به گزارش نفت دیلی،انگلیس اجازه از سرگیری تولید میدان گازی مشترک میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت بی پی در دریای شمال را صادر کرد.
دولت انگلیس مجوز از سرگیری میدان بزرگ گازی رهوم مشترک میان ایران و شرکت بی پی را که در سال ٢٠١٠ به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران تعطیل شده بود را صادر کرد تا از هرگونه آسیب های زیست محیطی و ساختار میدان جلوگیری کند.
وزارت انرژی انگلیس روز گذشته (٣٠ مهر) اعلام کرد که این وزارتخانه برای جلوگیری از هرگونه آسیب جدی و دائمی به فشار و دمای بالای این میدان که برای توقف دائمی طراحی نشده بود، اجازه از سرگیری تولید از میدان رهوم را می دهد.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد: دولت انگلیس از آغاز به کار دوباره تولید از میدان رهوم به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب جدی محیط زیستی و اتلاف احتمالی ارزش آن حمایت خواهد کرد.
میدان گازی رهوم پیش از تعطیلی آن در اکتبر سال ٢٠١٠ میلادی حدود چهار درصد از تولید گاز انگلیس را به خود اختصاص داده بود.
شرکت بی پی اعلام کرد: بحث درباره زمان از سرگیری تولید این میدان زود است.
سخنگوی شرکت بی پی گفت: ما منتظر دریافت مجوز نهایی ظرف چند هفته آینده هستیم زیرا این کار ما را قادر می سازد که کار روی ازسرگیری تولید از میدان رهوم را آغاز کنیم.
شرکت سرمایه گذاری مشترک برای توسعه این میدان در سال ١٩٧٣ تاسیس شده است؛ سال ١٩٧٧ گاز در این میدان کشف شد اما به دلیل مشکلات فنی، در سال ٢٠٠٥ تولید از این میدان آغاز شد.
مقام های انگلیس و اتحادیه اروپا پیش تر نیز موفق شدند تا میدان گازی شاه دنیز آذربایجان را که ایران نیز بخشی از سهام آن را در اختیار دارد از تحریم های آمریکا معاف کنند؛ واحدی از شرکت ملی نفت ایران ١٠ درصد از سهام میدان شاه دنیز را در اختیار دارد.
تحریم های اتحادیه اروپا علیه شرکت های ایرانی از جمله شرکت های بین المللی نفتی (آی او سی) هنوز پا بر جاست و دولت انگلیس اعلام کرده است که درآمدهای شرکت های آی او سی از فروش گاز میدان رهوم در یک حساب غیرقابل برداشت واریز خواهد شد.
بر پایه این گزارش، ٦ ماه نخست امسال با زمستان بسیار سرد و طولانی همراه بود که در این مدت گاز ذخیره شده انگلیس پایان یافت و این کشور مجبور به افزایش واردات گاز شد.
بخش عمده و ٨١ درصد از گاز وارداتی انگلیس در دوره مورد بررسی با خط لوله از نروژ، بلژیک و هلند و باقیمانده این رقم در قالب ال ان جی به این کشور وارد شده بود.
کل عرضه ال ان جی انگلیس در نیمه نخست سال ٢٠١٣ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ٢,٥ میلیارد مترمکعب کاهش به ٥.٥ میلیارد مترمکعب و عرضه گاز با خط لوله با ٥ میلیارد مترمکعب افزایش به ٢٢.٩ میلیارد مترمکعب رسیده بود.
تولید داخلی گاز انگلیس نیز در دوره مورد بررسی با ٩ درصد کاهش به ٢٢٥,٢ میلیارد مترمکعب رسیده بود.
دولت انگلیس هم اکنون به منظور جلوگیری از افت تولید از میدان های دارای گاز متعارف، به دنبال توسعه میدان های شیل گس واقع در خشکی است.