تداوم نقش کلیدی خاورمیانه در تولید نفت جهان تا سال ٢٠٣٠

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت بی پی تاکید کرد که خاورمیانه تا سال ٢٠٣٠ میلادی همچنان به عنوان بزرگ ترین منطقه تولیدکننده نفت جهان باقی می ماند.

باب دادلی، مدیرعامل شرکت بی پی انگلیس، یکشنبه گذشته (١٩ آبان) در کنفرانس و نمایشگاه نفت ابوظبی (Adipec) گفت: در پی افزایش تقاضای نفت کشورهای آسیایی، منطقه خاورمیانه تا سال ٢٠٣٠ میلادی همچنان بزرگ ترین منطقه تولیدکننده نفت جهان خواهد بود.

وی افزود: تاثیر کشورهای آسیایی بر آینده صنعت انرژی جهان از انقلاب شیل گس و شیل اویل (تولید گاز و نفت از سنگ های رسی) بیشتر خواهد بود.

دادلی اظهار کرد: رشد مصرف انرژی بیشتر از سوی کشورهای چین، هند، مالزی و اندونزی خواهد بود.

هلگ لاند، مدیرعامل شرکت استات اویل نروژ نیز پیش تر گفته بود بعید به نظر می رسد شیل اویل ظرف ٢٠ تا ٢٥ سال آینده نقش چشمگیری در بازار انرژی اروپا ایفا کند.

باوجود ابراز تردید برخی از مدیران عامل شرکت های بزرگ نفتی جهان درباره انقلاب شیل، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرده است که رشد تولید شیل اویل صادرات نفت این سازمان را کاهش خواهد داد.

منطقه خاورمیانه علاوه بر دارا بودن بیشترین ذخایر اثبات شده نفت جهان (٦٦ درصد از ذخایر اثبات شده اوپک)، با دو اقتصاد بزرگ و رو به رشد جهان، یعنی چین و هند، نزدیکی جغرافیایی و پیوندهای عمیق فرهنگی و اقتصادی دارد.

پیش بینی ها نشان می دهد در پنج سال آینده، چین به تنهایی نیمی از رشد تقاضای نفت جهان را به خود اختصاص می دهد.

اگرچه خاورمیانه ذخایر بسیار گسترده ای دارد اما هنوز از همه ظرفیت های تولید نفت خود بهره نبرده است و بر خلاف کشورهای دیگر که اکنون با همه ظرفیت خود به تولید نفت می پردازند، خاورمیانه این توان را دارد تا برای هماهنگی با اوج گیری تقاضای نفت جهان، تولید خود را افزایش دهد.

عوامل یاد شده، بخشی از ویژگی های خاورمیانه است که به این منطقه امکان می دهد در برابر چالش های کوتاه مدت و بلند مدت بازار، انعطاف کافی برای حفظ جایگاه خود داشته باشد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد