به گزارش صنعت نیوز،صادرات نفت خام نوع بونی لایت نیجریه برای بارگیری در ماه اکتبر سال جاری میلادی نسبت به ماه پیش از آن کاهش می یابد.
برنامه های موقت بارگیری نفت خام نیجریه برای ماه اکتبر نشان می دهد که نیجریه، بزرگ ترین تولید کننده نفت قاره آفریقا صادرات نفت نوع بونی لایت خود را از روزانه ١٢٧ هزار بشکه در ماه سپتامبر به روزانه ٩٥ هزار بشکه کاهش می دهد.
شرکت انگلیسی-هلندی شل که مسئولیت برداشت نفت خام بونی لایت نیجریه را بر عهده دارد برای صادرات محموله های این نوع نفت خام از آوریل گذشته حالت فوق العاده اعلام کرده بود.
هر یک از محموله های نفت سبک بونی ٩٥٠ هزار بشکه خواهد بود که مجموع این محموله ها معادل روزانه ١٢٧ هزار بشکه نفت است.
در ماه هایی که وقفه ای در عرضه رخ نمی دهد، صادرات نفت سبک بونی نزدیک به ٢٠٠ هزار بشکه در روز است اما به گفته سخنگوی شرکت شل، حوادث غیر قابل پیش بینی که به کاهش حجم صادرات منجر می شود نیز در این بین باقی می ماند که خارج از تعهدهای این شرکت است و الزامی برای آن ایجاد نمی کند.
بر همین اساس، یک شرکت ممکن است در صورتی که تنها بخشی از تعهدهای خود را بتواند برآورده سازد، وضعیت فوق العاده را در قراردادهای خود لحاظ کند.
شرکت شل با استفاده از خط لوله «نمبه کریک» نفت خام نوع بونی لایت را به پایانه صادراتی بونی انتقال می دهد، این خط لوله با ظرفیت انتقال روزانه ٧٠ هزار بشکه نفت خام در اکتبر ٢٠٠٩ با هدف جایگزنی برای خط لوله قدیمی به بهره برداری رسید.
فعالیت خط لوله نفتی «نمبه کریک» به طول ٩٠ کیلومتر واقع در ایالت بایسلا نیجریه تاکنون بارها به دلیل صدمه های ناشی از نصب اتصال از سوی دزدان و خرابکاران برای سرقتت های نفتی متوقف شده است که به دنبال آن نیز فعالیت واحد تولید نفت خام شرکت شل در نیجریه تعطیل می شود.
شرکت انگلیسی-هلندی شل در آوریل سال جاری میلادی، صادرات نفت خام بونی لایت را تعلیق کرده بود تا اتصال های کار گذاشته شده از سوی سارقان نفتی را از خط لوله های این شرکت جدا کند.
چندی پیش نگوزی اوکونجا-ایویلا، وزیر دارایی نیجریه، اعلام کرده بود این کشور روزانه ٤٠٠ هزار بشکه نفت را به دلیل فعالیت هایی همچون سرقت نفت از خطوط لوله نفتی و بانکرینگ غیر قانونی، از دست می دهد.
برنامه های بارگیری ماهانه، از سوی شرکت های بهره بردار میدان های نفتی تنظیم می شود تا خریداران و فروشندگان طلای سیاه بتوانند برای فعالیت های معاملاتی خود برنامه ریزی کنند.
نیجریه در سال گذشته میلادی با تولید روزانه دو میلیون و ٤١٧ هزار بشکه نفت خام، بزرگترین تولیدکننده نفت در قاره آفریقا بوده اما مشکلاتی همچون سرقت نفتی و همچنین ساختارهای ناکارآمد صنعت نفت سبب شده است جایگاه نخست این کشور در این زمینه به خطر بیفتد.