بهبود شرایط اقتصادی مصرف جهانی نفت خام را افزایش می دهد

به گزارش نفت دیلی، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرد در پی بهبود روند رشد اقتصادی دنیا، مصرف جهانی نفت خام در سال ٢٠١٤ با رشد رو به رو می شود.

آژانس بین المللی انرژی در گزارش دیروز (اول بهمن) خود پیش بینی کرد با توجه به بهبود شرایط اقتصادی، روند رشد تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی سرعت بیشتری خواهد داشت حتی با وجود رشد تولید شیل اویل که به رکود تازه ای دست یافته است، از عرضه جهانی این ماده پیشی می گیرد.

بر اساس این ارزیابی، مصرف جهانی نفت خام در سال آینده میلادی روزانه با یک میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه رشد رو به رو خواهد بود، در حالی که این مقدار در مقایسه با برآورد پیشین روزانه ٥٠ هزار بشکه رشد نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: رشد تقاضای جهانی نفت در ١٨ ماه گذشته به تدریج با رشد رو به رو بوده است که بهبود شرایط اقتصادی در کشورهای توسعه یافته نیز از دلایل عمده این افزایش به شمار می رود.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: اقتصاد بیشتر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (او یی سی دی) از شرایط رکود خارج و در بعضی از این کشورها بخش های تولیدی، صنعتی و صنایع پتروشیمی تقویت شده است.

تولید نفت خام آمریکا به سرعت در حال افزایش است و پیش بینی می شود این مقدار در سال جاری میلادی روزانه با ٧٨٠ هزار بشکه رشد همراه باشد اما سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای پاسخ گویی به تقاضای موجود در بازار، نفت خام بیشتری تولید می کنند.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود درباره تقاضا برای نفت خام اعضای اوپک در سال جاری میلادی را با افزایش روزانه ٢٠٠ هزار بشکه به ٢٩ میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در روز رساند.

نا آرامی ها و تنش های سیاسی سال گذشته در لیبی صادرات نفت خام این کشور را به ١٠ درصد ظرفیت تولید این کشور کاهش داد و عرضه نفت خام ایران به دلیل محدودیت ها و تحریم های پیش رو تا حدودی کاهش یافت.

برآوردهای آژانس نشان می دهد عرضه نفت خام اعضای اوپک پس از چهار ماه افت، در ماه دسامبر با رشد رو به رو بوده است.

تولید نفت خام عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز در دسامبر ٢٠١٣ با بیشترین مقدار رشد رو به رو بوده است، تولید نفت خام لیبی نیز تا حدودی افزایش یافت و عراق تنها عضوی بود که تولیدش در ماه دسامبر با کاهش همراه بود.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد:  با توجه اختلال در عرضه نفت خام بعضی از کشورهای عضو اوپک، افزایش تولید نفت خام آمریکا به ایجاد توزان در بازارهای جهانی نفت کمک کرده است.

بر پایه این برآورد، رشد تولید نفت خام آمریکا ( روزانه ٩٩٠ هزار بشکه، بالاترین رکورد سالانه برای هر کشور تولید کننده) به کمبود عرضه نفت خام در بخش های دیگر جهان به ویژه لیبی و ایران کمک کرده است.

کمبود عرضه نفت خام در بعضی از کشورهای تولید کننده نفت عضو اوپک  به رشد قیمت های جهانی نفت کمک کرده اما از سوی دیگر رشد تولید نفت آمریکا مانع رشد بهای این ماده بوده است.

میانگین بهای نفت خام در سال گذشته میلادی حدود ١٠٨ دلار و ٧٠ سنت برای هر بشکه بوده است که این رقم در مقایسه با سال ٢٠١٢ حدود سه دلار افت نشان می دهد.

بهای نفت خام برنت در پایان معاملات دیروز (سه شنبه اول بهمن) بازار بورس لندن با ٣٨ سنت افزایش در سطح ١٠٦ دلار و ٧٣ سنت برای هر بشکه تثبیت شد.

این ارزیابی نشان می دهد، رشد تولید نفت خام آمریکا در سال ٢٠١٣ از برآورد آژانس بین المللی انرژی فراتر رفت و بالاترین رکود سالانه تولید نفت برای یک کشور تولید کننده را در دو دهه گذشته به جا گذاشت.

آژانس اعلام کرد: صنایع انرژی نفت بیشتری را ازطریق پالایشگاه ها و خطوط لوله دریافت کرده اند و حمل و نقل ریلی نفت خام افزایش داشته است.

این گزارش می افزاید: انتظار می رود روند رو به رشد تولید نفت خام آمریکا در سال ٢٠١٤ همچنان ادامه داشته باشد و از مقدار کنونی فراتر رود و دوباره تغیر شگرفی در بازارهای جهانی نفت خام ایجاد کند.

بر اساس این ارزیابی، با وجود افزایش تولید، رشد تقاضا برای نفت خام در چند ماه گذشته سبب کاهش سطح ذخیره سازی های نفت خام شده است.

آژانس اعلام کرد: ذخیره سازی تجاری نفت خام در کشورهای صنعتی جهان در ماه نوامبر به ٥٣ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه کاهش یافته است که بزرگ ترین کاهش ماهانه از سال ٢٠١١ به شمار می رود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد