وزیر نفت پاکستان برای مذاکره درباره خط لوله آی پی به تهران سفر می کند

به گزارش نفت دیلی، یک مقام ارشد وزارت نفت پاکستان، از سفر وزیر نفت این کشور به تهران برای مذاکره با مقام های ایرانی درباره خط لوله آی پی ١٨ مهر به تهران سفر می کند.

یک مقام ارشد وزارت نفت پاکستان روز گذشته (٦ مهر) همچنین اعلام کرد: هیئت پاکستانی با مقام های ایرانی درباره امکان تامین اعتبار کل پروژه ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران گفت وگو خواهد کرد.

وی گفت: در صورتی که روابط ایران و آمریکا بهبود یابد، این موضوع برای کل منطقه سودآور و مفید خواهد بود زیرا به پاکستان کمک خواهد کرد تا از حمایت ها و کمک های بین المللی برای سرپرستی و تامین اعتبار این پروژه استفاده کند.

مقام های وزارت نفت پاکستان اعلام کردند: در نظر داریم درباره تامین اعتبار پروژه ساخت بخش پاکستانی خط لوله گاز ایران و پاکستان دوباره مذاکره کنیم و از مقام های ایرانی درخواست خواهیم کرد که مهلت ساخت این پروژه را که دسامبر سال ٢٠١٤ است، تمدید کنند و به توافق دوجانبه ای درباره زمانبندی اجرای آن برسیم.

وی افزود: نگرانی اصلی ما آمریکاست و به این دلیل است که پاکستان تاکنون اجرای این پروژه را آغاز نکرده است؛ با توجه به این کارهای مهم مرتبط با خط لوله گازی ایران-پاکستان تکمیل شده است، به محض این که تحریم های آمریکا علیه ایران برداشته یا کم شود، اجرای این پروژه ظرف مدت یک سال انجام می شود.

یک مقام شرکت ملی خدمات فنی پاکستان (NESPAK) گفت: این شرکت کریدور این خط لوله را طوری طراحی کرده است که در صورت علاقه مندی یک کشور دیگر برای مشارکت و پیوستن به این پروژه، این خط لوله می تواند یک انشعاب اضافی داشته باشد.

وی افزود: شرکت ملی خدمات فنی پاکستان و آی ال اف آلمان به محض دریافت مجوز از سوی دولت پاکستان، نظارت بر ساخت این خط لوله را آغاز خواهد کرد.

منابع آگاه با اشاره به بند جریمه توافقنامه ساخت خط لوله آی پی گفتند: ایران و پاکستان متعهد به تکمیل این پروژه تا پایان سال ٢٠١٤ هستند و در صورت تعلل در اجرای آن به هر دلیلی از سوی دو طرف، کشور متخلف باید روزانه یک میلیون دلار که قابل افزایش به سه میلیون دلار در روز نیز است، به کشور مقابل جریمه بپردازد.

آنها همچنین اظهار کردند: فعالیت و کار روی پروژه آی پی به مرحله پیشرفته ای رسیده است زیرا پاکستان هم اکنون طرح اف یی یی دی (Interim Front End Engineering Design ) را تکمیل کرده است.

رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر پاکستان نیز پیش تر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره همکاری های دو جانبه در حوزه انرژی گفت و گو کرده بودند.

شریف در این دیدار  در باره پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان نیز گفته بود: شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت پاکستان را در این باره به تهران خواهد فرستاد.

وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به کمبود این سوخت پاک و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها احداث خط لوله گازی آی پی است.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد