به گزارش نفت دیلی ، نظرسنجی از کارشناسان نشان می دهد اوپک در نشست خود در هفته جاری، سقف تولید کنونی را بدون تغییر حفظ می کند.
نظرسنجی از کارشناسان نشان می دهد با توجه به پیش بینی تثبیت تقاضا برای نفت اوپک در سطح عرضه کنونی آن، این سازمان در نشست هفته جاری سقف تولید خود را تثبیت می کند.
٢٢ نفر از ٢٤ کارشناس شرکت کننده در نظرسنجی بلومبرگ اعلام کردند اوپک سقف تولید خود را در همان سطح روزانه ٣٠ میلیون بشکه ثابت نگه می دارد که از دو سال پیش تعیین شده بود.
پیش بینی اوپک نشان می دهد تقاضا برای نفت این سازمان در سال ٢٠١٤ میلادی، ٢٩ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز خواهد بود.
بنا بر پیش بینی بانک فرانسوی سوسیته ژنرال، عربستان برای تثبیت سقف تولید یاد شده، هر چقدر که لازم باشد تولید نفت خود را کاهش خواهد داد.
مایک ویتنر، کارشناس این بانک فرانسوی گفت: تا زمانی که این سقف تولید کارایی دارد، باید آن را ثابت نگه داشت؛ نیازی نیست اعضای اوپک تصمیم خاصی در نشست آینده خود بگیرند زیرا فشاری بر آنها نیست و قیمت ها در سطح مطلوب آنها قرار دارد.
رشد اقتصادی در کشورهایی همچون چین، جلوی افت تقاضای نفت اوپک را در واکنش به جهش تولید نفت رسوبی در آمریکای شمالی می گیرد. توافق برای کاهش سقف تولید نیز با تلاش عراق برای افزایش ظرفیت تولید و همچنین عزم ایران برای بازگشت به بازارهای جهانی ناهمخوان خواهد بود.
در معاملات دیروز بازارهای جهانی، بهای هر بشکه نفت خام برنت به کمتر از ١١٠ دلار کاهش یافت که دو برابر میانگین قیمت آن در سال های ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٩ میلادی است. این قیمت ها، ٢٠ تا ٢٥ دلار بالاتر از حداقل قیمت مورد توجه عربستان است.
میانگین تولید نفت اوپک در ماه گذشته میلادی، ٣٠ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز بود که ٣٣ درصد از این تولید به عربستان اختصاص داشت.
عبدالکریم لعیبی، وزیر نفت عراق و خوزه ماریا دی واسکونسلوس، وزیر نفت آنگولا چندی پیش اعلام کردند نیازی به تغییر سقف تولید اوپک احساس نمی کنند. علی النعیمی، وزیر نفت عربستان، هنوز موضع خود را در این رابطه به طور آشکار اعلام نکرده است.
لئو درولاس، کارشناس مؤسسه انگلیسی سی جی یی اس باور دارد که ایران و عراق با هر توافقی برای کاهش سقف تولید مخالفت می کنند زیرا با توجه به ناامنی درعراق و تحریم در ایران، تولید این دو کشور کمتر از توان آنها بوده است.
اندی سامر، تحلیلگر مؤسسه سوییسی اکسپو تریدینگ اعلام کرد که توافق هسته ای ایران و ٦ قدرت جهانی در ژنو، برای بازگشت بخشی از صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی در سال اینده میلادی راه را هموار می کند.
حسین الشهرستانی، معاون نخست وزیر عراق چندی پیش اعلام کرد این کشور در نظر دارد در سال آینده میلادی تولید نفت خود را ٥٠٠ هزار تا ٧٥٠ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
دو تن از کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی بلومبرگ، از احتمال کاهش سهمیه این سازمان خبر دادند.
اعضای اوپک همچنین ممکن است برای تعیین جانشین عبدالله البدری، دبیر کل کنونی این سازمان، بحث هایی داشته باشند. در پی ناتوانی اعضای اوپک برای تعیین جانشین البدری در نشست سال گذشته میلادی، قرار شد وی تا پایان سال جاری میلادی عنوان دبیر کلی را حفظ کند.
الجزایر، آنگولا، اکوادور، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا، ١٢ عضو اوپک هستند.