به گزارش نفت ديلي ، معاون وزير نفت با اشاره به اينكه بعضي از استانها و شهرها با مشكلات زيرساختي براي احداث صنايع بالادستي پتروشيمي مواجه هستند، گفت: شركت ملي پتروشيمي چنين طرحهايي كه در سفرهاي استاني به تصويب رسيده را به صنايع پاييندستي و يا مياندستي تبديل ميكند كه نمونه آن استان فارس است.
عبدالحسين بيات معاون وزير نفت در امور پتروشيمي در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر طرحهاي بسيار زيادي در دست اجرا داريم كه بعضي از اين طرحها از برنامه زمانبندي شده جلوتر و بعضي ديگر عقبتر هستند و مراحل تكميل شدن خود را طي ميكند.
وي با اشاره به اينكه تعداد زيادي طرح نيز وجود دارد كه مربوط به برنامه پنجم توسعه است،گفت: پيشرفت اين طرحها نيز كه به طور متوسط بالاي 5 درصد هستند و به عنوان نمونه ميتوان به پتروشيمي لرستان، كردستان و مهاباد اشاره كرد كه بيش از 45 درصد پيشرفت كاري داشتهاند.
بيات افزود: در منطقه عسوليه در حال حاضر 22 ميليون تن ظرفيت نصب شده پتروشيمي وجود دارد كه 6.5 ميليون تن ديگر نيز در دست اجرا است و ميزان سرمايهگذاري مورد نياز براي آنها حدود سه ميليارد دلار است.
وي خاطر نشان كرد: با اتمام پروژههاي در دست اجرا و تا پايان برنامه پنجم توسعه ظرفيت پتروشيمي در كل كشور به بيش از 100 ميليون تن ميرسد.
بيات با اشاره به اينكه در اين طرحها كشورهاي خارجي نيز از نظر پيمانكاري و سرمايهگذاري مشاركت ميكنند، اظهار داشت: شركت ملي پتروشيمي در جذب منابع براي احداث اين طرحها كوتاهي نميكند اما از عنوان كردن كشورهايي كه در اين زمينه با ما همكاري ميكنند به علت مصالحي كه وجود دارد معذوريم.
بيات در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس كه پرسيد اخيرا مدير طرحهاي پتروشيمي در جلسهاي كه در وزارت نفت داشت، عنوان كرد بعضي از طرحهاي پتروشيمي كه در سفرهاي استاني رياستجمهور تصويب شده است به دليل عدم توجيه اقتصادي تبديل به طرحهاي مياندستي و يا تكميلي ميشود ،اين طرحها كدام هستند، پاسخ داد: در حال حاضر بعضي از استانها و شهرهاي كشور هستند كه با كمبود آب مواجهاند و چون مجتمعهاي پتروشيمي به شدت نيازمند آب هستند، بعد از كارهاي كارشناسي به اين نتيجه رسيديم كه طرحهاي بالادستي تبديل به طرحهاي ميان دستي و يا تكميلي شوند.
وي گفت: اجازه اين كار را از آقاي رئيسجمهور گرفتهايم و چون شركت ملي صنايع پتروشيمي مسئوليت واحدهاي پتروشيمي را برعهده دارد مشكلي در اين خصوص نيست.
بيات خاطر نشان كرد: در 11 ماه سال 89 صادرات پتروشيمي بالغ بر 14 ميليون و 600 هزار تن بود كه ميزان ارزش آن 9 ميليارد و 700 ميليون دلار است.
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه در بسياري از كشورها طرحهاي بالادستي، مياندستي و تكميلي در كنار هم احداث
ميشوند، گفت: از نظر سابقه و فعاليتهاي مطالعاتي كه شركت ملي صنايع پتروشيمي انجام داده است ما نيز ميتوانيم قطبهاي پتروشيمي را به اين صورت احداث و اجرا كنيم به طوري كه بسياري از زيرساخت هايي كه در اين قطبها احداث ميشوند ميتوانند انعطاف كاربري داشته باشند و در هر مرحله از توليد از آنها استفاده شود. كه اين نتيجه امر توسعه در صنعت پتروشيمي است.