به گزارش نفت دیلی، تقابل وضعیت ذخایر نفت خام آمریکا و تمایل بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) به حمایت از کاهش ارزش دلار سبب شد بهای نفت روز پنجشنبه در معاملات بازار آسیا کاهش پیدا کند.
در معاملات امروز صبح بازار آسیا هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا (وست تگزاس اینترمدیت) برای تحویل در ماه ژوییه با 39 سنت کاهش، 59 دلار و 53 سنت معامله شد.
بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه اوت نیز 26 سنت کاهش یافت و به 63 دلار و 61 سنت رسید.
تحلیلگران معتقدند اگر چه دولت آمریکا باردیگر از کاهش ذخایر نفت خام خود (دو میلیون و 700 هزار بشکه دستکم در هفته گذشته) خبر داد اما بازارها به نظر می رسد به این سطح کاهش عادت کردهاند.
جاناتان بارات تحلیلگر ایرز الیانس سکیوریتز Ayers Alliance Securities به خبرگزاری مالی بلومبرگ نیوز گفت با وجود کاهش ذخایر نفت خام آمریکا، اساس بازار تغییر نکرده است. وی افزود هیچ کمبود نفتی در این لحظه وجود ندارد و تقاضا پایین است.
به علاوه، بازارها از سطح ذخایر بنزین آمریکا متعجب شدند. بر اساس گزارش وزارت انرژی آمریکا که چهارشنبهها منتشر می شود ذخایر بنزین آمریکا در هفته منتهی به 12 ژوئن (22 خرداد) 500 هزار بشکه افزایش یافت در حالی که تحلیلگران کاهش 800 هزار بشکهای را برای آن پیش بینی کرده بودند.
سطح بالای عرضه جهانی نفت که ناشی از تولید آمریکا و روسیه همینطور سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است، تا حد زیادی در سقوط بهای نفت در اوایل سال 2015 به پایینترین سطح در شش سال گذشته مؤثر بوده است.
پس از آن، بهای نفت حدود 15 دلار افزایش یافت و حدود 60 دلار در هر بشکه تثبیت شده است.
بازارها همچنین در حال تجزیه و تحلیل بیانیه بانک مرکزی آمریکا هستند که نشان داد چندان به رشد اقتصادی و کاهش بیکاری در این کشور خوشبین نیست و نرخ بهره را همچنان پایین حفظ کرد.
پایین آمدن ارزش دلار آمریکا علت اصلی تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای پایین نگه داشتن نرخ بهره است. حال آنکه کاهش ارزش دلار به نفع معاملات نفتی است زیرا نفت با دلار معامله می شود و وقتی ارزش دلار کاهش می یابد، نفت برای سرمایهگذارانی که ارزهای دیگر در اختیار دارند ارزانتر می شود و آنها علاقه بیشتری به خرید نفت نشان می دهد.