به گزارش نفت دیلی، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در حال انجام مراحل مقدماتی و ارائه پیشنهاد راه اندازی بورس کربن به هیئت دولت و مجلس است.
مدیر بهینه سازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ، با اشاره به تعامل مشترک ایران با سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) در زمینه کاهش شدت مصرف انرژی و آلاینده های زیست محیطی در صنایع انرژی بر کشور گفت: کاهش شدت مصرف انرژی و کاهش انتشار کربن، دو روی یک سکه هستند و کاهش مصرف انرژی به طور طبیعی، روند نزولی انتشار کربن را نیز به همراه خواهد داشت.
مهدی شریف با بیان این مطلب افزود: شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بر آن است در نتیجه تعامل با سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF)، زمینه دستیابی به منابع مالی جدید را فراهم کند و به این منظور، توسعه شرکت های خدمات انرژی، ایجاد صندوق در گردش مالی و راه اندازی بورس کربن در دستور کار قرار می گیرد.
وی در تشریح مزیت های راه اندازی بورس کربن گفت: صنایعی که بتوانند نشر آلاینده ها را به حد مجاز برسانند، اعتبار مشخصی به آنها تعلق می گیرد و این صنایع می توانند اعتبار مدنظر را در بورس کربن بفروشند و از این راه، بخشی از هزینه های خود را جبران کنند.
شریف با بیان اینکه این اقدام، کمک موثری به کاهش انتشار آلاینده ها می کند، ادامه داد: کشورهای پیشرفته ای مانند آمریکا، سوییس، ایتالیا و انگلیس، صاحب تجربه های بسیاری در این حوزه هستند و قطعا از این تجربه ها در راه اندازی بورس کربن استفاده می شود.
مدیر بهینه سازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با یادآوری اینکه سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) از زیرمجموعه های سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) است، افزود: برای بهره مندی از دانش متخصصان داخلی و خارجی در حوزه های تجارت کربن، بورس، قانونگذاری و پیاده سازی روش های تامین مالی جدید، قرارداد همکاری بین یونیدو متخصصان مربوطه منعقد می شود.
شریف گفت: پس از طی این مراحل، پیشنهادهای تدوین شده به هیئت دولت و مجلس ارائه می شود و امیدواریم با تبدیل این فرآیند به قانون، بورس کرین در آینده ای نزدیک راه اندازی شود.
ایجاد صندوق در گردش مالی برای نخستین بار در کشور
وی با بیان اینکه در نتیجه همکاری ها بین ایران و سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست، صندوق در گردش مالی نیز برای نخستین بار در کشور ایجاد می شود، گفت: بخشی از کمک بلاعوض GEF برای ایجاد این صندوق هزینه می شود و این صندوق با بهره مندی از منابع داخلی به عنوان پشتوانه اولیه، آغاز به کار می کند.
شریف یادآور شد: صندوق در گردش مالی، شرکت های خدمات انرژی و بورس کربن می توانند در مسیر آسان سازی اجرای پروژه های بهسازی مصرف انرژی در کشور تکمیل کننده یکدیگر باشند.
سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) با هدف کاهش شدت مصرف انرژی و کاهش انتشار آلاینده ها، ٥,٥ میلیون دلار کمک بلاعوض به صنایع انرژی بر ایران اختصاص می دهد. این سازمان از زیرمجموعه های سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) است.
پالایشگاه های نفت، مجتمع های پتروشیمی، صنایع آهن و فولاد، صنعت سیمان و آجر، پنج صنعتی هستند که مشمول دریافت این کمک بلاعوض می شود و در این میان، وزارت نفت ملزم به تامین پنج میلیون دلار اعتبار نقدی برای کاهش شدت مصرف انرژی در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی است و پرداخت سه میلیون دلار اعتبار نقدی نیز از سوی سایر صنایع نامبرده شامل، صنایع آهن و فولاد، سیمان و آجر در نظر گرفته شده است.
همکاری مشترک سازمان ملل متحد، سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای کاهش همزمان شدت مصرف انرژی و انتشار آلاینده های زیست محیطی در دسامبر سال ٢٠١٢ وارد مرحله اجرایی شد. در این میان اگرچه شاید تصویب ٥,٥ میلیون دلار کمک بلاعوض GEF در مقایسه با مصارف بودجه ای صنایع کشور قابل توجه نباشد، اما نکته اساسی این همکاری، تصویب کمک بلاعوض به ایران در اوج تحریم های بین المللی علیه کشورمان بوده است. همچنین این همکاری مشترک می تواند ضمن توسعه تعاملات بین المللی ایران، بستر مناسبی برای انتقال فناوری های نوین به کشورمان فراهم می کند.