پیشنهاد شرکت های خارجی برای اصلاح قراردادهای نفتی بررسی می شود

به گزارش نفت دیلی، رئیس کمیته تدوین قراردادهای نفتی گفت: ایران برای تدوین قراردادهای جدید نفتی از شرکت های نفتی بین المللی نظر خواهی می کند.

سید مهدی حسینی، رئیس کمیته تدوین و بازنگری قراردادهای نفتی ایران اعلام کرد: ایران از شرکت های نفتی خارجی خواسته است تا دیدگاه های خود را درباره چگونگی تدوین قراردادهای تازه نفتی ارائه دهند.

وی اظهار کرد: تهران هم اکنون با شرکت های نفتی بین المللی مشورت می کند و از آن ها خواسته است تا برای جذاب تر کردن این قراردادها در صورت امکان بازگشت شرکت های غربی به ایران دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را ارائه دهند.

توافق هسته ای ژنو امید شرکت های خارجی برای رفع محدودیت های سرمایه گذاری و بازگشت به پروژه های نفت و گاز ایران را افزایش داده است.

حسینی گفت: ما در تلاشیم تا به یک مدل قراردادی مورد پسند برای هر دو طرف برسیم.

وال استریت ژورنال می نویسد هنوز راه زیادی برای بازگشت شرکت های نفتی خارجی به ایران باقی مانده است، غول های نفتی غربی از سال ٢٠١٠ که اتحادیه اروپا حضور آن ها در  پروژه های نفتی جمهوری اسلامی ایران را ممنوع کرد، از این کشور خارج شدند.

اما یک توافق نامه موقت هسته ای میان ایران و ٦ قدرت جهانی که از امروز (٣٠ دی) اجرایی می شود، امیدها برای رفع محدودیت ها بر سر راه سرمایه گذاری در ایران را افزایش داده است.

مقام های ایرانی خواستار سرمایه گذاری شرکت های نفتی غربی و استفاده از دانش این شرکت ها در بخش های نفت و گاز هستند.

با این حال حتی پیش از محدود شدن حضور این شرکت ها در بخش های نفتی ایران در سال های اخیر در پی تحریم های غربی، شرایط سخت تهران برای شرکت های خارجی که در پروژه های انرژی ایران مشغول به فعالیت بودند، یک مانع بزرگ به شمار می آمد.

وی بدون اشاره به نام شرکت هایی که ایران با آن ها در ارتباط است، گفت: رایزنی عمومی با این شرکت ها ماه آینده در تهران برگزار می شود.

بسیاری از کشورها در گذشته نتوانستند تحت قراردادهای خود با ایران که به عنوان «بیع متقابل» شناخته می شد، از پس هزینه های خود برآيند.

این نوع قراردادها به شرکت های خارجی این امکان را می دهد تا در ازای توسعه یک میدان نفتی، محموله های نفتی را به صورت مشخص و یکجا دریافت کنند. این شیوه به طور معمول جبران هزینه ها در پروژه های بزرگ نفتی را دشوار می کند.

رئیس کمیته تدوین و بازنگری قراردادهای جدید نفتی ایران با تایید این نکته که در گذشته شرکت های خارجی با هزینه های بیشتر از پیش بینی خود روبرو می شدند و از عهده پرداخت آن بر نمی آمدند، گفت: ایران اکنون به دنبال یک فرمول کارآمدتر است تا تصمیم گیری را آسان تر کند.

وی افزود: در صورتی که تغییر اتفاق بیفتد و تحریم ها برداشته شوند، ایران می تواند بهشت شرکت های آمریکایی باشد. هزینه تولید هر بشکه نفت ایران پنج تا ٦ دلار است که از بسیاری از نقاط دیگر جهان کمتر است.

ایران همچنین امید دارد که رفع تحریم ها به این کشور کمک کند تا خود را به دیگر تولیدکنندگان خاورمیانه که دچارتحریم نبوده اند برساند.

 در حالی که بسیاری از همسایگان ایران حضور شرکت های خارجی را ممنوع کرده اند، برخی دیگر از این کشورها مانند عراق حضور بیشتر شرکت های جهانی در بخش نفت خود را فراهم کرده اند.

حسینی گفت: هدف ما این است که قراردادهایمان رقابتی تر از همسایگانمان باشد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد