اعلام سیاست های توسعه ١٠ فاز میدان مشترک پارس جنوبی تا دو ماه آینده

به گزارش نفت دیلی،سیاست و برنامه های وزارت نفت برای توسعه ١٠ فاز باقیمانده پارس جنوبی که در آستانه بهره برداری نیستند تا دوماه آینده اعلام خواهد شد.

تاکید و پیگیری های شبانه روزی وزارت نفت برای راه اندازی حداقل یک ترین از فازهای ١٥ و ١٦ و بخشی از فاز ١٢ پیش از شروع فصل سرد با هدف توسعه هر چه سریعتر فازهایی که در کوتاه ترین زمان به گاز می رسند، از محورهای مهم فعالیت های وزارت نفت برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت در نخستین سفر کاری خود به پایتخت گازی تاکیده کرده بود: ضرورتی ندارد همه فازهای پارس جنوبی را با یک سرعت پیش ببریم ولی هم اکنون همه فشار و توان را روی پایان کار فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ قرار داده ایم، زیرا این فازها در مدت زمان بسیار کوتاه تر به تولید نزدیک و می توانند روزانه ٢٠٠ میلیون متر مکعب گاز و ٣٠٠ هزار بشکه میعانات گازی تولید کنند که این مهم برای مردم کشور امید زیادی ایجاد می کند و مسایل شبکه انتقال گاز نیز حل خواهد شد؛ ضمن آنکه توسعه فازهای موسوم به ٣٥ ماهه یک تا دو ماه پس از این که مشکلات جدی سه طرح گازی یاد شده حل شد، به صورت جدی پیگیری می شود.

توسعه فازهای ١٣ ، ١٤ ، ١٩ ، ٢٠,٢١ ، ٢٢ ، ٢٣ و٢٤  موسوم به فازهای ٣٥ ماهه که معادل ١٠ فاز استاندارد پارس جنوبی هستند، از سوی پیمانکاران داخلی در دست اجرا است. قرارداد توسعه این پنج طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی (معادل ١٠ فاز استاندارد) به ارزش ٢٩,٥ میلیارد دلار اواخر خرداد ماه سال ١٣٨٩ بصورت همزمان با پیمانکاران داخلی بسته شد. بر اساس مصوبه کارگروه ویژه نمایندگان رییس جمهور وقت در امور نفت، زمان اجرای این فازها ٣٥ ماه در نظر گرفته شده است.

بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس پیشرفت توسعه فازهای ١٣، ٢٢ و ٢٣ و ٢٤، ١٩، ١٤ و ٢٠ و ٢١ مرداد امسال به ٥٠ تا ٦٠ درصد رسیده است و با بهره برداری از این فازها ٢٥٠ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز شیرین کشور افزوده خواهد شد.

فاز ١٩ رکوردار پیشرفت در بخش فراساحل

فاز ١٩ پارس جنوبی به عنوان مهمترین و مرزی ترین فاز جدید پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ٥٠ میلیون متر مکعب گاز شیرین در دست اجرا است. بر اساس برنامه چهار سکوی دریایی هر کدام به ظرفیت ٥٠٠ میلیون فوت مکعب در روز در این فاز نصب خواهد شد که سه جکت آن از سوی شرکت تاسیسات دریایی هم اکنون ساخته و نصب شده؛ ضمن آنکه ساخت سه سکوی فاز ١٩ نیز با ٧٣ درصد پیشرفت هم اکنون در حال اجرا است.

دو خط لوله زیردریایی ٣٢ اینچ جمعا به طول تقریبی ٢٣٠ کیلومتر و دو خط لوله دریایی ١٨ اینچ جمعا به طول ١٤ کیلومتر باید در این فاز نصب و بر اساس اعلام شرکت تاسیسات دریایی عملیات نصب خطوط لوله کف دریای این فاز انجام شده است.

پیشرفت بخش فراساحل این فاز بزرگ مرزی هم اکنون به ٦٥ درصد رسیده و در قیاس با بخش فراساحل دیگر فازهای ٣٥ ماهه پارس جنوبی، از پیشرفت بیشتری برخوردار است.

تولید روزانه ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه ١,٠٥ میلیون تن گاز مایع (( LPG، تولید سالانه ١ میلیون تن اتان به منظورتامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ٤٠٠ تن گوگرد از دیگر اهداف توسعه فاز ١٩ پارس جنوبی است.

پیشرفت حدود ٦٠ درصدی بخش فراساحل فازهای ٢٠ و ٢١

فاز ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی از دیگر فازهای ٣٥ ماهه این میدان مشترک گازی است و توسعه این فاز در بخش فراساحل با ٥٨,٧ درصد پیشرفت در حال اجرا است.

بر اساس برنامه ٢ سکوی دریایی هرکدام به ظرفیت ١٠٠٠ میلیون فوت مکعب در روز باید در این فاز نصب شود که جکت فاز ٢١ به عنوان نخستین جکت فازهای ٣٥ ماهه، در این فاز نصب شد و هم اکنون جکت فاز ٢٠ نیز ساخته و در محل نصب شده؛ ضمن آنکه ساخت سکوهای این دو فاز با اندکی تاخیر در حال انجام است.

بر اساس اعلام شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی، پیشرفت ساخت سکوهای فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی با اندکی تاخیر در حال اجرا است؛ ضمن آنکه عملیات لوله گذاری این دو فاز هنوز انجام نشده و لوله های آنها در مرحله کوتینگ (بتن اندود) است. بر اساس برنامه اعلام شده از سوی پیمانکار دو تا سه ماه آینده عملیات لوله گذاری  این دو فاز انجام می شود.

نصب چهار جکت فاز ١٤ در خلیج فارس

ساخت چهارسکوی دریایی با هدف تولید روزانه ٥٠ میلیون متر مکعب گاز شیرین در فاز ١٤ میدان مشترک پارس جنوبی برنامه ریزی شده است که عملیات نصب جکت های چهارگانه این فاز با موفقیت انجام شد و اقدام های لازم برای تامین دکل حفاری با هدف حفر ٢٢ حلقه چاه در این فاز در دست انجام است.

پیشرفت این فاز گازی در بخش فراساحل هم اکنون به ٥٧ درصد رسیده است. بر اساس برنامه ٢ خط لوله زیردریایی ٣٢ اینچ جمعا به طول ٢١٠ کیلومتر و ٢ خط لوله دریایی ١٨ اینچ جمعا به طول ١٨ کیلومتر باید در این فاز نصب شود که هم اکنون کانال دریایی برای آغاز لوله گذاری این فاز در دست احداث است.

اختصاص پنج میلیارد و ١٤٤ میلیون دلار برای توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی

فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی با اختصاص اعتباری بالغ بر پنج میلیارد و ١٤٤ میلیون دلار در حال توسعه است. پالایشگاه این فازها از چهار واحد تصفیه گاز هرکدام با ظرفیت روزانه تصفیه ١٤ میلیون مترمکعب گاز ترش برخوردار است.

بر اساس اعلام مهندس ایزدجو، مجری طرح توسعه این سه فاز، عملیات ساخت تجهیزات زمان بر پروژه در حال انجام است و هیچ نگرانی در راه اندازی به موقع پالایشگاه خشکی وجود ندارد.

طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ٥٦,٦ میلیون متر مکعب گاز ترش، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد، دو هزار و ٨٧٠ تن ال پی جی، دو هزار و ٧٤٠ تن اتان در حال انجام است.

حفاری توسعه ای در سکوهای اقماری فاز ١٣

فاز ١٣ از دیگر طرح های جدید در دست اجرای پارس جنوبی است که عملیات حفاری در سکوهای اصلی آن توسط پیمانکاران ایرانی آغاز شده و از روند اجرایی مطلوبی برخوردار است.

بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس، با نصب موفقیت آمیز جکت بازیابی شده فاز ١٣، نخستین بلوک اقماری این فاز نیز به زودی با استقرار یک دستگاه دکل پیشرفته در مدار حفاری قرار خواهد گرفت. همچنین یک چاه توصیفی به منظور شناخت ابعاد مخزنی بخش D فاز ١٣ حفاری شده که با استقرار جکت، مراحل حفاری توسعه ای در سکوهای  اقماری این فاز نیز به زودی آغاز خواهد شد.

ایران سال گذشته در مجموع ٨٨ هزار میلیون مترمکعب گاز از مخزن پارس جنوبی برداشت کرده است.  تولید میعانات گازی در پارس جنوبی در حدود ١٣٥ میلیون متر مکعب در سال گذشته بود و تولید ال پی جی نیز به حدود ٣ میلیون تن در سال ٩١ رسید و در مجموع حدود ٨٨ میلیارد مترمکعب گاز به شبکه تزریق شد.

میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگ ترین منابع گازی مستقل جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس و حدود ١٠٠ کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد