بنزین یورو ٤ وارداتی جایگزین محصولات اکتان افزا از پتروشیمی ها می شود

به گزارش نفت دیلی،بر اساس نظر کارشناسان مختلف دزیافت اکتان افزا از مجتمع های پتروشیمی‌ تبعات زیست‌محیطی به دنبال داشته است، بر این اساس معادل حجم اکتان افزا از این مجتمع ها بنزین یورو ٤ وارد می‌‌شود تا زمینه ارتقای کیفی محصولات و تکمیل زنجیره آن به طور کامل فراهم شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در سی و چهارمین برنامه مناظره با موضوع واردات بنزین که عصر روز گذشته (جمعه، ٢٦ اردیبهشت) از شبکه یک سیما پخش شد، گفت: در سال ٩٢ مصرف روزانه کشور ٦٨ میلیون لیتر بود که برای تأمین مابه‌تفاوت این میزان با کار کارشناسی انجام شده و تائید وزیر نفت، همچنین اخذ مصوبه دولت مقرر شد بنزین براساس نیاز وارد شود.

شاهرخ خسروانی با اشاره به اینکه اخذ مصوبه دولت به این معنی نیست که ما میزان مصرف را افزایش دهیم، گفت: در سالهای گذشته کیفی‌سازی و ارتقای کمی فرآورده‌های نفتی در دستور کار قرار داشته است؛ به عنوان مثال پالایشگاه امام خمینی شازند روزانه ١٥ میلیون لیتر بنزین یورو ٤ تولید می‌کند که این میزان بنزین در شهرهای در معرض آلودگی توزیع می‌شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به توزیع بنزین یورو ٤ پالایشگاه شازند در سه کلانشهر تهران، کرج و اراک، گفت: یکی از مهمترین اقدام های وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش انجام این کار در ماه های اخیر بوده است.

وی اظهار کرد: با وجود آنکه بیش از یک سال از تولید بنزین یورو ٤ در پالایشگاه اراک می گذرد، اما این بنزین با بنزین سایر پالایشگاه های کشور ( با هدف ارتقای کیفیت بنزین ) مخلوط و به بسیاری از شهرها منتقل می شد.

وی با بیان اینکه توزیع بنزین با کیفیت بالاتر در بهبود کیفیت هوا تاثیر خواهد داشت، افزود: تا اول دی ماه گذشته از ٢٥٠ جایگاه پمپ بنزین کشور، در ٢٢ جایگاه بنزین یورو ٤ توزیع می شد که هم اکنون حدود ٥ ماه است که با انجام یکسری اقدام های خاص در مبدا و مقصد دریافت بنزین، این تولید پاک در سه کلانشهر توزیع می شود.

خسروانی با اشاره به اینکه روزانه یک میلیون و ٨٥٠ هزار بشکه نفت خام در کشور تسویه می‌شود، گفت: به طور میانگین تولید روزانه بنزین کشور ٦١ میلیون لیتر است که نسبت به سال گذشته ٥ میلیون لیتر افزایش داشته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه پالایشگاه خلیج‌فارس تا اواسط سال ٩٤ در ٣ مرحله به بهره‌برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری کامل از این پالایشگاه ٣٦ میلیون لیتر بنزین تولید می‌شود و ایران به صادرکننده بنزین تبدیل خواهد شد.

توسعه پالایشگاه‌ها پس از واگذاری ها مغفول ماند

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در بخش دوم این مناظره با اشاره به سوالات برنامه با عنوان ١- کاهش سهمیه بنزین خودروهای شخصی و ٢-واردات و توزیع بنزین به نرخ بین المللی، گفت: اگر به صورت مجرد نگاه کنیم جواب صحیح گزینه اول است زیرا رویکرد واردات بنزین اگر به این گونه باشد که در کشور بیش از ٦ تا ٧ میلیون لیتر کمبود بنزین داریم، پروژه‌هایی نیز در دست اقدام است، پروژه های افزایش کیفیت و توسعه بسیار زیادی که به جز پروژه پالایشگاه امام خمینی شازند هیچ کدام در زمان مناسب به بهره برداری نرسید.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری‌های بسیاری در کشور طی چند سال گذشته شده است اما هیچ کدام به نتیجه نهایی نرسیده، افزود: با توجه به اینکه طبق اصل ٤٤ قانون اساسی پالایشگاه‌ها باید به بخش خصوصی در سقف ٢٠ درصد واگذار می‌شد، با یک تمهیداتی تصمیم‌گیری و ٧ پالایشگاه به بخش خصوصی واگذار شد و از زمان واگذاری این پالایشگاه‌ها به بخش خصوصی تمام طرح های توسعه‌ای مغفول مانده است.

به گفته خسروانی علاوه بر اجرای طرح بهینه سازی در پالایشگاه امام خیمنی شازند، در پالایشگاه اصفهان، تبریز و بندرعباس نیز پروژه های چند میلیارد دلاری، برای اجرای طرح بهینه سازی تعریف شده بود.

فرمول شاخص کیفی از امسال عملیاتی شده است

خسروانی در رابطه با شاخص کیفی محصولات تولیدی پالایشگاه ها گفت: بر مبنای ابلاغ بودجه سال ٩٣ و تبصره آن و تهیه فرمولی مشخص از سوی وزارت نفت به پالایشگاه های کشور، شاخص کیفی ٥ فرآورده اصلی که بنزین را نیز شامل می شود، به طور مستقیم کنترل می شود.

خسروانی تاکید کرد: این ابلاغ صورت گرفت تا پالایشگاه‌ها بحث شاخص کیفی را بر تولیدات خود اعمال کنند.

به گفته وی از آنجایی که ٧ پالایشگاه‌ به صورت کامل با ترکیب سهام مختلف به بخش خصوصی واگذار شده است یک عدم و نفعی برای دولت اعمال شده و از امسال این فرمول عملیاتی شده است.

وی تاکید کرد: واحدهای توسعه ای و واحد rfcc پالایشگاه‌اصفهان می‌توانست در سال‌های گذشته در بنزین خودکفایی ایجاد کند، اما صرفا به خاطر واگذاری کامل به بخش خصوصی و با توجه به اینکه نقش حاکمیتی دولت به صورت کامل ضعیف شده بود پروژه به صورت کامل بر زمین مانده است.

وی ادامه داد: اخیراً نیز با تهمیداتی که مهندس زنگنه به خرج داده است، (موضوع رگلاتوری) پالایشگاه‌ها را مکلف به اجرای پروژه کرده است.

خسروانی افزود: در هر حال پالایشگاه تبریز از ١٥خرداد ماه بنزین بر مبنای یورو ٤ توزیع خواهد کرد.

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به بررسی هایی که در کل کشور و به ویژه کلان شهرها انجام شده و شاهد وضعیت آلایندگی هوایی که تنفس می‌کنیم هستیم، افزود: به همین منظور سیاست کلی وزارت نفت بر مبنای توزیع کامل بنزین یورو ٤ که آغاز آن از دی ماه سال گذشته بوده همراه شده است.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد