پیشرفت خط لوله صادرات گاز ایران به عمان در حال پیگیری است

به گزارش نفت دیلی،یک مقام ارشد وزارت نفت و گاز عمان اعلام کرد کمیته مشترکی از مقام های ایرانی و عمانی برای پیگیری پیشرفت پروژه صادرات گاز ایران به عمان تشکیل شده است.

ناصر بن خمیص الجشمی، معاون وزیر نفت و گاز عمان روز گذشته (١٨ آذر) در همایش عرب گس (Gas Arabia Summit) با اشاره به برنامه عمان برای واردات گاز از ایران گفت: یک کمیته از هر دو کشور برای پیگیری پیشرفت این پروژه تشکیل شده است و اعضای این کمیته برای مذاکره درباره مسیر این خط لوله چندبار با یکدیگر دیدار داشته اند.

وی با بیان این که حجم انتقال گاز از این خط لوله حدود یک تا دو میلیارد فوت مکعب (BCF) است، افزود: این کمیته هم اکنون در حال مذاکره درباره چارچوب زمانی اجرای این پروژه هستند، ضمن آن که هنوز این پروژه در مراحل اولیه قرار دارد.

بی سی اف واحدی برای اندازه گیری حجم زیادی از گاز و تقریبا معادل یک تریلیون (١٠١٢) بی تی یوست.

معاون وزیر نفت و گاز عمان همچنین گفت: پیش بینی می شود میانگین تولید روزانه گاز عمان از ١٠٣ میلیون مترمکعب در سال ٢٠١٣ با حدود ١٠ درصد افزایش به ١١٣ میلیون مترمکعب در سال ٢٠١٤ برسد.

وی افزود: این مقدار رشد تولید بیشتر از سوی شرکت پترولیوم دولوپمنت عمان (پی دی او) انجام خواهد شد؛ این شرکت همچنان به کشف و توسعه ذخایر گازی و افزایش عمر میدان های موجود ادامه می دهد.

محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان نیز پیش تر ابراز امیدواری کرد که خط لوله صادرات گاز ایران به عمان ظرف حداکثر سه سال ساخته شود.

وزیر نفت و گاز عمان همچنین از تشکیل یک کارگروه مشترک برای پیشبرد این خط لوله خبر داده بود.

ایران و عمان زمینه های همکاری بسیاری دارند و تامین خوراک واحدهای ال ان جی عمان ضرورت این همکاری را بیشتر آشکار می کند؛ عمانی ها برای تامین خوراک واحدهای ال ان جی و صنایع خود نیازمند واردات گاز از ایران هستند و میدان گازی کیش یکی از پتانسیل های تامین گاز مورد نیاز این کشور است که با توجه به شیرین بودن گاز آن، توسعه آن در زمانی کمتر نسبت به سایر میدان های گازی امکان پذیر خواهد بود.

ایران به عنوان نخستین دارنده ذخایر گازی جهان و به عنوان نزدیک‌ترین همسایه عمان در آب‌های خلیج فارس، مطمئن‌ترین و اقتصادی‌ترین منبع تأمین گاز برای این کشور به شمار می‌آید.

از سوی دیگر، اتصال به بزرگ ترین منبع گازی جهان، فاصله کوتاه دو کشور و نیاز به سرمایه گذاری اندک برای احداث خط لوله، همچنین تحویل گاز در مرز آبی این کشور و خرید و فروش گاز به قیمت رقابتی، از دیگر مزیت هایی است کـه مـی تـواند ایـران را به عرضه کننده ای بی‌نظیر برای کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عمان تبدیل و امنیت انرژی آنان را تأمین کند.

عمان پیشتر روزانه بیش از دو میلیارد فوت مکعب گاز از ایران درخواست کرده بود که در این زمینه شرکت ملی صادرات گاز ایران مذاکرات نتیجه بخشی را با عمان داشته است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد