به گزارش نفت دیلی، شمار جایگاههای عرضه سی ان جی در کشور تا پایان امسال به ٢٢٠٠ باب افزایش می یابد.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که هم اکنون دو هزار و ١٥٢ باب جایگاه عرضه سی ان جی در کشور فعال است، افزود: تا پایان امسال ٤٨ باب جایگاه دیگر به این مجموعه اضافه خواهد شد.
مصطفی کشکولی تعداد جایگاههای عرضه سی ان جی را تا پایان سال گذشته ٢٠١٢ باب اعلام و اظهار کرد: از این تعداد یکهزار و ١٢٠ باب جایگاه تک منظوره و ٨١١ باب بقیه نیز جایگاههای دو منظوره هستند.
به گفته وی از ابتدای امسال تا کنون نیز١٤٠ باب جایگاه عرضه سی ان جی در نقاط مختلف کشور احداث و فعال شده اند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: توسعه جایگاههای عرضه سی ان جی و استفاده از گاز به جای بنزین، کمک قابل توجهی به کاهش مصرف این فرآورده می کند.
هم اکنون به طور میانگین ١٨ تا ٢٠میلیون متر مکعب گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) در کشور مصرف می شود که این به معنای کاهش مصرف ١٨ تا ٢٠ میلیون لیتر بنزین است؛ بنابراین توسعه همسو و متوازن جایگاهها و خودروهای گازسوز،می تواند نقش تعیین کننده ای در ایجاد صرفه های اقتصادی و زیست محیطی داشته باشد.
افزایش ٢٠٠ جایگاه عرضه فرآورده های نفتی تا پایان سال
کشکولی همچنین درباره شمار جایگاههای فعال عرضه فرآورده در کشور نیز گفت: هم اکنون ٣٣٠٠ باب جایگاه عرضه فرآورده نفتی(منهای ١٨ هزار واحد فروشندگی) در کشور فعالیت می کنند که تا پایان امسال به ٣٥٠٠ باب افزایش می یابند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران مدیریت و نظارت برعرضه سوخت در جایگاهها(سی ان جی و بنزین و نفت گاز) را از ماموریتهای مهم این شرکت برشمرد و گفت: سوخت رسانی پایدار همانند "دم و بازدم" است که باید بدون وقفه انجام شود و تحقق آن نیازمند برنامه ریزی است.
وی همچنین گفت:با آن وجود که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به لحاظ قانونی مسوولیتی در قبال چگونگی مصرف سوخت تحویلی به مصرف کننده ندارد،با این وجود با ابزارهای کنترلی خود تلاش کرده است تا سوخت در مجاری خارج از شبکه عرضه و مصرف نشود.
بهره گیری از ابزارهای کنترلی برای جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت
کشکولی ابزار کنترلی بنزین را سامانه کارت هوشمند سوخت و سامانه نظارتی و کنترلی نفت سفید را توزیع کالابرگ عنوان کرد و گفت: عرضه نفت گاز نیز که یکی از جذابترین فرآورده ها برای قاچاق است با کارت هوشمند مدیریت می شود و دیگر فرآورده ها (نفت کوره و سوخت هوایی) نیز با ابزارهایی مشابه مدیریت و بر عرضه آنها نظارت می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، نظارتهای گسترده بر توزیع فرآورده های نفتی موجب شد که مصرف نفت گاز نیروگاهی امسال نسبت به پارسال ١,٥ درصد کمتر شود.