به گزارش نفت دیلی،مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز از پیشرفت ٤٥ درصدی ساخت تاسیسات ذخیره سازی گاز در مخزن نصرآباد کاشان خبر داد و ابراز امیدواری کرد امسال نخستین حلقه چاه در این مخزن حفر شود.
مسعود سامی وند ، با اعلام این که کشف مخزن ذخیرهسازی گاز در منطقه نصرآباد کاشان از سوی شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی انجام شده است، گفت: هم اکنون فعالیت برای احداث تأسیسات ذخیرهسازی در این مخزن با سرعت در حال انجام است .
وی ظرفیت ذخیره سازی گاز در گنبد نمکی نصر آباد کاشان را سه تا چهار میلیارد مترمکعب اعلام و اظهار کرد: از این مخزن که ٣٠ حلقه چاه در آن حفر خواهد شد، برداشت روزانه ٢٠ تا ٣٠ میلیون مترمکعب گاز امکان پذیر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران با بیان این که طرح ذخیره سازی گاز در گنبد نمکی نصر آباد در سه فاز تعریف شده است، تصریح کرد: فاز نخست آن (کشف و بررسی) پایان یافته است و دیگر مراحل(نصب تاسیسات و تکمیل آنها ) نیز طبق برنامه انجام خواهد شد.
وی گفت: برای ذخیره سازی گاز دراین مخزن لازم است نمک درون آن حل شود؛ از این رو با قرارداد امضا شده با سازمان آبفای شهرستان کاشان، در هر ثانیه ٩٠ لیتر آب به آن تزریق و نمک موجود در مخزن حل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران ذخیره سازی در مخازن «احمدی شیراز و قزل تپه» را دیگر اولویت های ذخیره سازی گاز در کشور برشمرد.
وی با اشاره به مخزن ذخیره سازی شوریجه، با اعلام این که براساس برنامه ، پیش بینی شده است امسال مقداری گاز از مخزن ذخیرخ سازی شوریجه برداشت شود، گفت: ظرفیت تزریق گاز در شوریجه با دارا بودن ٣ ردیف توربوکمپرسور، ١٠ میلیون متر مکعب است که در مرحله نخست، برداشت از ذخایر گازی این مخزن با یک ردیف یعنی ٣ تا ٤ میلیون متر مکعب آغاز و به تدریج افزایش خواهد یافت.
سامی وند میزان برداشت گاز از شوریجه را به شرایط وابسته دانست و گفت: درصورتی که سرمای هوا زود شروع نشود، تزریق و ذخیره سازی ادامه خواهد یافت، در همین حال تمام تلاش خود را برداشت گاز از این مخزن از روزانه ٣ تا ٧ میلیون متر مکعب گاز، به کار خواهیم گرفت.
وی اظهار داشت: پالایشگاهی در محل مخزن ذخیره سازی سراجه با ظرفیت ٢٠ میلیون متر مکعب گاز احداث شده که تا میزان یاد شده، ظرفیت پالایش گاز را دارا است.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران با اعلام اینکه تمام سعی خود را برای ایجاد رفاه و تامین گاز به کار می بریم، گفت: با انجام ذخیره سازی گاز در شوریجه، مردم نگرانی افت فشار و قطعی گاز در مناطق شمال و شمال شرق کشور نباشند.
وی با اشاره به ارتقای رتبه ایران در حجم ذخایر گازی از رتبه دوم به نخست،بر اساس اعلام سازمان های بین المللی، گفت: با داشتن چنین موقعیتی، نگران واردات گاز نخواهیم بود و با برنامه ریزی های انجام شده، بخشی از ظرفیت گاز ذخیره شده در شوریجه به بهره برداری خواهد رسید.