به گزارش نفت دیلی، صادرات سوخت مایع به افغانستان نهایی شده و بزودی انجام می شود و مذاکره با کشور عراق نیز برای حصول توافق نهایی در این باره در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: با بهره برداری برخی از فازهای جدید پارس جنوبی در سال جاری روزانه در حدود 100 میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت کنونی تولید این حامل انرژی اضافه و این مهم موجب کاهش مصرف سوخت مایع نیروگاهی می شود.
مصطفی کشکولی افزود: صادرات سوخت مایع با توجه به درآمدزایی و ارز آوری، دورنمای خوبی برای کشور رقم خواهد زد.
کاهش یک میلیارد لیتری مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها
وی با بیان این که افزایش ظرفیت تولید گاز و کاهش مصرف آن در بخش نیروگاهی، زمینه آزاد سازی این فرآورده را برای صادرات فراهم می کند، تصریح کرد: نیروگاههای کشور از ابتدای امسال در مقایسه با پارسال، یک میلیارد لیتر سوخت مایع کمتری مصرف کردند که امتیازی برای صادرات بیشتر به شمار می آید.
به گفته وی عراق و افغانستان از جمله کشورهایی هستند که با آنها برای صدور سوخت مایع (نفت گاز و نفت کوره) توافق هایی شده است.
وی تصریح کرد: صادرات سوخت مایع به افغانستان نهایی شده است و بزودی آغاز می شود و توافق با عراق نیز در آینده نزدیک مشخص و نهایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: همسو با تاکید وزیر نفت مبنی بر آزاد سازی بخش نیروگاهی از مصرف سوخت مایع، مبادی جنوبی کشور برای صادرات آماده است.
کشکولی تصریح کرد: هم اکنون نفت کوره مایع مازاد مناطق اصفهان، اراک و تهران به بندرعباس و ماهشهر حمل می شود.
وی تصریح کرد: تلاش می شود نفت گاز مازاد بر مصرف در مبادی جنوبی و پالایشگاهها نیز از همان نقطه صادر شود و حمل مضاعفی در مورد آنها نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران پیشتر به شانا گفته بود: کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان و عراق می توانند بازار مصرف سوخت مایع از طریق خطوط انتقال فرآورده زمینی یا از طریق دریا به بنادر این کشورها باشند.