به گزارش نفت دیلی، یک دیپلمات ارشد آمریکایی اعتراف کرد به دنبال روند افزایشی تقاضای نفت خام در چین و هند، پایبندی این کشورها به تحریم ها عیله نفت خام ایران دشوارتر می شود.
وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی در جلسه قرائت گزارش ایران برای کنگره که توسط کمیته روابط خارجی سنا برگزار می شد، اعلام کرد: با توجه به افزایش روز افزون تقاضای انرژی در کشورهای در حال توسعه چین و هند، کاهش خرید نفت خام این دو کشور از ایران روز به روز سخت تر می شود.
وی افزود: در میان تمام ٢٣ خریدار نفت خام ایران کشورهای چین، هند، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن همچنان از مشتریان اصلی نفت خام این کشور به شمار می روند.
دولت آمریکا چندی پیش علاوه بر ژاپن ، ١٠ کشور اروپایی خریدار نفت خام ایران از جمله بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا و انگلیس را برای یک دوره ٦ ماهه دیگر از تحریم های مالی واشینگتن علیه نفت خام ایران معاف کرد.
تحلیلگران بر این باورند که فشار بیشتر بر مشتریان اصلی نفت ایران در آسیا برای کاهش خرید نفت خام ایران دشوار است و درخواست از کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، هند و چین برای کاهش بیشتر خرید نفت از تهران می تواند اثر عکس داشته باشد و تحریم ها را بی اثر کند.
هفته گذشته سنای آمریکا طرح حذف کامل نفت خام ایران از بازارهای جهانی را که قرار بود در ماه دسامبر بررسی شود را به تعویق انداخت.
یکی از دستیاران کنگره آمریکا اعلام کرده بود: کمیته امور بانکی سنای آمریکا قرار بود در ماه سپتامبر طرح دور تازه تحریم ها علیه ایران را که در ماه ژوئیه از سوی مجلس نمایندگان ارائه شده بود، بررسی کند اما این طرح برای چندین هفته به تعویق افتاد.
قانونگذاران و دستیاران کنگره همچنین اعلام کرده بودند: به دنبال فشارها برای توقف روند تشدید تحریم ها علیه ایران، سنای ایالات متحده آمریکا بعید به نظر می رسد دور تازه تحریم ها علیه تهران را تا بعد از مذاکرات با گروه ٥+١ در ژنو (٢٣ و ٢٤ مهر) مورد بررسی قرار دهد.
با توجه به برقراری نخستین مکالمه تلفنی میان باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و حجت الاسلام دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در تاریخ پنجم مهر ١٣٩٢ پس از ٣٤ سال قطع رابطه میان دو کشور، انتظار می رود مذاکرات روزهای ٢٣ و ٢٤ مهر ایران با نمایندگان گروه ٥+١ در ژنو جو مثبتی داشته باشد.
نخستین دور جدید گفت و گوهای ایران و ١+٥ در سطح وزرای خارجه هفته گذشته در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک برگزار شد.
در این نشست جان کری و ظریف وزرای خارجه آمریکا و ایران برای نخستین بار در ٣٤ سال گذشته به طور مستقیم و دو جانبه با یکدیگر گفت و گو کردند.
در حالی که هم اکنون بخش هایی از دولت آمریکا به دلیل اختلاف نظر میان کنگره و کاخ سفید تعطیل شده است، قانونگذاران اذعان داشتند که تاخیر در بررسی تحریم ایران با هدف فراهم کردن جوی مطلوب برای ادامه مذاکرات ایران و گروه ٥+١ در ژنو صورت گرفته است.