WTI Crude Oil
$59.05 ▲-3.91   -6.62%
2025.05.02 end-of-day
روند رشد تقاضای نفت در بازار جهانی ادامه می یابد

به گزارش نفت دیلی، معاون امور مالی، استراتژی و توسعه شرکت سعودی آرامکو پیش بینی کرد که روند رشد تقاضای جهانی برای نفت خام و فرآروده های نفتی ادامه می یابد.

عبدالله السعدان در اجلاس آی اچ اس سراویک ٢٠١٤ گفت: افزایش تولید نفت و گاز  و روند رو به رشد افزایش جمعیت جهان از دلایل اصلی بالا ماندن سطح تقاضا برای نفت و سوخت های فسیلی به شمار می آید.

تقاضای کشورهای درحال توسعه برای نفت خام در سال ٢٠٠٥ به ٥٠ میلیون بشکه در روز رسید اما هم اکنون این کشورها حدود ٤٦میلیون بشکه در روز تقاضا دارند.

مدیر شرکت پالایش و پتروشیمی فوجیان کاهش در تقاضای کشورهای در حال توسعه را ناشی از روند کند رشد اقتصاد جهانی و همچنین پیشرفت ها در بهینه سازی مصرف انرژی دانست و تاکید کرد: اقتصاد رو به رشد کشورهایی مثل چین و هند که پیش بینی می شود جمعیت آنها تا سال ٢٠٥٠ به بیش از سه میلیارد نفر برسد، یکی از عوامل مهم افزایش تقاضا در آینده است.

السعدان افزود: اگرچه انتظار داریم تقاضای داخلی در کشورهای در حال توسعه در سال های آینده به دلیل افزایش بهره وری کاهش یابد اما با افزایش جمعیت و نیاز اقتصاد رو به توسعه این کشورها به نفت سبب جبران کاهش تقاضای سال های آینده می شود و افزایش تقاضا در بازار جهانی نفت در آینده قابل پیش بینی است.

وی همچنین تاکید کرد که با توجه به مزیت های رقابتی تولید فرآورده های نفتی و وابستگی زیاد مصرف کننده نهایی به این فرآورده ها، جایگزینی سوخت های هیدروکربنی با سوخت های نوین در صنعت حمل و نقل محتمل نیست و تلاش ها برای این جایگزینی به دلیل چالش های فنی، اقتصاد ضعیف و نبود زیرساخت های لازم، شکست می خورند.

معاون توسعه آرامکو گفت: همانطور که در نتیجه بحران مالی جهانی شاهد بودیم، بسیاری از کشورها از سیاست های خود برای توسعه انرژی های جایگزین عقب نشینی کردند و به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به قطع یارانه انرژی های نوین شدند، بنابراین سوخت هایی که مصرف آنها به مشوق های دولتی وابسته است نمی توانند در بلند مدت مصرفی پایدار داشته باشند.

السعدان تشریح کرد: وسائل نقلیه الکترونیکی و سوخت هیدروژنی با چالش های فنی و اقتصادی رو به رو هستند که توانایی آنها برای کسب جایگاه در بازار حمل و نقل را محدود می کند.

سوخت های زیستی به عنوان یکی دیگر از انرژی های جایگزین نیز به دلیل نگرانی های ناشی از امنیت غذایی و همچنین گران بودن سوخت های زیستی غیرغذایی، قادر به جایگزینی نفت نیستند.

وی همچنین با شاره به سیاست های جدید آرامکو در عربستان سعودی گفت: با توجه به روند رو به رشد مصرف انرژی در عربستان، آرامکو به دنبال تغییر تاسیسات تولید برق خود از منابع نفتی به گاز طبیعی است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد