به گزارش نفت ديلي ، معاون وزير نفت با اشاره به آغاز طراحي اولين دكل حفاري چاههاي نفت و گاز با برند ايراني، اعلام كرد: به زودي تكنولوژي هاي توليد ثانويه نفت و طرح هاي افزايش ضريب بازيافت از مخازن هيدروكربوري بومي سازي خواهد شد.
محمد رضا مقدم با بيان اينكه مطالعات و ساخت اولين دكل حفاري چاههاي نفت و گاز با برند كاملا بومي و ايراني آغاز شده است، گفت: در برنامه پنجم توسعه ايران بايد به دانش فني كاملا بومي ساخت اين تجهيزات نفتي دست يابد.
معاون پژوهش و فنآوري وزير نفت با تاكيد بر اينكه ساخت دكل هاي حفاري با برند بومي در بخش خشكي و دريايي انجام مي شود، تصريح كرد: علاوه بر ساخت دكل برنامه ريزي گسترده اي براي بومي سازي ساخت برخي از تجهيزات جانبي حفاري همچون لوله مغزي سيار درون چاهي و برخي از ادوات خدمات جانبي حفاري انجام شده است.
وي از دستيابي به فن آوري ازدياد برداشت و افزايش توليد نفت از مخازن هيدروكربوري به عنوان يكي ديگر از برنامه هاي وزارت نفت تا سال 1394 ياد كرد و افزود: با توجه به تاكيد مجلس مبني بر افزايش ضريب بازيافت از مخازن نفت و گاز در برنامه پنجم و اجراي طرح هاي توليد ثانويه در مخازن نفتي، بومي سازي تكنولوژي افزايش ضريب بازيافت از مخازن هيدروكربوري ضروري به نظر مي رسد .
اين مقام مسئول همچنين از اجراي طرح هاي جديد حفاري به منظور افزايش برداشت ميعانات گازي از ميدان پارس جنوبي در برنامه پنجم توسعه خبر داد و يادآور شد: در مجموع به منظور اجراي بهينه طرح هاي پژوهشي در شركت ملي نفت با اجراي غربالگري و تعريف اولويت بندي پروژه هاي اصلي تعريف و در دستور كار قرار گرفته است.
معاون وزير نفت خاطر نشان كرد: بر اين اساس بايد در 155 پروژه پژوهشي در مدت پنج سال حدود سه هزار و 900 ميليارد ريال سرمايه گذاري انجام شود.
به گفته وي براي غربالگري طرح هاي پژوهشي صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه و تعريف اولويت هاي اصلي حدود هفت هزار ساعت كار كارشناسي انجام شده است.