ایران آماده جذب سرمایه گذاری خارجی بر اساس قراردادهای جدید است

به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور گاز از آمادگی ایران برای مذاکره با سرمایه گذاران خارجی بر اساس ساختارهای جدید قراردادی خبر داد و گفت: ذخایر فوق عظیم گاز ایران پشتوانه ای مطمئن برای سرمایه گذاری های بلندمدت است.

حمیدرضا عراقی با بیان این که بر اساس اعلام سازمان های بین المللی ایران در حال حاضر بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان است، گفت: در صورتی که مسایل سیاسی با مسائل اقتصادی تلفیق نشده و تحریم های ناعادلانه نیز از بین برود، به نفع کشورهای نیازمند است که برای استفاده از گاز ایران، خود در تولید، احداث خط انتقال و تاسیسات مصرفی در کشور مقصد سرمایه گذاری کنند.

عراقی از آمادگی شرکت ملی گاز ایران برای همکاری با سرمایه گذاران خارجی در بخش های مختلف این صنعت خبر داد و گفت: هم اکنون از طرف وزیر نفت، ساختار قراردادها در حال تجدید نظر است، بنابراین سرمایه گذاران خارجی می توانند با بهره گیری از روش های گوناگون سرمایه گذاری با تامین منافع ملی ایران، قرارداد منعقد کنند و صنعت نفت ایران به لحاظ داشتن ذخایر عظیم گازی، کشوری مطمئن برای سرمایه گذاری است.

وی تصریح کرد: ایران با دارا بودن بزرگترین ذخایر گازی، بازاری جذاب برای کشورهای خارجی خواهد بود و در صورتی که فشارهای سیاسی رفع شود، اروپا بسیار مشتاق است تا گاز ایران را به مرزهای خود برساند.

نقش موثر ایران، روسیه و قطر در همگرایی بازار گاز

کشورهای قطر، روسیه و ایران بیشترین حجم گاز منطقه را دارا هستند، اظهار داشت: به منظور تحقق تصمیمات موثر گازی، سه کشور یاد شده در عین رقیب بودن می توانند در ایجاد قیمت منطقی و مداوم گاز نقش موثری داشته باشند.

معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: ایران، قطر و روسیه می توانند همگرایی میان کشورهای مصرف کننده و تولید کننده و کشورهای انتقال دهنده گاز را ایجاد کنند.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد بلوغ در بازار گاز، گفت: باید در اجلاس مجمع کشورهای صادر کننده گاز بحث هایی مانند نقاط مشترک میان کشورهای عضو مطرح شود، بر این اساس این اجلاس برای کمک به یکدیگر با هدف ایجاد بلوغ در بازار گاز است.

عراقی با اشاره به اهمیت برگزاری پانزدهمین اجلاس GECF در تهران اظهار داشت: این اجلاس به دو دلیل برای ایران حائز اهمیت است، حجم ذخایر گازی ایران (به عنوان دارنده بزرگترین ذخایر گازی جهان) و از سوی دیگر حضور بیژن زنگنه بر مسند وزارت نفت (به دلیل جایگاه ویژه وی در اوپک)، دو ویژگی خاص ایران در این اجلاس بوده و می تواند راهبردهای بعدی را مشخص کند.

معاون وزیر نفت در امور گاز، امنیت انرژی را یکی از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت گاز صادراتی دانست و گفت: یکی از اهداف تشکیلGECF ، ایجاد تعادل منطقی در قیمت گذاری گاز است.

عراقی اظهار داشت: نفت به دلیل قدمت بیشتر نسبت به گاز، در بخش قیمت به بازار تعادلی رسیده، اما گاز هنوز نسبت به قیمت گذاری به بلوغ نرسیده است، بر این اساس ایجاد اطمینان در مصرف کنندگان و تولید کنندگان گاز و تعیین قیمت گذاری گاز در بلند مدت از اهداف تشکیل این مجمع است.

وی در مورد توسعه ذخایر شیل گس و تهدید آن برای بازار گاز گفت: شیل گس بازار ال.ان.جی را تهدید می کند و برای خط لوله تهدید کمتری خواهد داشت.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد