به گزارش نفت دیلی، عربستان تلاش می کند از مصرف نفت در تامین خوراک نیروگاه های بکاهد و از این طریق به نگرانی های جهانی درباره مصرف بی رویه سوخت در این کشور پایان دهد.
عربستان در تابستان امسال با اتکا به تولید گاز بیشتر، روش های بهینه سازی مصرف انرژی و همچنین کاهش دما در این کشور، نفت کوره کمتری برای تولید برق بسوزاند.
در سال ٢٠١١، افزایش مصرف نفت عربستان به منظور تأمین برق دستگاه های تهویه هوا و مقابله با گرمای تابستان، سبب شد تا آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود به این کشور هشدار دهد که ادامه این روند یعنی افزایش مصرف نفت می تواند در سال های آینده سبب کاهش صادرات نفت این کشور شود.
اما آمارهای سال جاری عربستان حاکی از آن است که مصرف نفت در بازه زمانی ماه های ژوئن تا سپتامبر کاهش یافته و به مقدار ٦٨٩ هزار و ٧٥٠ بشکه در روز رسیده است.
این در حالی است که بر اساس گزارش موسسه ابتکار داده های نفتی (جودی) که روز یکشنبه (٢٦ آبان) منتشر شد، مقدار مصرف نفت خام عربستان در مدت مشابه سال ٢٠١٢، ٧٦٣ هزار و ٢٥٠ بشکه در روز بوده است.
بر اساس این گزارش، عربستان سعودی بزرگ ترین مصرف کننده نفت خام برای تولید برق در جهان است و این در حالی است که بیشتر کشور های جهان استفاده از تأسیسات نفت سوز برای تولید جریان برق را با جایگزینی گاز، انرژی هسته ای و انرژی های تجدید پذیر کنار گذاشته اند.
در سال ٢٠١٢، مقام های عربستانی امیدوار بودند با تولید گاز از میدان جدید گازی کاران، جایگزینی برای نفت مورد استفاده در نیروگاه های خود پیدا کنند، اما گرمای هوای تابستان مانع از دستیابی به این هدف شد و تعویق آن به سال جاری را به دنبال داشت.
به دلیل آنکه که نیمی از گاز عربستان از میدان های نفتی این کشور برداشت می شود، افزایش تولید نفت این کشور در تابستان سال جاری، افزایش تولید گاز را نیز به دنبال داشته است.
کاهش مصرف داخلی نفت خام این کشور در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) به افزایش صادرات عربستان تا مرز هفت میلیون و ٨٤٤ هزار بشکه در روز، بیشترین میزان از ماه نوامبر (آبان – آذر) سال ٢٠٠٥ میلادی، کمک کرد.
کاهش تقاضا برای نفت خام عربستان می تواند سبب کاهش تولید گاز در این کشور شود و مشکلات تأمین گاز مورد نیاز این کشور را به همراه داشته باشد.
بر اساس این گزارش، در صورت بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی، موضوع افت تقاضای برای نفت خام عربستان نیز دور از انتظار نخواهد بود.
همچنین تولید نفت شیل آمریکا نیز یکی دیگر از دلایل کاهش تقاضا برای نفت عربستان است.
عربستان بارها تلاش کرده تا برای استفاده از انرژی هسته ای و خورشیدی برنامه ریزی کند، چرا که حذف هر بشکه نفت از چرخه سوخت این کشور می تواند ١٠٠ دلار به نفع این کشور تمام شود اما برنامه استفاده از این نوع انرژی ها بسیار کند پیش می رود.
تا زمان اجرایی شدن این پروژه ها، عربستان باید برنامه های بهینه سازی مصرف سوخت را در پیش گیرد و همچنین تولید نفت را در بالاترین میزان خود نگه دارد تا از سوختن نفت در تولید برق جلوگیری کند.
به گفته سازمان برق ملی عربستان، در یک دهه گذشته، مصرف برق این کشور سالانه ٦ درصد افزایش داشته است و اوج تقاضای برق در تابستان سال ٢٠١١ با دو برابر افزایش نسبت به مدت مشابه سال ٢٠٠٢ به ٤٨ گیگاوات رسیده است.