ایران به دانش فنی تولید قیر از نفت خام فوق سنگین دست یافت

به گزارش نفت دیلی، پژوهشگاه صنعت نفت موفق به ثبت دانش فنی تولید قیر از نفت خام فوق سنگین آسفالتینی شد.

مسئول طرح صنایع پایین دستی در پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: با توجه به منابع عظیم نفت خام های فوق سنگین آسفالتینی در کشور از جمله، نفت میدان های آزادگان و کوه موند، فرآیندهای مناسب برای استفاده بهینه از این نوع نفت خام در پژوهشگاه صنعت نفت توسعه داده شده است.

محمود بیات با بیان اینکه اغلب پالایشگاه های کشور و جهان بر اساس نفت خام های سبک با درجه API بالاتر از ٣٠ طراحی شده اند و قابلیت دریافت نفت خام های فوق سنگین آسفالتینی را ندارند، تصریح کرد: بر این اساس، ایجاد فرآیندهای جدید برای استفاده از این نوع نفت خام، وظیفه اصلی مراکز علمی و تحقیقاتی کشور از جمله پژوهشگاه صنعت نفت است.

وی گفت: تکنولوژی های تاپینگ (تولید قیر از نفت خام فوق سنگین) و آسفالتین زدایی حرارتی از این دست فرآیندها به شمار می رود و این نوع تکنولوژی ها با کمی سرمایه گذاری، سود اقتصادی قابل توجهی به دنبال دارد.

بر اساس این گزارش، فرآیند تولید قیر با کیفیت از نفت خام های آسفالتینی که از ابتدا به فرآیند تاپینگ مشهور شد، امروزه طرفداران بسیاری در بازارهای بین المللی پیدا کرده و نفت خام فوق سنگین آسفالتینی که اواسط دهه ٨٠ میلادی از ارزش بسیار پایینی در بازار فروش نفت خام برخوردار بود، امروزه به ارزش واقعی خود رسیده است.

به گفته بیات، بر خلاف نفت خام سبک که برای تولید حداکثری فرآورده های میان تقطیر قابلیت دارد، نفت خام فوق سنگین آسفالتینی با محدوده API ١٥ تا ٢٠، می تواند گزینه خوبی برای تولید قیر باشد، زیرا آسفالتین موجود در این نوع نفت خام، عامل بسیار موثری در بهبود کیفیت قیر است.

مسئول طرح صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به ثبت دانش فنی تولید قیر از نفت خام فوق سنگین آسفالتینی، ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت آمادگی واگذاری این دانش فنی را به همه شرکت های سرمایه گذار داخلی و خارجی دارد.

ساخت نخستین پالایشگاه نفت خام فوق سنگین کشور در قشم

وی گفت: هم اکنون نخستین پالایشگاه نفت خام فوق سنگین، با طراحی پژوهشگاه صنعت نفت و با ظرفیت ٣٠ هزار بشکه در روز در قشم در دست احداث است.

بیات از ثبت دانش فنی دیگری با عنوان آسفالتین زدایی حرارتی در پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد و گفت: در این فرایند، ٩٠ درصد از آسفالتین و فلزات سنگین موجود در نفت خام به عنوان محصول فرعی جداسازی شده و قابلیت افزوده شدن به قیر و بهبود کیفیت آن را دارا است.

وی با بیان اینکه این تکنولو‍ژی در ادغام با تکنولو‍ژی تاپینگ، بسیار سود آور است و برآورد می شود سرمایه آن در کمتر از دو سال بازگردد، یادآور شد: استفاده از تکنولوژی آسفالتین زدایی حرارتی با سرمایه گذاری ٥٠٠ تا ٧٠٠ دلاری به ازای هر بشکه نفت امکان پذیر است. 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد