ضیغمی:
روند کاهش مصرف بنزین کشور در سال آینده ادامه خواهد داشت

به گزارش نفت ديلي ، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور با اشاره به آثار مثبت هدفمندی یارانه‌ها در مدیریت مصرف سوخت، از ادامه روند کاهش مصرف بنزین در سال آینده خبر داد.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در مراسم تقدیر از متولیان طرح توسعه پالایشگاه شازند با اعلام این مطلب در باره روند مصرف بنزین در کشور گفت:‌ سال 1385 مصرف بنزین کشور روزانه به حدود 78 میلیون لیتر رسید، اما با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در سال 85 و طرح هدفمند سازی یارانه ها در سال جاری، این میزان هم اکنون به روزانه 51 میلیون لیتر رسیده است.

ضیغمی تصریح کرد: با توجه به این که مرحله نخست طرح هدفمند سازی یارانه‌ها در کشور در حال اجراست، پیش بینی می شود روند کاهشی مصرف بنزین در کشور ادامه داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت مدیریت مصرف انرژی در کشور تصریح کرد: در صورت اجرا نشدن طرح سهمیه بندی بنزین و در مرحله دوم طرح هدفمندسازی یارانه ها، میانگین مصرف بنزین کشور به روزانه 100 میلیون لیتر افزایش می یافت.

علیرضا ضیغمی تصریح کرد: ایران پیش از اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ها با عرضه هر لیتر بنزین به قیمت 100 تومان در میان 175 کشور جهان، در رتبه دوم ارزان ترین کشور عرضه کننده این سوخت قرار داشت، اما پس از اجرای این قانون، به رتبه سیزدهم ارتقا یافت.

وی با بیان این که قیمت بنزین و فرآورده های نفتی در بسیاری از کشورهای جهان بالاتر از ایران است، افزود: برای مثال قیمت هر لیتر بنزین در ترکیه 2 هزار و 200 تومان، افغانستان یک هزار و 200 تومان و انگلیس 2.2 دلار و این در حالی است که هم اکنون بنزین نیمه یارانه ای با قیمت هر لیتر 400 تومان و بنزین آزاد با قیمت هر لیتر 700 تومان در کشور عرضه می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که مصرف فرآورده های نفتی در ایران چهار برابر نرم جهانی است، افزود: با اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها مصرف فرآورده های نفتی در کشور با10 تا 12 درصد کاهش همراه بوده است و در صورت برنامه ریزی درست، این روند کاهشی مصرف در کشور ادامه خواهد یافت.

ضیغمی گفت: پیش از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها مصرف فرآورده های نفتی به ویژه بنزین همیشه از تولید بیشتر بود، اما با اجرای این قانون، هم اکنون مصرف و تولید در یک سطح قرار گرفته است و سال آینده با مدیریت بیشتر باید تولید از مصرف در کشور پیشی بگیرد تا توان صادرات فرآورده های نفتی افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، وابستگی ما به کشورهای خارجی از جمله انگلیس و آمریکا زیاد بود و حتی کوچک ترین قطعه های موردنیاز پالایشگاه ها و تاسیسات صنایع کشور، از جمله صنعت نفت از خارج تامین می شد.

ضیغمی افزود: در زمان رژیم شاهنشاهی با توجه به حضور نیروهای بیگانه در صنعت نفت پست های کلیدی این صنعت در اختیار کارشناسان انگلیسی بود و اجازه بروز توانمندی و استعداد به نیروهای ایرانی داده نمی شد.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش بهره برداری از فاز نخست طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند را دستاورد تلاش و تخصص نیروهای داخلی خواند و افزود: در سال های اخیر با تکیه بر توانمندی صنعتگران داخلی پروژه های بزرگی در صنعت نفت به بهره برداری رسیده و هم اکنون پروژه های بهنیه سازی و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی در پالایشگاه های کشور در حال انجام است.

ضیغمی تصریح کرد: تا پایان سال آینده بخشی از طرح های بهنیه سازی و بنزین سازی پالایشگاه های موجود در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد