مدير طرح هاي پتروشيمي شركت ملي پتروشيمي:
اشتباهات خط اتيلن غرب را تكرار نمي‌كنيم

به گزارش نفت ديلي ، مدير طرح هاي پتروشيمي شركت ملي پتروشيمي با اشاره به راه اندازي خط اتيلن غرب تا سال 90 گفت: در خط اتيلن مركز سعي كرديم اشتباهات خط اتيلن غرب را تكرار نكنيم و همه طرح ها را يك باره به پيش ببريم.

احمدرضا حيدرنيا  با اشاره به 64 طرح پتروشيمي كه در دست اجراست گفت: از 64 طرح 9 طرح در منطقه ماهشهر،21طرح در منطقه عسلويه و 34 طرح در ساير مناطق كشور پراكنده هستند كه بودجه 44 هزار ميليارد توماني را نياز دارد.

وي ادامه داد: از همه اين طرح ها 18 طرح كاملا خصوصي است و مابقي طرح ها نيز شركت ملي صنايع پتروشيمي مقداري از سهام آن ها را در اختيار دارد.

مدير طرح هاي پتروشيمي با اشاره به افتتاح فاز اول خط اتيلن غرب تصريح كرد: اين خط از بدو احداث داراي تغييرات زيادي بوده است كه در حال حاضر 13 طرح را پوشش مي دهد كه اين طرح ها به صورت ذنجيره ارزش هستند بنابراين با يك برنامه ريزي جامع كه صورت گرفت اين خط در حال احداث است.

حيدرنيا اظهار داشت: فاز اول خط اتيلن غرب به جز واحد پليمر پتروشيمي كرمانشاه درآستانه راه اندازي قرار گرفته است كه عمده مشكل اين خط براي راه اندازي كامل در زمينه كمپرسورها بود كه خوشبختانه اين مشكل نيز مرتفع شده و ايستگاه هاي يك ، چهار و پنج در حال راه اندازي هستند.

وي خاطرنشان كرد: تا آماده سازي واحد پليمر پتروشيمي كرمانشاه خوراك مورد نياز اين خط از دو مجتمع كاويان و مرواردي تامين مي شود و من پيش بيني مي كنم نهايتا تا سال 1390 اين طرح به طور كامل راه اندازي شود اما بايد دانست كه اين خط اين اولين تجربه در دنيا است و بايد ديد پس از راه اندازي به چه مشكلاتي برخورد مي كند.

وي با اشاره به مشكل مجتمع پتروشيمي كرمانشاه تصريح كرد:اين مجتمع مشكلاتي مانند تامين پكيج هيدروژن داشت كه با كمي تاخير اين پكيج ها تامين شده است و در مرحله اول اين مجتمع مي تواند با ظرفيت 40 درصد آغاز به كار كند.

مدير طرح هاي پتروشيمي با اشاره به اينكه تا منابع مالي كلي طرح ها آماده نشود نبايد كلنگ طرحي را زد گفت: اولويت ها در راه اندازي پتروشيمي ها خوراك و بخش خصوصي است به طوري كه اگر مشكلات خوراك ديده مي شد هيچ طرحي نبايد در حال حاضر با مشكل روبه رو مي شد.

حيدرنيا با اشاره به خط اتيلن مركز گفت: براي خط اتيلن مركز علي رغم خط اتيلن غرب برنامه اي جامع ديديم به طوري كه 5 طرح مركز را بايكديگر جلو مي بريم و منابع مالي را نيز با هم تامين مي كنيم.

وي با اشاره به مشكلات واحد هاي پتروشيمي گفت: يكي از مشكلات ما منابع مالي است زيرا هنوز تامين مالي نشده ايم و به دنبال راه كارهايي هستيم؛ ما براي تمام طرح هاي خود با بانكها به توافق رسيديم و آنها نيز براي سرمايه گذاري ابراز رضايت كردند به طوري كه براي 9 شركت در داخل عقد قرارداد كرديم.

مدير طرح هاي پتروشيمي افزود: با توجه به برنامه وزير نفت طرح هاي پتروشيمي نيز اولويت بندي شده است و هر 2 يا 3 ماه ممكن است اين اولويت ها جابه جا شود.

وي ادامه داد: سياستي كه وزير انجام داده اين است كه وقتي طرح را واگذار مي كنيم يك زمان و يك شرايط مي گذاريم اگر سرمايه گذار نتواند طرح را به پيش ببرد طرح را واگذار مي كنيم به سرمايه گذاري ديگر كه نمونه آنها پتروشيمي انديمشك و مياندوآب است كه به شركت ملي صنايع پتروشيمي بازگردانده شده اند و مي خواهيم سرمايه گذار جديد براي آنها پيدا كنيم.

وي با اشاره به اينكه درحال حاضر مشكل واحد هاي پتروشيمي تامين مالي نيست بلكه تضامن است گفت: وزارت اقتصاد به طور رسمي اعلام كرد اگر شركت ها و واحد هاي خصوصي بتوانند فاينانسور پيدا كنند ما تضامن را در اختيارشان مي گذاريم.

وي ادامه داد: ما در شركت پتروشيمي اعتقاد داريم طرح ها را بايد به صورت زنجيره دنبال كرد و شما نيز شاهد هستيد اگر طرحي به صورت زنجيره نبوده است در حال حاضر نيز با مشكل روبه روست بنابراين بايد جلوي اشتباه را گرفت.

حيدرنيا با اشاره به طرحهاي استاني پتروشيمي گفت: بعضي از طرح هاي استاني تبديل به طرح هاي پايين دستي شده اند زيرا براي يك واحد پتروشيمي اولين چيز مورد نياز محيط زيست و آب كافيست بنابراين طرح هايي كه اين مشكلات را دارند هنوز بسته نشده است .




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد