افزایش توان صادرات میعانات گازی پارس جنوبی به ١,٦ میلیون بشکه

به گزارش نفت دیلی،  ظرفیت صادرات میعانات گازی پایانه عسلویه (در سایت ١و ٢) با راه اندازی فاز ١٢ و عملیاتی شدن گوی شناور این فاز به روزانه یک میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه افزایش می یابد.

پیروز موسوی در حاشیه بازدید رکن الدین جوادی، معاون وزیر نفت از تاسیسات موجود در جزیر خارگ با بیان این که گوی شناور فاز ١٢ پارس جنوبی، سومین گوی شناوری صادراتی پایانه نفتی عسلویه به شمار می رود، گفت: گوی شناور فاز ١٢ از شرکت پیمانکار تحویل گرفته شده و هم اکنون مراحل راه اندازی آن در حال انجام است.

به گفته وی همزمان با راه اندازی بخش های دریا و خشکی فاز ١٢ آمادگی لازم برای صادرات مایعات گازی تولید شده آن ایجاد شده است.

بر پایه این گزارش، توان صادراتی میعانات گازی در منطقه "پارس یک" میدان مشترک پارس جنوبی هم اکنون روزانه بیش از یک میلیون بشکه است که با راه اندازی فاز ١٢ میدان مشترک پارس جنوبی و عملیاتی شدن گوی شناور این فاز، پایانه نفتی در منطقه "پارس ٢" نیز فعال شده است و روزانه تا ٦٠٠ هزار بشکه میعانات گازی از این پایانه صادر می شود.

موسوی با اشاره به این که هم اکنون ٩٣ درصد صادرات نفت ایران از جزیره خارگ انجام می شود، گفت: ظرفیت اسمی ذخیره سازی در این پایانه ٢٤ میلیون بشکه نفت است و با راه اندازی چهار مخزن یک میلیون بشکه ای در دست ساخت، این ظرفیت به ٢٨ میلیون بشکه افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با تاکید بر اهمیت صرفه جویی در هزینه های جاری شرکت پایانه های نفتی ایران، گفت: این شرکت در سال گذشته، بدون کاهش هزینه های مربوط به خدمات رفاهی و پرسنلی، موفق به صرفه جویی ١١٠ میلیارد ریالی شد.

صرفه جویی ٣٠٠ میلیارد ریالی پایانه ها در سال جاری

به گفته موسوی، در سال ١٣٩٢ نیز شرکت پایانه های نفتی در راستای صرفه جویی بیشتر، با بررسی شرح کارها و پیمان ها، هزینه های غیر ضروری حذف شد؛ در این راستا با مشارکت همگانی کارکنان، استفاده از امکانات و تجهیزات داخلی شرکت و اتکا به نیروی های متخصص و پر تلاش، این شرکت توانست در حوزه عملیات و تعمیرات به صرفه جویی ٣٠٠ میلیارد ریالی در دست یابد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به مجموعه فعالیت های شرکت پایانه های نفتی در زمینه بازسازی و تعمیرات تأسیسات، گفت: در اسکله شرقی و غربی، فعالیت های خوبی برای تعمیر آب شستگی های اسکله و توسعه آن ها انجام شده است.

وی از اجرای پروژه جداسازی و نصب بازوهای بارگیری نفت خام خبر داد و گفت: از سال ١٣٨٩ این پروژه به دلیل ریسک و هزینه های بالا مسکوت مانده بود، اما با تلاش نیروهای توانمند شرکت پایانه های نفتی در جلسه های مختلف این پروژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت، عملیات جداسازی، تعمیرات و نصب مجدد از سوی نیروهای داخلی و در مدت زمان دو ماه انجام شد.

موسوی احداث حوضچه فراگیر پایانه نفتی نکا، توسعه، تهیه مجوز خرید ٦ فروند یدکش آتشخوار، تعمیرات اساسی ١٤ فروند یدکش و توربین های موجود در نیروگاه های جدید و قدیم، کسب مقام نخست در زمینه پژوهش در سطح صنعت نفت، مهار آتش سوزی مخزن ١٩ ذخیره سازی در خارگ، عملیاتی کردن پایانه شناور لارک و افزایش ظرفیت ذخیره سازی، بازرسی خطوط لوله زیر دریایی و توسعه ظرفیت پایانه عسلویه را از دیگر فعالیت های شرکت پایانه های نفتی برشمرد.

پیشنهاد تیدیل خارگ به منطقه ویژه اقتصادی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفت ایران گفت: پیشنهاد می کنیم این منطقه به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شود.

موسوی درباره پروژه های توسعه اجتماعی در جزیره خارگ گفت: در این جزیره حدود ٦٤ درصد از نیروهای شرکت، بومی هستند و این شرکت ارائه خدمات آموزشی و فرهنگی، تامین آب شرب و برق ساکنان جزیره و نیز جمع آوری و بازیافت زباله کل جزیره را در برنامه کاری خود دارد.

وی با اشاره به چالش های پیش روی شرکت پایانه های نفتی، گفت: بحث بازنگری ساختار شرکت پایانه های نفتی با توجه به طرح واگذاری این شرکت به بخش خصوصی از سوی شرکت ملی نفت ایران فعلا به تعلیق درآمده و نیازمند توجه مسئولان به ویژه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران است.

موسوی نبود فضای مناسب برای اسکان کارکنان، ضرورت ابقای شرکت پایانه های نفتی در بخش دولتی و نیز محدودیت هایی که در بخش تخصیص بودجه وجود دارد، را از دیگر مشکلات شرکت پایانه های نفتی ایران اعلام کرد.

شرکت پایانه های نفتی ایران از شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران است که نقش مهمی در حمل و ارسال و صادرات نفت خام در کشور برعهده دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد