به گزارش نفت دیلی،معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: عملیات ساخت و تکمیل فاز دوم خط لوله اتیلن غرب با شتاب ادامه داشته و این طرح ملی پاییز امسال به بهره برداری می رسد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: توسعه صنعتی غرب کشور با ساخت و تکمیل خط لوله اتیلن غرب متحول خواهد شد و مجتمع های پتروشیمی که در مسیر قرار دارند می توانند از این خط خوراک دریافت کنند.
مهندس عباس شعری مقدم افزود: فاز دوم خط لوله اتیلن غرب در حال تکمیل بوده و طبق برنامه زمان بندی پاییز امسال به بهره برداری کامل خواهد رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه این طرح ملی از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار است و پیش بینی می شود تا آبان ماه این خط به بهره برداری کامل رسیده و با تزریق خوراک به باقیمانده مسیر خط لوله، مجتمع های پتروشیمی از خوراک بهره مند شده و می توانند صنایع تکمیلی واقع در استان های غربی کشور رااز نظر تامین خوراک و مواد اولیه تامین کنند.
به گزارش شانا هم اکنون قطعه کرمانشاه به سنندج آماده بهره برداری کامل بوده و تست هیدرو استاتیک این خط نیز با موفقیت انجام شده است و قطعه های سنندج به سقز و سقز به میاندوآب و نیز قطعه میاندوآب به مهاباد در حال نهایی شدن بوده و حدود ٤٠ کیلومتر که دارای معارض است با مذاکره های انجام شده با مقام های محلی به زودی رفع معارض شده و عملیات ساخت و تکمیل باقیمانده خط آغاز خواهد شد.
کل خط لوله شامل بخش دنا (برای تامین خوراک واحدهای دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن)از ١٦ قطعه تشکیل شده است که قطعه ١٦ اتیلن را از میاندوآب به وسیله یک خط لوله ١٠ اینچ به میزان ١٥٠ هزار تن به مجتمع پتروشیمی تبریز می رساند.
تامین خوراک پتروشیمی های لرستان، مهاباد و کردستان، اولویت های سه گانه در شتاب بخشی به ساخت خط لوله اتیلن غرب به شمار می رود.
ساخت خط لوله اتیلن غرب با هدف محرومیت زدایی در غرب کشور
بر پایه این گزارش ساخت خط لوله اتیلن غرب با مصوبه هئیت وزیران در سال ١٣٨١ با هدف توسعه مناطق کمتر توسعه یافته در دوره وزارت مهندس زنگنه در وزارت نفت آغاز شد و این خط از مبدا عسلویه تا آذربایجان غربی امتداد خواهد داشت.
طبق برنامه ریزی های انجام شده پتروشیمی کاویان ،اتان دریافتی از پارس جنوبی را تبدیل به اتیلن کرده و به خط لوله اتیلن غرب تزریق می کند که این اتیلن از ١١ استان عبور کرده وخوراک ١٤ مجتمع پتروشیمی ساخته شده یا در حال احداث با سرمایه گذاری ٨,٥ میلیارد دلار را تامین خواهد کرد.
خط لوله اتیلن غرب خوراک مجتمع های پتروشیمی واقع در استان های خوزستان، فارس، لرستان، کهکیلویه و بویر احمد،چهارمحال و بختیاری کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی، ایلام و همدان را تامین می کند هرچند که در حال حاضر پتروشیمی های اروند و آریا ساسول نیز از اتیلن تولید شده در پتروشیمی کاویان استفاده می کنند.
امسال قرار است پتروشیمی های لرستان و مهاباد که در امتداد این خط قرار دارند به بهره برداری کامل برسند و همانند پتروشیمی های کرمانشاه از اتیلن ارسالی از پتروشیمی کاویان بهره مند شوند و باید این نکته را نیز در نظر داشت که پتروشیمی ایلام نیز به زودی آماده دریافت اتیلن خواهد بود.
بهره برداری از چند مجتمع پتروشیمی دیگر در غرب کشور از جمله پتروشیمی کردستان نیز می تواند تحول بزرگی را در رفع محرومیت ها و اشتغال زایی در این منطقه ایجاد کرده ومنجر به توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در غرب کشور شود که این رویداد، موجب ایجاد زیرساخت های توسعه ای در نقاط کمتر توسعه یافته کشور خواهد شد.
خط لوله تولید اتیلن غرب، محصول تولیدی پتروشیمی کاویان را با هدف توسعه صنعت پتروشیمی به مناطق غربی کشور منتقل خواهد کرد و فاز اول خط لوله تولید اتیلن غرب، با حدود یک هزار و ٢٠٠ کیلومتر، در قطرهای ٨ تا ٢٤ اینچ ساخته شده است.