اعطای ٥,٥ میلیون دلار برای کاهش شدت مصرف انرژی در صنایع ایران

به گزارش نفت دیلی، سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) با هدف کاهش شدت مصرف انرژی و کاهش انتشار آلاینده ها، ٥,٥ میلیون دلار کمک بلاعوض به صنایع انرژی بر ایران اختصاص می دهد.

مدیر بهینه سازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اظهار داشت: سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) از زیرمجموعه های سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) است که اعطای ٥,٥ میلیون دلار کمک بلاعوض با هدف کاهش شدت مصرف انرژی و کاهش آلاینده های زیست محیطی در صنایع انرژی بر کشور تصویب کرده است.

مهدی شریف، پالایشگاه های نفت، مجتمع های پتروشیمی، صنایع آهن و فولاد، صنعت سیمان و صنعت آجر  را به عنوان صنایعی که مشمول دریافت این کمک بلاعوض می شود، معرفی و تصریح کرد: کانون اصلی ارتباط با سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست در ایران، وزارت امور خارجه است و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت به عنوان نماینده ایران و متولی پیشبرد اهداف این همکاری مشترک فعالیت می کند.

وی گفت: تحقق اهداف پیش بینی شده برای کاهش شدت مصرف انرژی و انتشار آلاینده های محیط زیست در پنج صنعت بزرگ کشور نیازمند ٢١ میلیون دلار بودجه نقدی و غیر نقدی است که از حدود ١٣ میلیون دلار بودجه نقدی آن، ٥,٥ میلیون دلار از سوی GEF و باقیمانده آن از سوی ذینفعان داخلی تامین می شود.

اختصاص ٥ میلیون دلار اعتبار برای کاهش مصرف انرژی در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی

به گفته وی، وزارت نفت ملزم به تامین پنج میلیون دلار اعتبار نقدی برای کاهش شدت مصرف انرژی در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی است و پرداخت سه میلیون دلار اعتبار نقدی نیز از سوی سایر صنایع نامبرده شامل صنایع آهن و فولاد، سیمان و آجر در نظر گرفته شده است.

همکاری مشترک سازمان ملل متحد، سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای  کاهش همزمان شدت مصرف انرژی و انتشار آلاینده های زیست محیطی در دسامبر سال ٢٠١٢ وارد مرحله اجرایی شد. در این میان اگرچه شاید تصویب ٥,٥ میلیون دلار کمک بلاعوض GEF در مقایسه با مصارف بودجه ای صنایع کشور قابل توجه نباشد، اما نکته اساسی این همکاری، تصویب کمک بلاعوض به ایران در اوج تحریم های بین المللی علیه کشورمان بوده است. همچنین این همکاری مشترک می تواند ضمن توسعه تعاملات بین المللی ایران، بستر مناسبی برای انتقال فناوری های نوین به کشورمان فراهم می کند.

نخستین طرح پایلوت کاهش مصرف انرژی در سیمان هرمزگان اجرا می شود

بر اساس این گزارش، فراخوان هایی منتشر شده است تا صنایع، طرح های پیشنهادی خود برای کاهش شدت مصرف انرژی ارائه دهند و در صورتی که طرحی از سوی شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و GEF به صورت مشترک مورد تایید قرار گیرد، طرح به صورت پایلوت اجرایی می شود. بخشی از اعتبار اجرای پایلوت طرح از سوی GEF تامین می شود و تامین مالی مابقی آن بر عهده شرکت پیشنهاددهنده طرح است.

شریف با بیان اینکه ٢,٥ میلیون دلار از ٥.٥ میلیون دلار اعتبار مصوب GEF، به اجرای پروژه های پایلوت اختصاص می یابد، افزود: پیش بینی می شود سیمان هرمزگان، اولین شرکت خصوصی است که قرارداد اجرای پایلوت طرح پیشنهادی آن به زودی به امضا خواهد رسید. 

وی از مذاکره های انجام شده با پالایشگاه آبادان و ذوب آهن اصفهان خبر داد و گفت: طرح هایی نیز از سوی این دو شرکت ارائه شده است که در دست بررسی قرار دارد.

شریف مدت زمان تحقق اهداف پیش بینی شده در این تعامل مشترک را پنج سال عنوان کرد.

برگزاری ٢٠ کارگاه آموزشی و ٢٠ سمینار و نمایشگاه در حوزه بهینه سازی انرژی

مدیر بهینه سازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینه سازی حمل و نقل سوخت در این زمینه به مواردی نظیر قانون گذاری اشاره کرد و گفت: لازم است اقدام های کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه تدوین و تصویب قوانین کاهش مصرف انرژی بررسی شود و با توجه به شرایط داخلی کشور، نسبت به قانونگذاری و تطبیق قوانین فعلی با قوانین روزآمد جهان در این حوزه تصمیم گیری شود.

شریف توضیح داد: به این منظور در قالب همکاری مشترک سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، تاکنون قراردادهای مستقیمی با متخصصان خارجی و داخلی منعقد شده است و در آینده نیز به همین ترتیب، قراردادهایی به امضا می رسد.

شریف در ادامه از برنامه ریزی برای برگزاری ٢٠ کارگاه آموزشی و ٢٠ سمینار و نمایشگاه در حوزه بهینه سازی انرژی در آینده خبر داد و گفت: تاکنون نیز با اعتبار تامین شده از سوی GEF و با بهره مندی از اساتادان متخصص خارجی، دو دوره آموزشی مجزا با محورهای مدیریت انرژی و ارزیابی مالی برای صد نفر از مدیران ٥٠ واحد صنعتی بزرگ کشور برگزار و مقرر شده است دوره های بعدی آموزشی برای دیگر مدیران صنایع کشور توسط افراد آموزش دیده داخلی برگزار شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون آموزش روش های بهینه سازی انرژی به ٦٠٠ نفر از فعالان داخلی نیز در حوزه انرژی در دستور کار است، گفت: در قالب همکاری مشترک با GEF، ممیزی ٤٠٠ واحد صنعتی کشور به تدریج انجام می شود.

برپایه این گزارش، وزارت نفت برای اجرای سیاست‌های استراتژیک کشور در بخش انرژی و بر اساس ماده ١٢١ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به منظور اعمال صرفه جویی و منطقی کردن مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست، همچنین اجرای اقدامات مرتبط با بهره‌برداری کارآمد و بهینه از انواع حامل‌های انرژی، در سال ١٣٧٩ اقدام به تاسیس شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت کرد.

فعالیت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت بر مطالعه و بررسی، بسترسازی و انجام اقدامات لازم برای بهینه‌سازی مصرف سوخت در تمامی فعالیت‌ها و اموری که در فرآیند تولید سوخت یا مصرف آن، وجود دارد، متمرکز است و وظیفه تهیه و تدوین معیارها، حرارت، مشتمل بر معیارها و استانداردهای ساخت تجهیزات، فرآیندها، سیستم ها و وسائل و تجهیزات مصرف کننده انرژی نیز بر عهده این شرکت قرار دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد