انرژي همچنان منبع اصلي توسعه اقتصادي کشور است ‌

به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه انرژی در کنار سرمایه و نیروی انسانی از عوامل اصلی تولید محسوب می شود ، گفت : در کشور ما نیز انرژی نقش بسزایی در پیشرفت و توسعه اقتصادی و اجتماعی دارد.

احمد قلعه بانی در همایش مدیریت بهینه سازی انرژی که در هتل المپیک برگزار شده است ؛ افزود: تدوین استراتژی ها و سیاست های مناسب با در نظر گرفتن معیارهای پیش بینی آینده و تدوین برنامه های متناسب با آن، به منظور استفاده و تخصیص بهینه انرژی بسیار مهم است.

وی گفت : این مهم در قالب برنامه ریزی های بلندمدت انرژی در کشور که با عنوان طرح جامع انرژی شناخته می شود در چند دهه گذشته انجام شده اما قابل اجرا نشده است. قلعه بانی گفت: نقشه انرژی کشور از نظر منابع متنوع انرژی شامل منابع نفت، گاز، ذغال سنگ و مقداری انرژی های نو (انرژی هایی مانند برق آبی، بادی و خورشیدی) و سوخت های سنتی است.

معاون وزیر نفت اظهار داشت : ایران از نظر ذخایر نفت و گاز در رتبه دوم جهان قرار دارد و در سال 1387 سهم نفت ( با ذخیره قابل استحصال 137 میلیارد بشکه) 50،41 درصد و سهم گاز( با ذخیره 29 تریلیون متر مکعب) 48،90 درصد از کل انرژی اولیه عرضه در کشور بوده است و عرضه سایر انرژی های اولیه در کشور چندان قابل ملاحظه نیست.

وی تصریح کرد : اتکای توسعه کشور به منابع نفت و گاز تا سال های قابل پیش بینی در افق چشم انداز بیست ساله ، همچنان زمینه ساز توسعه زیربنایی و اقتصاد کشور خواهد بود و توسعه و گسترش منابع نفت و گاز در افق چشم انداز بیست ساله کشور در محورهای " دومین تولید کننده نفت در اوپک ، سومین تولید کننده گاز در جهان ، نخستین تولید کننده محصولات پتروشیمی در منطقه از لحاظ ارزش ، جایگاه اول فن آوری نفت و گاز در منطقه"‌مرود توجه قرار گرفته است.

قلعه بانی گفت: برای تحقق سند چشم انداز ؛ مدیریت جامع انرژی از بعد عرضه و تقاضا ؛ نقش اساسی و تعیین کننده دارد و باید این بخش از سازکارهای لازم برای گسترش و توسعه در همه زمینه ها برخوردار باشد. وی افزود: رشد عرضه انرژی های اولیه در سال های اخیر 6 تا 8 درصد و رشد اقتصادی کشور در این دوره 5،5 تا 6،5 درصد بوده ، یعنی رشد عرضه انرژی اولیه بیشتر از رشد اقتصادی کشور بوده است که فقر بهره وری بخشهای مصرف کننده انرژی را نشان می دهد.

قلعه بانی گفت : کشور از نظر مصرف انرژی ، با توجه به ساختار اجتماعی، اقتصادی و به ویژه اجرای سیاست هایی در جهت رفاه اجتماعی، یکی از کشورهای پرمصرف انرژی در جهان است و باید روند اصلاح الگوی مصرف انرژی ادامه یابد. 

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد