويژه ميادين مشترك نداريم، تصريح كرد: مباحثي مانند تحريم و امثال آن براي ما موضوعيت ندارد و هيچ گاه هم نداشته است چنانكه هر سرمايهگذار خارجي كه شرايط ما را بپذيرد ميتواند وارد اين عرصه شود ما از آن استقبال ميكنيم.
وي افزود: در غير اين صورت اگر سرمايهگذاران شرايط ما را نپذيرند از طريق منابع داخلي به توسعه ميادين اقدام ميكنيم، كما اينكه در حال حاضر تعداد زيادي از ميادين مشترك را خودمان توسعه ميدهيم.
وي در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر متأسفانه رژيم حقوقي مشخصي در دنيا براي محدود كردن كشورهاي رقيب در توسعه ميادين مشترك وجود ندارد تا باعث شود اين كشورها بتوانند با تعامل، صيانت از مخازن را رعايت كنند.
خجسته مهر تصريح كرد: ما در حال حاضر با توجه به برنامههايي كه داريم هيچ گونه سهم محدودي براي خودمان در توليد از ميادين مشترك قائل نيستيم اما تلاش ميكنيم اين كار را با رعايت اصول صيانتي و با رعايت اين نكته كه بتوانيم حداكثر توليد را از ميدان داشته باشيم، انجام دهيم.
وي با بيان اينكه شرايط تحتالارضي به ما ديكته ميكند كه به چه ميزان ميتوان از اين مخزن توليد كرد در تشريح وضعيت ميدان گازي پارس جنوبي اظهار داشت: مسلما اگر طرف قطري بخواهد بطور غير صيانتي به توليد ادامه دهد متوجه ضرر و زيان خواهد شد اما ما در كشورمان بر اساس مطالعات جامع و با اين رويكرد كه بتوانيم حداكثر توليد را از اين منابع داشته باشيم فعاليت ميكنيم و بر اساس قوانين جمهوري اسلامي ايران كار خودمان را ادامه ميدهيم.
وي اضافه كرد: رويكرد ما همواره با كشورهاي همجوار چه آنهايي كه در بعضي ميادين با ما مشترك هستند و چه آنهايي كه با توجه به همسايگي ميتوانيم ارتباطي با آنها داشته باشيم، تعامل سازنده به جاي رقابت بازدارنده است.
معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدور كربوري وزير نفت افزود: در حال حاضر با كشور عراق در زمينه مسائل نفت و گاز روابط بسيار خوبي داريم و با ساير كشورهاي منطقه نيز تعامل مثبتي داريم و مذاكرات فيمابين نيز همواره برقرار است.