به گزارش نفت دیلی ، سال گذشته به طور میانگین روزانه 90 هزار بشکه نفت خام از کشورهای مشترک المنافع (سی.آی.اس) به کشور سوآپ شد.
معاون مدیر عامل و مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای با اعلام این خبر گفت: بخش عمده ای از سوآپ نفت خام از کشور های ترکمنستان و قزاقستان وارد کشور می شود.
کاهش مصرف ام.تی.بی.یی در بنزین
جلیل سالاری با بیان این که هم اکنون برای بالا بردن عدد اکتان بنزین تولیدی در پالایشگاهها، مواد افزودنی مانند MTBE افزوده میشود، گفت: با افزایش تولید بنزین سوپر در قالب طرحهای بهینهسازی پالایشگاهها، مصرف این ماده افزودنی کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان این که در گذشته برای بالا بردن عدد اکتان بنزین از ماده افزودنی سرب استفاده میشد، افزود: استفاده از این روش امروز در کشور منسوخ شده است و هم اکنون ماده افزودنی ام.تی.بی.یی (MTBE)، بنزین سوپر و مواد الکلی برای بالا بردن عدد اکتان بنزین تولیدی پالایشگاه ها استفاده می شود.
به گفته سالاری هم اکنون بخشی از ماده افزودنی ام.تی.بی.یی (MTBE)، مورد نیاز پالایشگاههای کشور از دو پتروشیمی داخل کشورو بخش دیگری از آن به وسیله واردات تامین میشود.
وی با بیان این که حد مجاز استفاده از ماده ام.تی.بی.یی در بنزین معمولی 15 درصد است، افزود: حدود 50 درصد از این ام.تی.بی.یی وارداتی و تولید داخل در پالایشگاه آبادان برای افزایش عدد اکتان (درجه آرام سوزی) بنزین استفاده می شود.
سالاری افزود: بنزین سوپر تولیدی از پالایشگاه اراک به عنوان ماده افزودنی به بخشی از بنزین تولیدی پالایشگاه تهران افزوده می شود.
اقدامهای شرکت ملی پالایش و پخش برای بهینه سازی فرآوردههای نفتی
معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: همگام با تصمیم دولت برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها در کشور توجه زیادی به موضوع بهینه سازی مصرف انرژی در شرکت ملی پالایش و پخش شد.
وی افزود: با توجه به سهم عمده صنایع پالایشی در مصرف انرژی، پروژههای مختلفی در زمینه بهنیه سازی و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی در شرکت ملی پالایش و پخش طراحی و اجرا شد.
به گفته معاون مدیرعامل و مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بهره برداری از واحد کت کراکر پالایشگاه آبادان و پروژه افزایش ظرفیت و بهینهسازی پالایشگاه اراک ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه ها به ترتیب پنج میلیون لیتر و 11 میلیون لیتر افزایش خواهد یافت.
وی افزود: با اجرای پروژه بهینهسازی در پالایشگاه تهران گازوییل با گوگرد زیر 50 پی.پی.ام با قابلیت استفاده در خودروهای شخصی سواری در این پالایشگاه تولید می شود.
به گفته سالاری میانگین تولید بنزین در سال 1388 روزانه 44.7 میلیون لیتر، گازوئیل 88.4 میلیون لیتر، نفت سفید 18.5 میلیون لیتر و نفت کوره 76 میلیون لیتر بوده است.
وی با بیان این که 50 درصد تولید پالایشگاه آبادان به تولید نفتکوره اختصاص دارد، افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است میزان تولید این فرآورده با اجرای طرح های بنزین سازی و توسعه در پالایشگاه آبادان کاهش و به ازای آن تولید فرآورده های سبک در این پالایشگاه افزایش یابد.