به گزارش نفت دیلی، یک مقام بانک اچ اس بی سی از احتمال افت قیمت های جهانی نفت خام در پی رشد تولید نفت خام برخی از کشورهای اوپک و غیر اوپک خبر داد.
دیوید بلوم ،یکی از مقام های بخش ارزی بانک اچ اس بی سی، گفت: هم اکنون عرضه جهانی نفت خام شرایط مطلوبی دارد اما با توجه به مسائل پیش روی عرضه نفت خام، نگرانی هایی درباره قیمت های جهانی نفت خام وجود دارد.
وی در گفت و گوی اختصاصی با این روزنامه افزود: افزایش عرضه نفت خام از سوی ایران و سوریه نیز می تواند قیمت های جهانی نفت خام را تحت تاثیر قرار دهد.
این مقام بانک اچ اس بی سی تصریح کرد: سرعت رشد تقاضا به اندازه سرعت رشد عرضه نخواهد بود.
بلوم ادامه داد: احتمال می رود قیمت های جهانی نفت خام به سطوح ٩٠ دلار برای هر بشکه برسد اما همچنان بهای نفت در این سطح مطلوب به نظر می رسد.
وی گفت: کاهش قابل توجه قیمت های جهانی نفت خام در سال ٢٠١٤ یکی از ١٠ تهدید جدی و کلیدی در سال ٢٠١٤ به شمار می آید.
این سخنان در حالی مطرح می شود که بسیاری از موسسه های نفتی بهای نفت خام در سال آینده میلادی در سطوح ١٠٠ دلار برای هر بشکه باشد که این رقم مطلوب کشورهای حوزه خلیج فارس است.
این مقام بانک اچ اس بی سی افزود: پرسش مهم این است که آیا کشورهای نفت خیز از مازاد عرضه خود در این دوره طلایی به نحوی عاقلانه استفاده می کنند؟
بلوم اظهار داشت: قیمت نفت هم اکنون با رشد همراه بوده است و جهانیان این سطح از قیمت ها را مطلوب می دانند.
وی افزود: اقتصاد دبی و منطقه در حال بهبود و بازگشت به شرایط عادی است، در حالی که برخی از کشورهای تولید کننده هم اکنون مازاد عرضه دارند.
این مقام بانکی تصریح کرد: درباره ثبات نرخ ارز در کشورهای حوزه خلیج فارس گفت: هم اکنون هیچ یک به دنبال ارز واحد نیستند در حقیقت ارزهای شناور در حال حرکت به سوی ثبات و کنترل سرمایه هستند.
بلوم با اشاره به بحران مالی جهانی گفت: پیش از بحران این ایده وجود داشت که ارزها انعطاف پذیر تر شوند و اکنون مردم بیش از هر چیز دیگری خواهان ثبات نرخ ارز هستند.
وی درباره کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که نرخ ارز خود را در برابر دلار آمریکا تثبیت کرده اند گفت: چنانچه تثبیت نرخ ارز صورت نگیرد، نرخ ارز کشورهای صادرکننده نفت همگام با قیمت های نفت نوسان خواهد داشت، این در حالی است که نمی توان نرخ ارز را با قیمت نفت تغییر داد.
در همین حال بانک اچ اس بی سی سه شنبه هفته گذشته (١٩ آذر) ١٠ ریسک کلیدی سال ٢٠١٤ که می تواند اقتصاد جهانی و بازارهای مالی را تهدید کند، اعلام کرد .
هم اکنون زمان نیاز این کشورها به ارزی با ثبات است تا آنها بتوانند از مازاد خود به نحوی معقول استفاده کنند.
به جز کاهش قیمت های جهانی نفت خام تهدیدهایی همچون کاهش تدریجی نرخ ارز بدون پوشش قوی، کندی نرخ رشد اقتصادی چین و افزایش سقف بدهی های آمریکا نیز وجود دارد.