به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت از معرفی کاندیدای جمهوری اسلامی ایران برای احراز پست دبیرکلی جی یی سی اف در هفته جاری خبر داد.
بیژن زنگنه درباره معرفی کاندیدای ایران برای احراز پست دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) تصریح کرد: قرار است به زودی نماینده ایران را برای پست دبیر کلی معرفی کنیم که احتمالا در هفته جاری با انجام کارهای لازم، نماینده مورد نظر را معرفی خواهیم کرد.
وزیر نفت با اشاره به اهداف اصلی این مجمع برای تبادل نظر، تجربه و اطلاعات میان کشورهای صادرکننده گاز در مورد مسائل مختلف، گفت: در نشست کمیته اجرایی جی یی سی اف که در دوحه قطر برگزار می شود، دستور کار پانزدهمین نشست وزارتی مشخص خواهد شد.
بر پایه این گزارش، کمیته اجرایی جی یی سی اف قرار است ١٧ مهرماه امسال، با حضور نفرات دوم وزیران کشورهای صادرکننده گاز در قطر برگزار شود که در این اجلاس کاندیدهای مورد نظر برای احراز پست دبیرکلی نیز معرفی خواهند شد.
وزیر نفت گفت: سیدکاظم وزیری هامانه، قائم مقام وزیر نفت مسئولیت هماهنگی و برگزاری پانزدهمین نشست وزارتی جی یی سی اف که قرار است در ایران برگزار شود را بر عهده دارد.
از دستاوردهای نشست های وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، تعیین دبیرکلی آن و انتصاب لئونید بوخانوفسکی از روسیه به عنوان دبیرکلی این مجمع بود؛ انتخاب نخستین دبیر کل مجمع کشورهای صادر کننده گاز، دستور جلسه نهمین نشست وزارتی این مجمع در ١٨ آذر ١٣٨٨ در دوحه قطر بود.
دوره دبیر کلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز دو ساله است و می تواند دو سال دیگر نیز تمدید شود؛ به همین منظور با توجه به این که دوره دبیر کلی جی یی سی اف تا پایان سال جاری میلادی به پایان می رسد، کشورهای عضو این مجمع در پانزدهمین نشست خود در ایران درباره انتخاب دبیر کل جدید جی یی سی اف تصمیم گیری خواهند کرد.
ایران به عنوان رئیس کنونی اجلاس وزرای جی یی سی اف هم اکنون به همه کشورهای عضو اعلام کرده است، چنانچه مایلند می توانند کاندیداهای خود را برای احراز پست دبیرکلی جی یی سی اف معرفی کنند.
نخستین اجلاس کارشناسان عالی رتبه کشورهای صادرکننده گاز اسفند سال ١٣٧٩ و به دنبال آن نخستین اجلاس وزیران این مجمع در تهران، برگزار شد.فعالیت این مجمع به تدریج افزایش یافت و با امضای اساسنامه آن در دی ١٣٨٧ در مسکو، پایتخت روسیه، این سازمان به طور رسمی «مجمع کشورهای صادرکننده گاز» نام گذاری و در این نشست دوحه، پایتخت قطر، به عنوان مقر دائم دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شد.
با بررسی های همه جانبه و رایزنی با مجامع انرژی یکی از اهداف اصلی این مجمع، تبادل نظر، تجربه و اطلاعات میان کشورهای صادرکننده گاز در مورد مسائل مختلف از جمله بررسی ساختار بازار گاز، طرح های توسعه میدان های گاز، چگونگی صادرات گاز، تجاری سازی و آزاد سازی تجارت گاز طبیعی و چارچوب های قراردادی برای اجرای پروژه های گازی تعیین شده است.
اعضای مجمع صادرکنندگان گاز ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٧٠ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات و عمان اعضای این مجمع هستند.