به گزارش نفت دیلی، امکان انجام عملیات حفاری و تولید نفت از سکوی هندیجان ٨ با اجرای پروژه ساخت و نصب یک چهارپایه در آینده ای نزدیک فراهم شد.
حمیدرضا کریمی با بیان این مطلب افزود: با ساخت و نصب این سازه روی سکوی هندیجان ٨، مقدمات انجام عملیات حفاری در این سکو فراهم شد و با استقرار دکل در آینده ای نزدیک، حفاری در این سکو آغاز می شود.
مجری پروژههای تاسیسات خشکی و دریایی منطقه بهرگان با بیان اینکه به طور طبیعی با پایان عملیات حفاری و تولید نفت، میزان برداشت نفت از میدان هندیجان افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت تولید روزانه نفت در این میدان، حدود ٢٥ هزار بشکه است.
نماینده برنامهریزی و هماهنگی تعمیرات در مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران نیز که مسئولیت اجرای پروژه ساخت و نصب سازه مذکور را بر عهده داشت، در این زمینه گفت: ساخت و نصب یک سازه پرکابرد حفاری روی سکوی هندیجان ٨، امکان حفاری و افزایش تولید در این سکو را به روش آسان و ایمن فراهم کرده است.
محمدحسین نامجو در تشریح عملیات گفت: در بازدید از محل طرح، نقشههای تاپساید آن مورد بررسی قرار گرفت و پس از بررسیهای اولیه مشخص شد آهنآلات مورد نیاز مربوط به ساخت این سازه، در قسمت انبار مازاد منطقه سیری وجود دارد؛ به این ترتیب ساخت این چهارپایه آغاز و پس از آن، مراحل مونتاژ آن در اسکله تدارکاتی انجام شد.
وی با بیان اینکه این پروژه با دقت مهندسی بالا انجام شده است، ادامه داد: این سازه با تلاش و همت گروه تعمیرات و بازسازی دریایی ساخته، سندبلاست و رنگآمیزی شده و پس از تکمیل شدن توسط بارج ١١٠ به منطقه بهرگان و سکوی هندیجان حمل شده است.
نماینده برنامهریزی و هماهنگی تعمیرات در مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار داشت: برای نصب این چهارپایه در سکوی هندیجان ٨، کارهای زیربنایی از جمله اندازهگیری پایلها و پایهها آغاز و پس از به دست آوردن طراز، روی پایهها درپوش (کپ) ٧٠ اینچی قرار داده شد و سپس روی این درپوشها جکت نصب و جوشکاری انجام شد.
به گفته نامجو، پس از آن سازه فوق روی جکت منتقل شد و جوشکاریهای تکمیلی آن نیز انجام گرفت؛ ایجاد پل و راهپله برای دسترسی به این سازه انجام و سندبلاست و رنگآمیزی این قسمت هم از دیگر مراحل اجرای این پروژه بوده است.
وی با اعلام اینکه وزن تقریبی این سازه در حدود ٥٠ تن و ابعاد آن در حدود ١٥ در ٨ متر با ارتفاع ٦,٥ متر است، یادآور شد: ساخت این چهارپایه با تلاش نیروهای تعمیرات و بازسازی دریایی در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شد و ٦ روز زودتر از برنامه زمانبندی اعلام شده به پایان رسید.
نامجو خاطرنشان کرد: با وجود اینکه چهار روز از اجرای این عملیات در زمان طوفانی بودن هوا دریا انجام و باعث فروریختن بخشی از داربستهای آن شد، اما با تلاش کارکنان واحد برنامهریزی و هماهنگی تعمیرات، پس از تعمیر و بازسازی مجدد داربستها، پروژه به موقع ادامه پیدا کرد.
وی گفت: گروه تعمیرات شرکت نفت فلات قاره ایران آمادگی دارد برای ایمن سازی سکوی هندیجان ٧، پروژه مذکور را در این سکو نیز اجرایی کند.
میدان نفتی هندیجان در شمال غربی خلیج فارس قرار دارد و تولید از این میدان به عنوان اولین میدان دریایی توسعه یافته در خلیج فارس، در دهه ٤٠ آغاز شد. نفت تولیدی از بخشهای خشکی و فراساحلی میدان هندیجان پس از ورود به سکوی مرکزی هندیجان به تاسیسات سکوی بهرگانسر ارسال و در آنجا پس از فراورش اولیه آماده صادرات میشود.
یک مقام ارشد پاکستانی پنج شنبه گذشته (١٤ آذر) اعلام کرده بود که اسلام آباد و تهران قرار است راهبردی برای خط لوله گازی ایران-پاکستان ترتیب دهند.
پس از افتتاح عملیات ساخت پروژه در سال ٢٠١٣ میلادی، نشست امروز (دوشنبه ١٨ آذر) نخستین دیدار مسئولان ایران و پاکستان در سطح وزارتی بود.
وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به کمبود این سوخت پاک و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها احداث خط لوله گازی آی پی است.
دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.