به گزارش نفت دیلی، توپک هوشمند MFL به عنوان پرکاربردترین توپک هوشمند، به منظور پیگرانی خطوط لوله شرکت ملی گاز ایران بومی سازی شد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با اعلام این خبر گفت: دستیابی به دانش فنی پیگهای هوشمند به منظور کاهش وابستگی، یکی از موضوعاتی است که شرکت ملی گاز ایران در آن سرمایه گذاری کرده و به سمت آن قدم برداشته است.
سعید پاک سرشت افزود: این پروژه از سال ٨٨ شروع شده و در بخش توسعه دانش فنی توپکهای هوشمند در پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت موفق به کسب جایزه شد.
وی با بیان این که عملیات پیگرانی با این توپک انجام و نتایج خوبی نیز حاصل شده است، گفت: این توپک برای لوله های ٣٠ اینچ طراحی شده که اگرچه بسیار پرکاربرد است، اما به منظور برطرف کردن همه نیازهای داخل کافی نیست و هدفگذاری برای طراحی و ساخت نسلهای دیگر توپک نیز در دست انجام است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، در خصوص طراحی و ساخت پالایشگاه ملی نیز گفت: در این راستا اقداماتی به منظور دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت واحدهای مختلف پالایشگاه انجام شده است.
وی واحد شیرین سازی گاز را یکی از واحدهای کلیدی پالایشگاه برشمرد و خاطرنشان کرد: درحال حاضر توسعه دانش فنی طراحی واحد شیرین سازی در داخل کشور به پایان رسیده و برای دیگر واحدها نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
پاک سرشت ارتباط این مدیریت را با جامعه دانشگاهی مثبت ارزیابی کرد و گفت: وظیفه خود می دانیم که در حوزه های مختلف این ارتباط را وسیع تر و گسترده تر برقرار کنیم.
وی تصریح کرد: فعالیتهای خوبی با همکاری دانشگاه در بعد سیاستگذاری و برنامه ریزیهای کلان انجام شده که تدوین نقشه راه تکنولوژی در صنعت گاز یکی از این برنامه هاست.
وی ادامه داد: ذخیره سازی گاز طبیعی از موضوعات بسیار مهمی است که با همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر در مخزن قزل تپه انجام شده و پروژه ای نیز در مخزن احمدی با همکاری دانشگاه شیراز در حال انجام است که مراحل پایانی خود را می گذراند.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: صنعت کشور به اندازه ای رشد و پیشرفت داشته که می تواند نقش موثری در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز خود ایفا کند.