به گزارش نفت دیلی، فعالیت های مطالعاتی روی گنبدهای نمکی برای ذخیره سازی گاز، برای نخستین بار در کشور با مطالعه فاز اول گنبد نمکی نصرآباد کاشان آغاز شد.
به منظور اثبات قابلیت ذخیره سازی گاز در این ساختار، پروژه ای در فاز ١ شامل ارزیابی کامل زمین شناسی (هیدرودینامیک و هیدروژئولوژی )، برداشت داده های ژئوفیزیکی ( لرزه ای و غیر لرزه ای )، حفاری یک حلقه چاه اکتشافی – ارزیابی در دستور کار قرار گرفت.
مغزه گیری از نمک و انجام آزمایشات ژئو مکانیکی و ژئو شیمیایی و کانی شناسی، انجام پروسه شست و شو و انحلال توده نمک – تست سلامت مخزن – نمودارگیری مخزن، تکمیل چاه های عملیاتی و تجهیز با ابزارآلات چاهی – قرار گرفتن در مدار تولید ( تزریق – برداشت ) نیز از دیگر اقدام های فاز یک مطالعه گنبد نمکی نصرآباد کاشان بوده که در حال اجرا است.
ذخیره سازی گاز در گنبدهای نمکی مزیت برای کشور محسوب می شود، چراکه بالا بودن فشار درون چاه، موجب شده است تا تزریق و برداشت گاز دراین گونه مخازن بر خلاف مخازن هیدروکربوری محدودیت نداشته باشد.
در گستره ایران مرکزی به طول ١٧٠ هزار کیلومتر مربع( در استان مختلف کشور) ٢٢ گنبد نمکی مطالعه شده که نصر آباد کاشان مناسب ترین آنهاست.
به گفته مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران، بیش از ١٠٠ مخزن در ایران مرکزی شناسایی شده است.
گنبد نمکی نصرآباد کاشان، یکی از ساختارهای بزرگ شناخته شده تحت الارضی در فلات ایران مرکزی است. این ساختار نمکی دارای ابعادی به طول ٣،٩،٥،١٠ کیلو متر بوده و در ابعادی به عمق ١٠٠ متر ذخیره سازی صورت می پذیرد.