کمرنگ شدن نقش گاز وارداتی با راه اندازی مخزن شوریجه

به گزارش نفت دیلی، مسعود سامی وند تاکید کرد: با راه اندازی کامل طرح ذخیره سازی گاز شوریجه D، به مرور زمان نقش گاز وارداتی از همسایگان شرقی کمرنگ تر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران ، با بیان این که حضور معاونان وزیر نفت در امور نفت و گاز در منطقه سرخس مشکلات و موانع کوچک سر راه پروژه ذخیره سازی گاز را در مخزن شوریجه D برداشت، گفت: هم اکنون شرکتهای ملی نفت و گاز ایران برای آغاز عملیات تزریق گاز به این مخزن در مورد زمان و مقدار تزریق گاز به تفاهم رسیده اند.

وی با اشاره به این که مخزن شوریجه D بزرگترین و مناسبترین محل برای ذخیره سازی گاز در کشور است، گفت: با آغاز تزریق گاز از اواسط اردیبهشت ماه، امیدواریم حجم مناسبی از گاز را در فصل زمستان و در اوج مصرف وارد شبکه گاز کشور کنیم.

سامی وند اظهار کرد: اهمیت طرح ذخیره‌سازی گاز شوریجه از این جهت است که علاوه بر تامین گاز مورد نیاز استانهای خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، گلستان، مازندران، گیلان و حتی اردبیل،کشور را تا حدود زیادی از واردات گاز از همسایگان شرقی بی نیاز می کند.

آمادگی شرکت ملی نفت برای تحویل ٥ حقله چاه

بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته و اعلام آمادگی شرکت ملی نفت ایران، طرح ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه D در دو مرحله راه اندازی می شود. به گفته مهدی پور، مدیرعامل شرکت نفت و گاز شرق هم اکنون پنج حلقه چاه گازی با ظرفیت تولید روزانه ٥ میلیون متر مکعب آماده تحویل به شرکت ذخیره سازی گاز است.

به گفته وی از اواسط اردیبهشت ماه امسال تا ٧ ماه آینده روزانه ٥ میلیون متر مکعب گاز به مخزن شوریجه  D تزریق می شود، بر این اساس در ٤ ماه پایانی سال می توان روزانه ٩ میلیون متر مکعب گاز از این مخزن برداشت کرد.

پیش بینی می شود با تحویل همه چاههای گازی توسط شرکت ملی نفت ایران در مرحله دوم ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه D ، در فصل گرم سال روزانه ١٠ میلیون متر مکعب گاز تزریق و در فصل سرد سال روزانه ٢٠ میلیون متر مکعب گاز برداشت شود.

بر پایه این گزارش، با بهره برداری از مخزن ذخیره‌سازی شوریجه، ٥٠ درصد بیشتر از حجم گازی که در سال ٩٢ وارد مدار شد، از مخازن ذخیره سازی گاز دریافت می‌شود.

بودجه مصوب این طرح که در سال ٨٨ منعقد شد ٢٢٠ میلیارد تومان بود که تاکنون در این طرح بیش از ٢٠٠ میلیارد تومان هزینه شده است.

کل ظرفیت مخزن ذخیره‌سازی شوریجه ٤,٨ میلیارد متر مکعب است که در الگوی تزریق باید در مرحله نخست ١٠ میلیون متر مکعب، در مرحله دوم ٢٠ میلیون متر مکعب و در مرحله سوم ٤٠ میلیون متر مکعب در روز گاز تزریق شود.

این مخزن ذخیره‌سازی که در ٢٥ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سرخس و در استان خراسان رضوی واقع شده است، پالایشگاهی به ظرفیت ٢٠ میلیون متر مکعب در روز دارد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد