با هدف شتاب بخشی به اجرای پروژه‌‌ها
طرح‌های پالایشگاهی و خطوط لوله درقالب قرارداد کلید در دست ساخته می‌شود

به گزارش نفت ديلي ، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش بر ضرورت اجرای پروژه های پالایشگاهی و خطوط لوله در قالب قرارداد کلید در دست یا یی.پی.سی.اف (طراحی، خرید، ساخت و تامین اعتبارات) با هدف شتاب بخشی به اجرای پروژه‌‌ها تاکید کرد.
علیرضا ضیغمی در مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود:‌ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای اجرای پروژه های پالایشگاهی منابع سرمایه ای ندارد و سالانه حدود 600 تا 700 میلیارد تومان از محل استهلاک پالایشگاه ها درآمد دارد؛ بنابراین ضروری است شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران همانند بنگاهی، منابع لازم برای اجرای پروژه ها را از روش های گوناگون تامین کند.
به گفته وی، پروژه های احداث خط لوله انتقال نفت خام ترش سبزآب، ری و خط لوله انتقال فرآورده های نفتی آبادان، شازند، ری در قالب قرارداد یی.پی.سی.اف از سوی یک شرکت پیمانکاری در حال اجراست.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش یکی از وظایف مهم شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران را تامین اعتبار مالی مورد نیاز برای اجرای پروژه ها اعلام و تصریح کرد: این شرکت برای اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه‌‌ها باید سرمایه مورد نیاز را تامین و امور مالی این شرکت باید تضمین های لازم را از پالایشگاهی که برای آن پروژه انجام می دهد، دریافت کند.
ضیغمی تصریح کرد: پیش از اجرای اصل 44 و واگذاری پالایشگاه ها، طرح های توسعه ای از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اجرا و هزینه مورد نیاز این طرح ها از محل شرکت ملی پالایش و پخش تامین می شد، اما پس از جدا شدن شرکت ملی پالایش و پخش از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و اجرای اصل 44، این شرکت اعتبار خاصی برای اجرای طرح های توسعه ای بزرگ ندارد و باید از محل فاینانس و وام های بانکی سرمایه مورد نیاز برای اجرای طرح ها را تامین کنند.

پیشنهاد واگذاری کامل 7 پالایشگاه نفتی به بخش خصوصی
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در باره روند واگذاری پالایشگاه ها گفت: با سازمان خصوصی سازی و هیئت عالی واگذاری توافق شد که دو پالایشگاه به طور کامل (20 درصد کل پالایشگاه‌ها) به وزارت نفت و 80 درصد به بخش خصوصی واگذار شود، ضمن آن که سهم 20 درصد وزارت نفت از فعالیت بازار محفوظ بماند.
ضیغمی تصریح کرد: بر اساس توافق وزیر نفت و وزیر اقتصاد و دارایی پیشنهاد شد که دو پالایشگاه‌ آبادان و بندرعباس (به جای سهم 20 درصدی وزارت نفت در همه پالایشگاه ها) به بخش خصوصی واگذار نشود و هفت پالایشگاه‌ باقی مانده به سهامداران واگذار شود؛ این پیشنهاد در دست بررسی است.

ضرورت تامین منابع مالی پروژه ها پیش از رفتن به مناقصه
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر بهره برداری هر چه سریع تر از پروژه های در دست اجرای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: همه پروژه های این شرکت باید پیش از رفتن به مرحله مناقصه تامین منابع مالی شوند.
ضیغمی گفت:‌ در گذشته اجرای برخی پروژه های بزرگ به پالایشگاه های نفت واگذار شد، اما با توجه به گستردگی و اهمیت این پروژه ها ضروری است، اجرای آنها به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران واگذار شود تا از نظر مالی و فنی با مشکل رو به رو نشود.
وی تصریح کرد: ظرفیت های زیادی برای اجرای پروژه های مختلف در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران وجود دارد و باید پروژه های بیشتری برای این شرکت در نظر گرفته و از توان نیروهای متخصص و مجرب که سرمایه های اصلی این شرکت است، استفاده شود.
معاون وزیر نفت استفاده از نیروهای انسانی متخصص را رمز موفقیت و شتاب بخشیدن به اجرای پروژه های این شرکت برشمرد و افزود: ‌از مدیرعامل جدید شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران می خواهیم با استفاده از نیروهای انسانی مجرب و ماهر تحرک بیشتری در اجرای این پروژه ها ایجاد کند.
علیرضا ضیغمی روز گذشته (14 اسفند) در حکمی مهندس فرهاد احمدی را به سمت مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران منصوب کرد.
همچنین مهندس توفیق آذرمگین، مدیرعامل پیشین شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، با حکم ضیغمی به سمت مشاور اجرایی وی در ستاد شرکت ملی پالایش و پخش منصوب شد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد