عرضه ٢٠ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت پارس جنوبی

به گزارش نفت دیلی، ٢٠ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای شتاب بخشی در اجرای پروژه های میدان مشترک پارس جنوبی در سال جاری اختصاص یافت.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به صدور مجوز هیئت دولت برای انتشار اوراق مشارکت در صنعت نفت گفت: سهم وزارت نفت از کل اوراق مشارکت ریالی مصوب شده دولت در سال جاری ٥٠ هزار میلیارد ریال است.

عبدالمحمد دلپریش با اشاره به ضرورت شتاب بخشی در توسعه فازهای در حال اجرای میدان گازی پارس جنوبی گفت: بخش عمده ای از اوراق مشارکت تصویب شده در سال جاری (حدود ٢٠ هزار میلیارد ریال) به پروژه های این میدان مشترک اختصاص می یابد.

دلپریش سهم شرکت های مناطق نفت خیز جنوب، فلات قاره، مناطق مرکزی و مهندسی و توسعه نفت (متن) از اوراق مشارکت تصویب شده سال جاری را به ترتیب ١٠ هزار میلیارد ریال، ١٠هزار میلیارد ریال، ٧ هزار میلیارد ریال و ٣ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که فرآیند انتشار اوراق مشارکت صنعت نفت طولانی است، گفت: انتخاب و توافق با بانک عامل برای انتشار این اوراق و تصویب لیست پروژه های صنعت نفت از سوی شورای اقتصاد از جمله پیچیدگی های موجود در روند انتشار اوراق مشارکت ریالی امسال است.

وی گفت: با توجه به فرصت کوتاهی که تا پایان امسال باقی مانده است، پیش بینی می شود تنها بخشی از اوراق مشارکت مورد تصویب هیئت دولت در سال جاری برای صنعت نفت منتشر و مابقی آن در سال آینده عرضه شود.

براساس اعلام مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، کارگروه اولویت بندی و غربالگری طرح ها و پروژه های سرمایه ای شرکت ملی نفت ایران تشکیل شده؛ این کارگروه با هدف استفاده بهینه از منابع سرمایه گذاری موجود و جلوگیری از تصویب و اجرای طرح ها و پروژه های بدون توجیه فنی و اقتصادی یا بدون اولویت اجرایی و عملیاتی، در حال فعالیت است.

با وجود اهمیت بهره برداری از منابع انرژی پارس جنوبی، متاسفانه در سال های گذشته روند توسعه فازهای این منطقه به کندی پیش رفته است؛ در خرداد سال ٨٩ کلنگ اجرای فازهای ١٣،١٤،١٩،٢٠،٢١،٢٢،٢٣ و ٢٤ موسوم به فازهای ٣٥ ماهه به زمین زده شد.

طبق قرارداد باید در خرداد ماه امسال تولید زودهنگام از این هشت فاز آغاز می شد، اما اجرای این مساله در زمان یادشده محقق نشد و حتی نگاهی به وضعیت پیشرفت این فازها نشان داد که این فازها تنها ٥٠ تا ٦٠ درصد پیشرفت داشته اند.

آغاز فازهای ٣٥ گانه نه تنها کمکی به پیشرفت پارس جنوبی نکرد بلکه با صرف بودجه هنگفت، مانع از اتمام کار پروژه های قدیمی پارس جنوبی شد، بنابراین وزارت نفت دولت یازدهم برای ساماندهی وضعیت پروژه های در حال اجرا اقدام به اولویت بندی فازهای در دست ساخت پارس جنوبی کرد.

براین اساس، زنگنه اعلام کرد تکمیل فازهای ١٢، ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ میدان مشترک پارس جنوبی در اولویت قرار گرفته است.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد