تولید نفت از میدان مشترک سلمان افزایش یافت

به گزارش نفت دیلی،همزمان با راه اندازی سکوی جی ال پی در میدان سلمان تولید نفت از این میدان مشترک روزانه ١٠ هزار بشکه افزایش یافت.

رئیس منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره ایران تصریح کرد: سکوی جی ال پی (گس لیفت پلت فرم یا سکوی فرازآوری) در نزدیکی سکوی ان جی پی (سکوی جدید فرازآوری) در میدان سلمان واقع شده است و بوسیله کمپرسور گازهای همراه به ستون چاه برای ازدیاد برداشت تزریق می شود که در نتیجه آن ستون چاه سبک و نفت بیشتری استحصال می شود.

عباس رجب خانی با بیان این که هم اکنون ٤٦ حلقه چاه در میدان سلمان حفاری شده است، افزود: با توجه به سنگین شدن چاه ها، کمپرسورهای موجود توانایی انجام عملیات فرازآوری را نداشتند وهم اکنون پنج کمپرسور روی سکوی ان جی پی نصب شده است و با بالا رفتن فشار، گاز بیشتری به ستون چاه تزریق می شود.

وی هدف از راه اندازی سکوی جی ال پی در میدان نفتی سلمان را افزایش تعداد کمپرسور های گاز اعلام و تصریح کرد: پس از راه‌اندازی کامل کمپرسور تزریق گاز و افزایش گازرانی در سکو، مراحل آماده‌سازی و راه‌اندازی سکوی جی ال پی میدان سلمان با موفقیت انجام شده و این سکو ماه گذشته (مرداد) به بهره‌برداری کامل رسید.

تزریق گاز به ١٠ حلقه چاه از سکوی جی ال پی

رئیس منطقه عملیاتی لاوان تصریح کرد: عملیات تزریق گاز به ١٠ حلقه چاه تزریقی (که از چاه ها اقماری هستند) بوسیله سکوی جی ال پی انجام می شود که با توجه به مشکلات موجود تاکنون به دلیل کمبود گاز عملیات گس لیفت انجام نشده بود ولی با ره اندازی سکوی جی ال پی، روزانه ١٠ هزار بشکه نفت به تولید میدان سلمان افزوده می شود.

رجب خانی گفت: با راه اندازی این طرح علاوه بر کاهش سوزاندن گاز در سکوهای میدان سلمان، ضریب بازیافت در این میدان هیدروکربوری که سال گذشته حدود ٥٠ درصد بود، هم اکنون به بیش از این میزان افزایش یافته است.

وی در باره گاز تولیدی در میدان سلمان گفت: با راه اندازی خط لوله بخشی از گاز تولیدی به سکوی KPP ارسال و با افزایش فشار گاز به ٩٠ بار، برای مصرف در داخل یا خارج از کشور صادر می شود.

به گفته رئیس منطقه عملیاتی لاوان طول خط لوله ارسال گاز از سکوی نفتی میدان سلمان به سکوی گازی ٣,٥ کیلومتر و از این سکو تا سیری ١٤٩ کیلومتر و از سیری به عسلویه حدود ٢٠٠ کیلومتر است.

وی یادآور شد: سکوی ان جی پی همانند سکوی جی ال پی به عنوان سکوی گس لیفت پلت فرم یا فرازآوری گاز فعالیت می کند و با توجه به اینکه سکوی ان جی پی، پس از جنگ بازسازی شد به علامت اختصاری جدید (NEW) به نام این سکو افزوده شد.

به گفته رجب خانی هم اکنون در میدان سلمان ١٠ سکوی اصلی، ١٠ جکت اقماری برای چاه های تزریق آب و ١٥ جکت اقماری برای چاه های تولیدی مستقر است.

به گفته رجب خانی سکوی KPP این میدان در سال ٩٠ به بهره‌برداری رسیده و بخشی از اشکالات (پانچ لیست) از سوی منطقه لاوان در حال پیگیری و اقدام است، همچنین سکوی PP٣(سکوی چاه ها) در مهرماه سال ٩٠ از سوی همکاران سکوی سلمان راه‌اندازی شده و به بهره‌برداری کامل رسید.

راه‌اندازی سکوهای اقماری ٢SKC و ٢SKB نیز از سوی واحد برنامه‌ریزی و هماهنگی تعمیرات تهران و واحدهای ستادی در حال پیگیری بوده که بزودی تکمیل و راه‌اندازی خواهد شد.

محمود زیرکچیان زاده، مدیرعامل شرکت فلات قاره پیشتر ظرفیت تزریق گاز واحد جی.ال.پی را روزانه حدود ٦٠ میلیون فوت مکعب اعلام کرده بود.

میدان سلمان (ساسان سابق)، که در ١٤٤ کیلومتری جنوب جزیره لاوان واقع شده است در سال ١٣٤٤ خورشیدی با ذخیره بیش از چهار میلیارد بشکه نفت و ٥,١ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در خلیج فارس کشف و شناسایی شد. میدان سلمان با ابوالبخوش امارات متحده عربی مشترک است.این میدان دارای یکی از بزرگترین تاسیسات نفتی در خلیج فارس است، به همین دلیل بهره برداری و تولید از این میدان همواره مورد توجه خاص قرار داشته است.

ظرفیت تأسیسات این میدان بر ای تولید روزانه حدود ٢٢٠ هزار بشکه نفت و مواد همراه است. نفت تولیدی این میدان بوسیله خط لوله ٢٢ اینچ دریایی به تأسیسات خشکی جزیره لاوان برای فرآورش و ذخیره سازی ارسال می  شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد