به گزارش نفت ديلي ، با طراحي و ساخت صفحه (برد) کنترلي خشک کننده کمپرسور هوا در منطقه 6 شرکت انتقال گاز ايران، گام ديگري در زمينه خودکفايي و پاسخ به تحريم هاي بين المللي برداشته شد.
مدير منطقه در توضيح اين مطلب افزود: در پي ايراد برد کنترلي خشک کننده کمپرسور هواي ابزار دقيق و نبود صفحه پشتيبان (يدک) در بازارهاي داخلي، صفحه کنترلي جديدي به وسيله مهندسان توانمند منطقه 6 شرکت انتقال گاز ايران، طراحي و ساخته شد.
شهرام توکلي با بيان اين که طراحي و ساخت اين صفحه کنترلي جديد در زماني کوتاه انجام شده است، اظهار داشت: برد ياد شده پس از انجام آزمايش هاي مختلف در مدار بهره برداري قرار گرفته است.
وي طراحي و ساخت صفحه کنترل خشک کننده کمپرسور هواي ابزار دقيق در مدت زمان کوتاه و صرفه اقتصادي قابل توجه آن را از مهم ترين نکات صفحه کنترل جديد عنوان و اين حرکت را گامي مهم در جهت بومي سازي اعلام کرد.
توکلي با تاکيد بر اهميت شرايط حساس حوزه انتقال گاز در جا به جايي مستمر اين حامل انرژي در فصول مختلف سال و رساندن آن به مبادي مصرف گفت: درک و توانمندي بالاي متخصصان متعهد شرکت انتقال گاز ايران در منطقه 6 اين شرکت، سبب شده است تا تحريم به فرصتي براي شکوفايي و نوآوري تبديل شود.
مدير منطقه 6 شرکت انتقال گاز ايران از مطالعه چند طرح جديد ديگر در زمينه خودکفايي خبر داد و گفت: اين طرح ها در دست بررسي است و نتايج آن اعلام و گزارش خواهد شد.
وي همچنين از تعمير آنتي آيسينگ توربين (نوعي از شير توربين) به همت متخصصان توانمند اين منطقه عملياتي خبر داد و گفت: تعمير اين شير با اتکا به دانش فني و توان عملياتي متخصصان منطقه شش در مدت زمان 45 روز انجام شده و هم اکنون در مدار بهره برداري قرار گرفته است.
توکلي گفت: با پايين آمدن دماي محيط و سرد شدن هواي داخل توربين،هواي بخش هاي گرم توربين به قسمت هاي سرد منتقل و اين جا به جايي هوا به يخ زدگي پره هاي توربين منجر مي شود.
وي با بيان اين که شير ضد يخ زدگي (آنتي آيسينگ) در توربين مانع از يخ زدگي پره ها مي شود، اظهار داشت: با وجود ساختار ظريف و حساس اين نوع شير توربين، متخصصان و مهندسان منطقه شش شرکت انتقال گاز موفق به تعمير آن شدند و بار ديگر توانمندي متخصصان ايراني را در جهت کاهش وابستگي ها به اثبات رساندند.
مدير منطقه شش شرکت انتقال گاز ايران تصريح کرد: سيرجان، تنگ ني و آب شيرين، مجموعه تاسيسات تقويت فشار زير پوشش منطقه شش شرکت انتقال گاز به شمار مي آيند که توربين هاي آنها شامل 9 شير ضد يخ زدگي است.
توکلي با بيان اين که هفت مورد از اين شيرها کارآيي خود را از دست داده بودند، تاکيد کرد: با تکيه بر دانش فني متخصصان اين منطقه عملياتي، هم اکنون همه شيرهاي معيوب تعمير و بازسازي شده و در مدار بهره برداري قرار دارند.
منطقه شش عمليات انتقال گاز، يکي از مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز ايارن است که فعاليت خود را به طور مستقل از سال 1382 آغاز کرده است.
حوزه فعاليت اين منطقه عملياتي استان هاي کرمان، هرمزگان و سيستان و بلوچستان شامل مي شود و از نظر گستره جغرافيايي نيز بزرگترين منطقه شرکت انتقال گاز ايران است.
سه تاسيسات تقويت فشار گاز در مناطق آب شيرين، تنگي ني ( حاجي آباد) و سيرجان، همچنين دو مرکز بهره برداري (يارد) در استان هاي هرمزگان و کرمان، مجموعه تاسيسات منطقه شش عمليات انتقال گاز است.
اين منطقه عملياتي با بهره گيري از دو هزار و 550 کيلومتر شبکه گاز فشار قوي در اقطار چهار تا 42 اينچ، گاز فرآورش شده از مبادي پالايشگاهي را به استان هاي ياد شده (کرمان، هرمزگان و سيستان و بلوچستان ) انتقال مي دهد.
در آينده نزديک نيز با بهره گيري از خط هفتم سراسري 730 کيلومتر خط لوله 56 اينچ و دو مرکز بهره برداري (يارد) و تاسيسات تقويت فشار قوي،گستره عملياتي منطقه شش شرکت انتقال گاز نيز افزايش خواهد يافت.
صنايع عمده اي چون نيرگاه بخار هرمزگان، نيروگاه خليج فارس، صنايع معدني و فلزي هرمزگان شامل مجتمعهاي فولاد و آلمنيوم المهدي، پالايشگاه نفت بندعباس، سيمان خمير در استان هرمزگان از جمله دريافت کنندگان گاز ارسالي از منطقه شش شرکت انتقال گاز ايران هستند.
همچنين نيروگاه کرمان، مس سرچشمه، مس خاتون آباد، سيمان ممتازان، سيمان زرين، لاستيک بارز، فولاد کرمان، و سيمان کرمان، ديگر صنايع عمده دريافت کننده گاز اين منطقه عملياتي هستند.