امضاي قرارداد بلندمدت مپنا براي پشتيباني از صنعت نفت

به گزارش نفت ديلي ، مديرعامل مپنا گفت: ‌اخيرا قراردادي را با شركت نفت براي يك دوره طولاني پشتيباني از محصولات مورد نياز صنعت نفت منعقد كرده‌ايم.
 
علي آبادي در دومين همايش ارتقاي توان داخلي با رويكرد توسعه نظام پيمانكاري اظهار داشت: اگر انسان 5 صفت داشتن اراده، قدرت، دانايي، حكمت و حي بودن را داشته باشد شايسته سجده فرشتگان شده و خليفه خداوند مي‌شود و به درجه آدميت مي‌رسد.

وي افزود: مگر مي‌توان بدون اراده، توان، علم، حكمت و حيات‌بخشي در محيط فناوري و ساخت داخل وارد شد.

مديرعامل مپنا تأكيد كرد: ثروت آفريني مهم است اما همه ثروتها بايد خرج شود تا آدميت حاصل شود.

وي تصريح كرد: ناكارآمدي عملكرد تاريخي و سنتي اقتصاد متكي بر منابع و ذخاير بر كسي پوشيده نيست و ادامه چنين روندي هم امكانپذير نيست.

علي آبادي اظهار داشت: كشور ما سرشار از استعدادهاي جوان، مستقل و ملزم به حفظ استقلال همواره در معرض تهديدهاي فراوان پر از فرصتهاست و دسترسي به منابع اوليه انرژي به ويژه گاز طبيعي در آن وجود دارد كه همه اين موارد حاكي از اين هستند كه ارتقاي توان توليد داخل براي رشد و توسعه كشور ضروري است.

وي تأكيد كرد: وجود سند چشم‌انداز قانون استفاده از توان فني مهندسي داخل در اجراي پروژه‌ها برنامه‌هاي توسعه 5ساله و ضوابط اجراي اصل 44 و قوانين بودجه سالانه كشور نشان مي‌دهد توجه زيادي در ادبيات توسعه كشور به اين موضوع صورت گرفته است.

وي افزود: توسعه منابع انساني توسعه سرمايه‌گذاري و نظام‌هاي تأمين مالي و اثرات متقابل اصل 44 و بودجه عمومي از جمله مواردي هستند كه مي‌تواند در اين مسئله مؤثر باشد.

مديرعامل مپنا تأكيد كرد: تقويت ويژه نظام آموزشي كشور بازنگري برنامه‌هاي درسي و دادن وزن بيشتر به رشته‌هاي صاحب بازار كار ايجاد شركت‌هاي دانش بنيان و افزايش سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي از جمله مواردي هستند كه به توسعه منابع انساني كمك مي‌كند.

وي اضافه كرد:‌ در قانون برنامه پنجم و رعايت الزامات اصل 44 به خدمت گرفتن نظام ديني كشور براي كاهش خطرپذيري ناشي از نوسانات قيمتها از جمله نوسانات نرخ ارز، تسهيلات پيش بيني شده براي رفع مشكل كارفرمايان، تشكيل شوراي گفت وگوي دولت و بخش خصوصي، اصلاح نظام بانكي و پولي كشور، اصلاح تعرفه‌ها در تعادل با نرخ ارز و امثال آن به عنوان چالش هاي ساخت داخل تأكيد شده است.

وي اضافه كرد: در ابتداي پيروزي انقلاب 7هزار و 300 مگاوات ظرفيت نفت شده برق در كشور وجود داشت اما بعد از پيروزي انقلاب به بزرگترين توليدكننده برق منطقه با بيش از 60هزار مگاوات ظرفيت نصب شده تبديل شده‌ايم.

علي آبادي گفت: اين كار با اتكاي 70درصدي به توان توليد داخلي انجام شده و مي‌توانيم ادعا كنيم ششمين كشور دنيا در ساخت تجهيزات نيروگاهي به خصوص توربين‌هاي گازي است.

وي اظهار داشت: بيش از 18 برابر محيط كره زمين در كشور سيم كشيده‌ايم و 50 هزار ميليارد تومان در بخش نيرو سرمايه گذاري در كشور انجام شده است.

وي افزود: 60درصد از كل سرمايه گذاري انرژي كشور در بخش نيرو در ده سال آينده بايد ساخت داخل باشد كه 150 ميليارد دلار برآورد مي‌شود.

علي آبادي مشكل عمده صنعت برق كشور را مشكل اقتصادي و مالي دانست و گفت: امروز دولت قيمت برق را 40 تومان در هر كيلو وات تعيين كرده كه سهم وزارت نيرو 26 تومان است. اگر با ضريب بازگشت به سرمايه ده تا 12 درصد كه بسيار معمول است حساب كنيم هزينه هر كيلو وات 25 تومان مي‌شود كه با قيمت‌هاي فعلي پولي براي هزينه‌هاي توزيع و انتقال باقي نمي‌ماند.

وي تصريح كرد: ‌اقتصاد صنعت برق هنوز خودگردان نيست اما اگر اين مسئله اتفاق بيفتد قطعا اين صنعت در دنيا خواهد درخشيد به خصوص با توجه به اينكه همسايگان ما اغلب به خدمات ما در اين خصوص نياز دارد.

وي در ادامه با بيان اينكه ما مي‌توانستيم از طريق دانشگاه ها اين صنعت را رشد دهيم اما اين كار موفقيت آميز به نظر نمي‌رسيد، اضافه كرد: روش ديگر رسيدن به دانش فني از طريق اجراي پروژه‌ها و كسب دانش فني در مسير اين اجراست و مپنا نيز منابع مالي خود را از طريق همين پروژه‌هايي كه انجام داده بدست آورده است.

وي افزود: ما پيش از اين سهم قابل توجهي در پيمانكاري صنعت برق نداشتيم و خارجي ها اغلب اين كار را انجام دادند بعد از جنگ نيز معدود پيمانكاران موجود از مدار فعاليت خارج شدند و دولت تصميم گرفت كه پيمانكاران داخلي را در اين پروژه ها فعال كند.

مديرعامل مپنا با اشاره به تأسيس اين شركت در سال 72 گفت: بالا بردن توان اجراي پيمانكاران داخل از جمله اهداف تأسيس مپنا بود.

وي به سه شركت زيرمجموعه مپنا اشاره كرد و گفت: يكي از اين شركتها احداث و توسعه پروژه نيروگاه هاي گازي يكي از آنها احداث و توسعه پروژه‌هاي نيروگاه سيكل تركيبي و آخرين احداث و توسعه پروژه هاي ويژه را بر عهده دارد كه بيشتر در پروژه‌هاي نفت و گاز فعالند.

وي با بيان اينكه در همان زمان معاونتي براي ساخت داخل در مپنا فعال شد افزود: سال 76 شرايطي فراهم شد كه مپنا ساخت تجهيزات غير اصلي را انجام مي‌داد و سال 80 سال ورود مپنا به تأمين تجهيزات ارزي و اجراي تمام فعاليت‌هاي طراحي و مهندسي بود.

وي تأكيد كرد: براي تأمين نياز داخل همه تجهيزات از جمله پره‌هاي داغ كه انحصار آن در اختيار چند شركت معدود بوده و حتي چيني ها و روسها قادر به ساختن آن به خصوص در توربين‌هاي بزرگ نيستند را توليد كند.

علي آبادي با بيان اينكه در سال 85 ورود مپنا به عرصه نفت و گاز جدي تر شد گفت: ساخت تجهيزات توربوكمپرسور در اين حوزه فعال شده چنانچه از سال آينده توربوكمپرسورهاي ساخت داخل در صنعت نفت فعال خواهند شد.

علي آبادي اظهار داشت: در سال 85 ورود مپنا به عرصه حمل و نقل ريلي و ساخت لوكومتيو در دستور كار قرار گرفت چنانكه از سال آينده اولين لوكومتيوهاي ساخت مپنا تحويل حمل و نقل عمومي كشور خواهد شد.

وي با اشاره به اولين تجربه مپنا در نيروگاه شازند اراك و تأمين تجهيزات آن توسط چينيها اظهار داشت: در پروژه 6 نيروگاه سيكل تركيبي بخشي از توربين‌ها با كمك شركت زيمنس بومي سازي شد و در پروژه 30 واحدي كه براي توجيه پذير كردن ساخت تجهيزات در داخل كشور به مپنا واگذار شده بود بخش ديگري از توربينها بومي سازي شد.

مديرعامل مپنا اضافه كرد: در پروژه 22 واحدي براي اولين بار به تكنولوژي ساخت پره‌هاي داغ نزديك شديم و شركت‌هاي خصوصي براي اين كار در مپنا شكل گرفت.

وي در ادامه گفت: در بويلرهاي گازي نيز انتقال تكنولوژي وسيعي انجام شد و در طيف وسيعي از بويلرهاي بازيافت خودكفا شديم و چنانكه اولين بويلر 350 مگاواتي سال آينده وارد صنعت برق خواهد شد.

وي در ادامه اظهار داشت: مپنا بيش از 4هزار مگاوات نيروگاه در اخيار دارد و برق مي فروشد اگرچه پول آن را دريافت نمي‌كند و سه هزار مگاوات پروژه در دست اجرا دارد.

مديرعامل مپنا اظهار داشت: نزديك به دو تا سه هزار ميليارد تومان از دولت طلب داريم و پابرجا ماندن ما در چنين شرايطي نشان دهنده توان شركت مپنا است.

وي با اشاره به برنامه مپنا براي ساخت 150 لوكومتيو در كشور گفت: تنها 20 عدد از اين لوكومتيو ها وارد كشور مي‌شوند و بقيه در بالاترين استانداردهاي اروپايي در حال ساخت هستند.
 
ي افزود:‌اخيرا قراردادي با شركت نفت براي يك دوره طولاني پشتيباني از محصولات مورد نياز صنعت نفت منعقد كرد.
علي آبادي گفت: نيروگاه تشرين سوريه كمتر از زمان مقرر سنكرون شد و نيروگاه دوم قبل از پيك تابستاني وارد مدار مي‌شود و اميدواريم قرارداد نيروگاه سوم را به زودي ببنديم.

وي اضافه كرد: در عمان نيز يك نيروگاه را تمام كرده ايم و نيروگاه ديگري را در دست احداث داريم و در عراق نيز يك واحد به زودي سنكرون مي‌شود.

وي با اشاره به گرفتن سفارش دو واحد نيروگاهي در لبنان گفت: بيش از صد هزار شغل مستقيم و غيرمستقيم توسط مپنا ايجاد شده است.

مديرعامل مپنا در ادامه اظهار داشت: اگر توربين بادي در داخل ساخته نشود منطقي نيست كه برق 150 توماني توليدشده در اين توربينها را خريداري كنيم و برق 60 توماني ناشي از گاز ارزان را كنار بگذاريم.

وي افزود:‌ مپنا از نيمه دوم سال نود اولين توربين‌هاي بادي 2.5 مگاباتي خود را با ليسانس آلماني به بازار عرضه مي‌كند.

وي با بيان اينكه ساخت توربين‌هاي 660 مگاباتي نيز در دستور كار مپنا قرار دارد گفت: توربين‌هاي كلاسF به دليل تحمل دماي 1300 درجه راندمان نيروگاه هاي گازي را به 37 درصد افزايش مي‌دهد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد