فاز ٣ پتروشیمی پردیس نیمه دوم سال ٩٤ به تولید می‌رسد

به گزارش نفت دیلی، فاز سه پتروشیمی پردیس در نیمه اول سال ٩٤ به مرحله پیش راه اندازی رسیده و در نیمه دوم ٩٤ به تولید تجاری خواهد رسید.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در بازدید مدیران و کارشناسان نهادهای مالی عضو کانون نهادهای سرمایه‌گذاری از پتروشیمی پردیس و زاگرس در عسلویه با بیان این‌که پردیس بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاک درخاورمیانه است به تاریخچه فعالیت شرکت اشاره کرد و گفت: فاز یک پتروشیمی پردیس در سال ٧٢ با سرمایه‌گذاری ٢٢٠ میلیارد دلاری و ١٩٧ میلیون ریالی در یک فاز آغاز به کار کرد و فاز دو آن از سال ٨٦ آغاز و در سال ٨٩ به بهره برداری رسید.

زمانی افزود: فاز سه این مجتمع مشابه فاز یک و دو از اواسط سال ٩٠ با ٣٨٠ هزار تن آمونیاک و یک میلیون و ٧٠٠ هزار تن اوره آغاز شد که امیدواریم در نیمه اول سال ٩٤ به مرحله پیش راه اندازی رسیده و در نیمه دوم ٩٤ به تولید تجاری برسد.

وی تصریح کرد: در فاز سه آمونیاک ٥٧ درصد ، اوره ٣٤ درصد وکل پروژه ٤٩ درصد پیشرفت داشته است.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس به ترکیب سهامداران اشاره کرد و گفت: در سال ٨٩ ، ٥١ درصد سهام به شرکت غدیر واگذار شد و غدیر ٨٣ درصد سهام شرکت را در اختیار داشت. اما در سال ٩٠ بخش عمده سهام شرکت در بورس واگذار شد به طوری که در حال حاضر ٧٠ درصد نفت وگاز پارسیان و ١٧ درصد شرکت بازرگانی پتروشیمی سهام شرکت را در اختیار دارند.

وی یادآور شد: خوراک اصلی این مجتمع گاز طبیعی بوده که از فازهای گازی پارس جنوبی تامین می‌شود.

به گفته زمانی، ظرفیت اسمی برای فازهای یک و دو مجتمع سالانه یک میلیون و ٣٦٠ هزار تن آمونیاک و دو میلیون و ١٥٠ هزار تن اوره است.

مدیر عامل پتروشیمی پردیس عنوان کرد: برای ذخیره سازی آمونیاک سه مخزن هر یک به ظرفیت ٢٠ هزار تن و مجموعا ٦٠ هزار تن و سه انبار به ظرفیت ٥٠ هزار تن برای اوره وجود دارد.

وی صادرات شرکت را مورد توجه قرار داد وعنوان کرد:‌مجتمع پتروشیمی پردیس امکانات صادراتی خوبی دارد به طوری که می تواند ٨٠٠ تن در ساعت آمونیاک صادر کند.

بر پایه اعلام پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس،  وی ادامه داد:‌از سال ٨٨ مجوز صادرات اوره اخذ شد و تا سال‌های ٩٠ و ٩١ فقط به کشور هند صادرات صورت گرفت ولی در حال حاضر پتروشیمی پردیس به ١٤ کشور آمریکای لاتین و آفریقا اوره صادر می‌کند.

زمانی به صادرات آمونیاک اشاره کرد و افزود:‌در سال‌های ٢٠٠٧ و ٢٠١١ صادرات آمونیاک با ترکیب ٦٠ درصد هند و ٤٠ درصد کشورهای آفریقای جنوبی انجام شد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس به میزان تولید مجتمع اشاره کرد و افزود: تولید مجتمع در ١٠ ماهه امسال به دو میلیون و ٣٠٠ هزار تن رسید که نسبت به زمستان سال گذشته به دلیل مشکلات فشار و تامین گاز مخازن مسکونی فاز یک تعطیل شد و فاز دو به کمترین ظرفیت رسید.

وی به دلایل افت تولید مجتمع در ١٠ ماهه امسال نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: به دلیل اتفاقات پتروشیمی مبین فاز یک به مدت ٢٥ روز تعطیل شد و افت تولید نسبت به سال گذشته اتفاق افتاد که امیدواریم در دو ماه گذشته این افت را جبران کنیم.

زمانی در ادامه به دلایل افت فروش ارزی مجتمع اشاره کرد و اظهار کرد: فروش ارزی طی چند سال گذشته مطلوب بوده ولی امسال به دلایلی با افت فروش مواجه شده است به طوری که میانگین قیمت جهانی اوره به میزان صد دلار نسبت به سال گذشته افت داشته است.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس ادامه داد: همچنین فروش خالص و سود خالص مجتمع روند مطلوبی داشته به طوری که در ١٠ ماهه امسال یک میلیون و ٤٦٩ هزار و ٩٩٠ تن فروش محصولات صورت گرفته که معادل ١٣٠٠ میلیارد تومان فروش خالص بوده است.

به گفته وی،‌افزایش تولید کل مجتمع نسبت به سال ٨٧، ٢١٦ درصد ،افزایش تولید کل اوره ٣٢٠ درصد و افزایش تولید آمونیاک ١٣٠ درصد افزایش یافته است.

زمانی در مورد فاز سه مجتمع اظهار کرد: در فاز سه ١٤٢ میلیارد تومان تعهد ارزی داشتیم که ٦٦ میلیارد تومان به عنوان پیش پرداخت پرداخته شده است و امیدواریم تا سال ٩٣ اقدامات نصب انجام شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد