تلاش اسلام آباد برای مستثنی کردن پروژه خط لوله آی پی از تحریم ها

به گزارش نفت دیلی، مقام های پاکستانی در نشست دو روز آینده خود با مقام های آمریکایی درخواست مستثنی شدن پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان از تحریم ها را مطرح می کنند.

پاکستان در مذاکرات راهبردی دو جانبه ١٢ نوامبر (٢١ آبان) با مقام های آمریکایی در واشینگتن درخواست مستثنی شدن پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان را مطرح خواهد کرد.

مذاکرات واشینگتن که به دنبال سفر اخیر نواز شریف، نخست وزیر پاکستان به آمریکا انجام می شود، بر بازنگری روابط میان دو کشور به ویژه درباره نیازهای انرژی پاکستان متمرکز خواهد بود.

هیئت پاکستانی به ریاست مشترک شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت پاکستان و خواجه آصف، وزیر برق این کشور به آمریکا سفر خواهند کرد.

منابع آگاه اعلام کردند که نمایندگان پاکستانی در این دیدار موضوع احتمال تحریم های آمریکا علیه پروژه آی پی را که برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد انرژی پاکستان ضروری است، مطرح خواهند کرد.

بنا بر تحلیل ها و ارزیابی هایی که از سوی وزارت نفت پاکستان تهیه شده است جایگزینی نفت کوره با گاز وارداتی از ایران در تامین سوخت نیروگاه های برق پاکستان به صرفه جویی سالانه ٢,٤ میلیارد دلاری در این کشور می انجامد.

این مقام های آگاه اظهار کردند: پیشرفت و توسعه پروژه آی پی به نتیجه گفت وگوها با طرف آمریکایی که آخرین دور از بررسی ها در این باره است، بستگی دارد.

آمریکا بارها مخالفت خود را درباره مشارکت پاکستان و هند در پروژه صلح اعلام کرده و گفته است که این پروژه تحریم های اعمال شده علیه ایران را نقض می کند.

به گفته این منابع، انتظار می رود که آمریکا در تلاش برای جلوگیری از مشارکت پاکستان در خط لوله واردات گاز از ایران، به پاکستان پیشنهاد فروش ال ان جی با قیمتی ارزان تر را پیشنهاد دهد.

وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به کمبود این سوخت پاک و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها احداث خط لوله گازی آی پی است.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد