مطالعه ميدان گازي آغار پايان يافت

به گزارش نفت دیلی ، مطالعه ميدان گازي آغار با هدف بروز نگهداري مدل هاي مطالعاتي قبلي، لحاظ نمودن اطلاعات جديد (اطلاعات چاه 13 و 14 آغار) و بررسي و تكميل مطالعات قبلي با تفسير و ارزيابي نمودارهاي پتروفيزيكي، مدلسازي شكستگي ها با سرپرستي اداره مطالعات مخازن و تيم نظارتي مديريت امور فني به مشاور واگذار و مطالعه آن پس از چهار سال به پايان رسيد.

مهدي فكور مدير عامل عمده نتيجه مطالعه انجام شده افزايش حدود 40 درصدي گاز درجاي ميدان دانست و افزود: با لحاظ نمودن كوهانك مياني بدليل ارزيابي دوباره پارامترهاي پتروفيزيكي مورد استفاده در مطالعات قبلي و همچنين بكارگيري نتايج اطلاعات مغزه چاه آغار - 13 در اين ارزيابي مي باشد.

فكور از بازيافت نهايي بيش از 71 درصدي گاز اين ميدان خبر داد و تصريح كرد: در سناريوي تخليه طبيعي با توجه به محدوديت فشار سرچاهي ميزان بازيافت نهائي 34.7 درصد و سقف توليد 22 ميليون متر مكعب در روز تا سال 1402 حفظ مي گردد و با راه اندازي كمپرسور در سال 1402، ميزان بازيافت نهائي در انتهاي توليد ميدان به 71.5درصد مي رسد.

وي مطالعات انجام شده در اين راستا را شامل اين موارد برشمرد و خاطر نشان كرد: انجام حفاري جهت حفظ سقف توليد و افزايش بازيافت، انجام آزمايشات دوره اي استاتيك، حفاري توصيفي در ستيغ مياني مخزن، افزايش مرحله اي دبي توليدي PGC ميدان تا سقف 30 ميليون متر مكعب در روز و سناريوي بهينه پس از انجام محاسبات اقتصادي بكارگيري كمپرسور و زدن 6 حلقه چاه توليدي جديد جهت رسيدن به سقف توليد 30 ميليون متر مكعب در روز مي باشد.

بر اساس اين گزارش، ميدان گازي آغار در 120 كيلومتري جنوب شرقي شيراز و 35 كيلومتري جنوب غربي فيروزآباد در استان فارس قرار دارد.

اين ميدان از لحاظ ساختماني از سه كوهانك شرقي، مياني و غربي تشكيل شده است.

بالا آمدگي شرقي را مي توان ساختمان اصلي ميدان آغار دانست كه وجود گاز در آن در سال 1351 با حفر اولين چاه اكتشافي توسط شركت اگوكو كشف شد و تاكنون 14 حلقه چاه در آن حفاري شده است.

سازندهاي دشتك و كنگان و دالان در ميدان آغار گازده مي باشند. از ميدان از دي 1377 آغاز شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد