به گزارش نفت دیلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسقط گفت انتظار می رود خط لوله صادرات گاز ایران به عمان ظرف یک سال و نیم آینده به بهره برداری برسد.
علی اکبر سیبویه، سفیر ایران در عمان به روزنامه تایمز آو عمان گفت: انتظار می رود خط لوله انتقال گاز ایران به عمان ظرف یک سال و نیم آینده آماده بهره برداری شود.
وی درباره یادداشت تفاهمی که به تازگی برای خرید حدود ٦٠ میلیارد دلار گاز عمان از ایران برای مدت ٢٥ سال میان دو کشور امضا شده است، گفت: توافقنامه در زمینه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان به ١٠ سال قبل یعنی زمان آغاز گفت وگوهای میان دو کشور برمی گردد، اما دو کشور در این زمان نتوانستند این توافقنامه را نهایی کنند و دلیل اصلی آن نیز عدم توافق در مورد قیمت گاز صادراتی بود.
این یادداشت تفاهم که شامل توافقنامه ای برای امتداد یک خط لوله گازی تا عمان است، در سفری که سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان در روز های ٢٥ تا ٢٧ اوت (٣ تا٥ شهریور) به ایران داشت، امضا شد.
وی افزود: روابط ستودنی میان دو کشور ایجاب می کند که توافقنامه صادرات گاز ایران به عمان همانند دیگر توافقنامه هایی که جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، ترکیه، کویت و امارات امضا کرده است، نهایی شود.
وی با بیان این که ایران و عمان در ١٠ ماه گذشته تلاش های زیادی در این زمینه انجام داده اند، اظهار کرد: اگر همه شرایط طبق برنامه ریزی پیش رود، خط لوله انتقال گاز ایران به عمان ظرف ١٨ ماه آینده به بهره برداری می رسد.
این دیپلمات ایرانی یادآور شد: صادرات گاز به عمان تحول چشمگیر اقتصادی در روابط دو کشور ایجاد می کند.
به گفته وی، گاز اضافی ای که بر اساس پیش بینی ها، ٥٠ درصد از کل گاز صادراتی به عمان خواهد بود، به ژاپن، کره جنوبی و به خصوص هند صادر می شود.
سیبویه اعلام کرد: همکاری های اقتصادی سه جانبه بین ایران، عمان و هند استراتژیک خواهد بود و می تواند نقش مهمی در ترویج صلح و ثبات در منطقه خلیج فارس ایفا کند، ضمن آن که دیگر کشورهای منطقه نیز از همکاری این سه کشور منتفع خواهند شد.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران و محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان چهارم شهریور ماه در مجموعه سعد آباد تهران در زمینه صادرات گاز یک یادداشت تفاهم جدید امضا کردند.
سلطان قابوس، پادشاه عمان در صدر یک هیئت عالی رتبه سوم شهریور برای انجام سومین دیدار رسمی از کشورمان وارد تهران شد که وزیر نفت و گاز عمان نیز در این سفر سه روزه وی را همراهی می کرد.
ایران و عمان زمینه های همکاری بسیاری دارند و تامین خوراک واحدهای ال ان جی عمان ضرورت این همکاری را بیشتر آشکار می کند؛ عمانی ها برای تامین خوراک واحدهای ال ان جی و صنایع خود نیازمند واردات گاز از ایران هستند و میدان گازی کیش یکی از پتانسیل های تامین گاز مورد نیاز این کشور است که با توجه به شیرین بودن گاز آن، توسعه آن در زمانی کمتر نسبت به سایر میدان های گازی امکان پذیر خواهد بود.
ایران به عنوان نخستین دارنده ذخایر گازی جهان و به عنوان نزدیکترین همسایه عمان در آبهای خلیج فارس، مطمئنترین و اقتصادیترین منبع تأمین گاز برای این کشور به شمار میآید.
از سوی دیگر، اتصال به بزرگ ترین منبع گازی جهان، فاصله کوتاه دو کشور و نیاز به سرمایه گذاری اندک برای احداث خط لوله، همچنین تحویل گاز در مرز آبی این کشور و خرید و فروش گاز به قیمت رقابتی، از دیگر مزیت هایی است کـه مـی تـواند ایـران را به عرضه کننده ای بینظیر برای کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عمان تبدیل و امنیت انرژی آنان را تأمین کند.
عمان پیشتر روزانه بیش از دو میلیارد فوت مکعب گاز از ایران درخواست کرده بود که در این زمینه شرکت ملی صادرات گاز ایران مذاکرات نتیجه بخشی را با عمان داشته است.