به گزارش نفت دیلی ، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: هم اکنون ساخت و طراحی پروژه های پالایشگاهی به طور کامل از سوی شرکت ها و پیمانکاران داخلی انجام می شود.
علیرضا ضیغمی درباره توانایی متخصصان داخلی در تامین، طراحی و تهیه اقلام مورد نیاز پالایشگاه های کشور گفت: در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، همه پروژه های صنعت نفت از جمله ساخت پالایشگاه ها، از سوی شرکت ها و نیروهای خارجی اجرا و حتی ابتدایی ترین کالاهای مورد نیاز کشور از خارج از کشور تامین می شد.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تلاش متخصصان داخلی در بخش های مختلف طراحی و اجرای پروژه های پالایشگاهی به خودکفایی رسیده ایم؛ به گونه ای که هم اکنون در بخش برق به 95 درصد، ابزار دقیق به حدود 90 درصد و مکانیک به 70 درصد خودکفایی دست یافته ایم.
وی یادآور شد: در سال های گذشته در بخش ماشین های دوار به شرکت های خارجی وابسته بودیم، اما هم اکنون شرکت های داخلی در تامین این ابزار به توانمندی بالایی رسیده اند.
ضیغمی شکست تهدیدهای دشمن برای اعمال تحریم ها علیه ایران را مهم ترین نتیجه خودکفایی اعلام و تصریح کرد: چنانچه خودکفایی در تامین و اجرای پروژه ها در صنعت نفت ایجاد نشده بود، هم اکنون در اجرای پروژه های پالایشگاهی با مشکل رو به رو می شدیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بهره برداری از فاز نخست طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با مشارکت 68 تا 70 درصدی شرکت های داخلی را یکی از نمونه های بارز توانمندی بالای کارشناسان و متخصصان صنعت نفت برشمرد و افزود: این پروژه حدود یک سال زودتر از زمان پیش بینی شده و در بهمن امسال به بهره برداری رسید.
وی با بیان این که کنسرسیومی متشکل از شرکتهای ایرانی و خارجی به عنوان پیمانکار در این طرح حضور داشتند، افزود: برای نخستین بار در طرح توسعه پالایشگاه شازند رهبر کنسرسیوم پیمانکاری یک طرح چند میلیارد دلاری یک شرکت ایرانی بود و شرکت های خارجی به عنوان عضو در این پروژه حضور داشته اند.
به گفته ضیغمی، با توجه به حضور گسترده شرکت های ایرانی در اجرای طرح توسعه پالایشگاه شازند، 450 میلیون یورو (حدود 45 درصد) از تجهیزات مورد نیاز طرح توسعه پالایشگاه شازند از سوی سازندگان داخلی تامین شد که این رقم در قیاس با دیگر پالایشگاه های کشور بی نظیر است.
وی تصریح کرد: با وجود تهدیدهای غرب برای جلوگیری از فروش تجهیزات مورد نیاز پالایشگاهی از سوی شرکت های خارجی به ایران، 98 درصد (به ارزش یک هزار و 482 میلیون یورو) از کالاهای اساسی مورد نیاز این پروژه از بهترین سازندگان خارجی تامین شد که این مهم، نشان دهنده بی اثر بودن این تهدیدهاست.
به گفته وی، نصب بلندترین برج پالایشگاهی کشور، نصب 11 تجهیز یکپارچه 1000 تنی، نصب راکتور واحد تولید گازوییل به عنوان سنگین ترین تجهیز یکپارچه کشور به وزن 1500 تن و نصب حدود 20 تجهیز بالای 500 تن به صورت یکپارچه از اقدام هایی بود که با مشارکت بالای شرکت های داخلی در افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه شازند انجام شد.
ضیغمی اشتغال زایی و درآمدزایی بیشتر برای کشور را از دیگر نتایج خودکفایی در صنعت نفت برشمرد و افزود: حضور گسترده شرکت های توانمند ایرانی در زمینه پالایشگاهی در نمایشگاه های بین المللی داخل و خارج کشور، نشان دهنده عزم متخصصان داخلی برای تامین نیازهای این صنعت و قطع وابستگی به کشورهای دیگر است.
ضیغمی: طراحی و ساخت پالایشگاهها به طور کامل در داخل کشور انجام میشود.